Mykasih: Login Semakan Status Bantuan Makanan B40 2023


Semakan Borang Permohonan Bantuan Makanan B40 Bekalan makan boleh anda claim dan tebus mykasih login www.mykasih.com.my semakan status 2023 borang permohonan sumbangan asas rahmah sara 2023 tanpa perlu semak cara daftar dan register online

semakan borang permohonan bantuan makanan b40 2023

Nampaknya dengan kos sara hidup yang terus mencengkam rakyat Malaysia. Satu demi satu bantuan diumumkan kerajaan termasuk kepada rakyat malaysia yang sedang tertunggu bantuan dari kerajaan. Ada banyak bantuan sekarang termasuk bpn bujang dan BSH. Selain itu….

Berdasarkan dapatan kami sekarang, banyak keluarga b40 yang mengharapkan agar pembelian makanan harian mereka dibantu oleh kerajaan. Bantuan seperti ini dialu-dialukan dengan segera untuk dipohon oleh orang ramai yang memerlukan bantuan bekalan makanan dan tinggal di kawasan terbabit.

Pengumuman Bantuan tunai sudah diberikan kepada yang layak, terkini kerajaan baru sahaja umumkan bantuan mykasih login yang mana anda dapat beli barangan keperluan yang telah pun disenarai untuk anda claim dan beli di kedai-kedai terpilih yang telah pun disenaraikan speerti di bawah.

Bantuan mykasih online ini akan diberikan secara bulanan (setiap bulan) untuk penerima di negeri Perlis Kuala Lumpur Putrajaya Melaka negeri Sembilan Kelantan Terengganu Kedah Pahang Perak Johor Pulau Pinang Penang selama 6 bulan. Manakala bagi bantuan mykasih melibatkan penerima di negeri Sabah Sarawak dan juga Labuan, anda akan menerima sekaligus / secara one off sebanyak RM600 mengambil kira faktor logistik dan demografi di ketiga-tiga negeri tersebut.

Borang Permohonan Bantuan Makanan B40 Mykasih 2023

Kepada yang bertanya di mana borang permohonan Mykasih sumbangan asas rahmah 2023, untuk makluman anda sama sekali tidak perlu register dan daftar memohon. TIDAK PERLU pendaftaran mykasih online sama sekali.

PERKARABUTIRANNYA
Login Borang Permohonan mykasih 2023TIADA www.mykasih.com.my daftar

Mudah bukan dan tidak rumit? Tidak perlu daftar dan lakukan mykasih register pun sudah boleh dapat tebus dan claim.

Syarat Kelayakan My kasih

Pastikan anda melepasi syarat kelayakan yang telah ditetapkan untuk anda terima bantuan my kasih ini.

 • Anda mesti merupakan seorang warganegara yang sah
 • Nama anda sudah daftar dan register dalam pangkalan data ekasih
 • Nama anda juga telah berada dalam pangkalan data STR
cara daftar mykasih sara 2023

Jumlah Bayaran

Penerima bantuan barangan makanan mykasih untuk isi rumah yang dah kahwin, ibu bapa tunggal yang ada anak, warga emas yang tidak ada pasangan mahupun bujang masing-masing akan dapat bayaran sebanyak RM600.

Login Semak Tarikh Bayaran Mykasih RM600

Bagi penerima mykasih di negeri Melaka Kuala Lumpur KL Negeri Sembilan Putrajaya Pulau Pinang Penang Johor Pahang Terengganu Perlis Perak Selangor, anda akan dapat bayaran RM100 terus ke mykad / ic / kad pengenalan setiap bulan dari Julai Ogos September Oktober November Disember 2023 yang berjumlah RM600.

Manakala kepada penerima mykasih di sabah, sarawak dan Labuan anda akan terima bantuan ini secara one off (sekaligus) pada tarikh 7 Ogos 2023 sebanyak Rm600 terus ke dalam ic / mykad / kad pengenalan anda.

TARIKHJUMLAH
17 JULAI 2023 & 31 JULAI 2023RM100
OGOS 2023RM100
SEPTEMBER 2023RM100
OKTOBER 2023RM100
NOVEMBER 2023RM100
DISEMBER 2023RM100

Semak Mykasih 2023 Semakan Status Online

Ada beberapa cara untuk buat semakan status sumbangan asas rahmah sara 2023 adalah dengan 3 cara iaitu semak www.mykasih.com.my, portal str atau melalui sms.

www.mykasih.com.my semakan status bantuan
 1. Anda boleh terus semak keputusan www.mykasih.com.my semakan status 2023 secara online samada lulus atau tidak. Jika sudah semak nama anda ada di https://www.mykasih.com.my site, anda layak dapat.
 2. Jika anda lulus dan nama anda tersenarai di dalam sistem STR, anda juga layak dapat
 3. Anda telah my kasih semakan status bantuan menerusi penerimaan sms yang mengatakan anda layak untuk terima bantuan ini

Cara Claim Bantuan Mykasih 2023

Untuk anda beli barang makanan dengan sumbangan bantuan asas rahmah sara 2023 guna mykad / ic / kad pengenalan mudah sahaja.

Ikut sahaja 6 langkah seperti di bawah ini:

 1. Mula-mula, anda boleh ambil barang keperluan makanan yang telah disenaraikan di link pautan portal mykasih 2023 program. Anda boleh tahu kerana ada ada tanda pada setiap barangan yang tersenarai untuk anda ambil.
 2. Kemudian di kaunter pembayaran, anda hanya perlu tunjuk kad pengenalan anda untuk tujuan pengesahan
 3. Juruwang akan imbas setiap barangan yang anda ambil
 4. Kemudian anda boleh mula bayar semua barangan yang anda ambil menggunakan kad pengenalan anda. (selagi termasuk dalam senarai yang dibenarkan seperti di atas)
 5. Akhirnya, boleh semak resit pembayaran untuk tujuan semakan anda.

Untuk anda lebih mudah faham cara guna boleh tonton video panduan speerti di bawah ini

YouTube video

Semakan Mykasih Senarai Kedai Bantuan Barangan Makanan

Untuk senarai kedai samada di Sabah Sarawak Kelantan terengganu Putrajaya Kelantan Perak Perlis Pulau Pinang Penang Kuala Lumpur Kl Johor Melaka Pahang Negeri Sembilan Selangor Kedah yang boleh anda beli barangan makanan dengan sumbangan bantuan asas rahmah 2023 sara guna ic, mykad, kad pengenalan, anda boleh semak dan check di link portal rasmi my kasih ini, https://apps.mykasih.net

Semakan Barang Makanan Dalam Senarai Bantuan Mykasih

Di bawah ini kami kongsikan barangan yang boleh anda beli guna mykad / kad pengenalan / ic setelah berjaya claim bantuan mykasih 2023 sara.

bantuan sara rahmah 2023

SUMBER: https://www.mykasih.com.my/site/

Semak Rayuan Bantuan Mykasih 2023 Sara

Untuk makluman anda, jika anda gagal untuk dapat bantuan ini, tiada peluang kedua untuk anda buat rayuan.

YouTube video

Ramai lagi yang masih terkesan teruk dengan kos sara hidup sekarang ini. Mereka ini harus dibantu termasuk dengan bantuan my kasih ini.

Diharapkan dengan semak pemberian bantuan bakul makanan selangor sabah sarawak Pulau Pinang Penang Labuan Putrajaya Johor Melaka Negeri Sembilan Selangor Kelantan Terengganu Pahang Perak Kedah Perlis 2023 dapat bantu ramai melibatkan perbelanjaan seisi rumah setiap bulan.

Kongsikan bantuan my kasih, www.mykasih.com.my semakan ini di Facebook dan Whatapps anda sekarang, supaya dengan perkongsian anda ini lebih ramai yang dapat manfaat dikala ramai yang diluar sana tiada bekalan makanan di rumah dek kerana terputus gaji dan pendapatan.

Semua artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2022 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia