Berita Semasa: Pilihan Terbaik di Malaysia Tahun 2020

Cari Berita Semasa Malaysia secara online untuk semakan isu semasa di malaysia

berita semasa

Berita Semasa tiada sangkut paut dengan mana-mana laman & portal online yang lain.

Mypt3 wujudkan kategori ini dengan harapan setiap isu yang dipaparkan kepada umum dapat diperbincangkan dan berdiskusi di antara satu sama lain dikalangan pembaca setia portal kami.

Portal Mypt3 telah menjadi suatu jenama yang cukup dikenali di Internet sepanjang tempoh kewujudannya yang sehingga ke hari ini sudah pun menginjak ke tempoh 10 tahun lamanya sejak tahun 2009 lagi di mana kami percaya yang setiap masyarakat hari ini semakin bijak untuk diberikan ruang seluas-luasnya membincangkan isu atau laporan yang menjadi bualan di media cetak mahupun elektronik tanpa disekat kebebasan hak mereka bersuara.

Jadinya, setiap isu semasa di Malaysia akan dipaparkan ke portal Mypt3 dengan harapan ia bakal menjadi perbincangan berilmiah dikalangan pembaca setia Mypt3 sehingga mendapat kata sepakat dan titik pertemuan yang terbaik walaupun berlainan fahaman politik, agama, bangsa mahupun latarbelakang.

Senarai Kandungan Penting:

Senarai Berita Semasa Malaysia Terbaik

Kami senaraikan di sini beberapa sistem yang telah ditambahbaik untuk kemudahan rakyat Malaysia hari ini:

1) Bantuan Sara Hidup 2020 : Sistem bantuan yang dikatakan dapat membantu kalangan berbelanja lebih berbanding biasa dengan pemberian duit bantuan daripada kerajaan Malaysia melalui Lembaga hasil Dalam Negeri

2) Saps Semakan Ibu Bapa : Ibu Bapa dan kalangan murid sekolah sekarang ini boleh melakukan semakan keputusan peperiksaan sekolah secara online

3) Apdm Kehadiran Murid : Guru dapat merekod kehadiran murid sekolah secara online

4) Anm Penyata Gaji : Sistem ini membantu kalangan penjawat awam di Malaysia melihatkan slip gaji online mereka dengan mudah dan senang

berita malaysia

“Pelbagai sekatan yang melulu sejak dari kecil sehingga ke peringkat dewasa inilah yang merencatkan pertumbuhan dan perkembangan manusia pada hari ini”

“Tidak perlu fanatik terhadap politik, tetapi kita kena ambil berat tentang politik dan isu hari ini. Kerana…apa-apa yang berlaku akan berbalik kesannya kepada kita sebagai rakyat”

Yang pastinya, Mypt3 sama sekali tidak memihak pada mana-mana individu mahupun fahaman politik dengan harapan laman ini menjadi medium yang cukup bebas untuk anda bersuara dan menyuarakan pendapat.

Tidak sependapat dengan mana-mana komen mahupun terhadap penulisan kami, bukan bermakna “bergaduh” atau tak suka tetapi lebih menjurus untuk memberikan ruang kepada pembaca lebih bebas berfikir (self esteem) dan menilai sesuatu isu & perkara ke arah yang lebih baik. Setiap manusia tiada yang sempurna, tetapi mampu bergerak ke arah yang lebih baik…..

Mypt3 adalah merupakan laman yang memaparkan pelbagai informasi baik & perbincangan isu semasa daripada kategori berita malaysia, dunia, ekonomi, pendidikan, sukan, automotif, travel dan juga isu berkaitan Kakitangan Awam & swasta yang berbangkit serta menjadi perbualan hangat dikalangan rakyat Malaysia umumnya dan pembaca kami amnya.

Pastinya kewujudan laman ini bakal mempereratkan lagi ikatan silaturrahim dan persaudaraan dengan harapan mengumpulkan seberapa ramai pengguna dan komuniti di Internet.

P/S : Oleh itu, jika anda sudah mengetahui kewujudan portal mypt3 ini, diharap dapat menyebarkannya dan mewarwarkan dikalangan komuniti terdekat anda.

Baca Lagi 4 Info Berkaitan Di Bawah

Scroll to Top