≡ BACK

Ezhasil Login Kali Pertama : Cara Daftar dan Register di LHDN

Ezhasil Login Kali Pertama : Cara Daftar dan Register di LHDN

Lembaga Hasil Dalam Negeri LHDN telah pun mengemaskini sistem online bagi membolehkan tempoh yang sibuk untuk kalangan pembayar cukai di Malaysia dan juga syarikat untuk mula menggunakan sistem e filing lhdn melalui portal ezhasil.

ezhasil

Dengan kemaskini itu, dengan harapan segala rekod e filing lhdn yang anda hantar dapat dihantar dengan mudah tanpa sebarang masalah.

Untuk anda yang baru pertama kali hantar cukai pendapatan online melalui ezhasil, pastikan anda daftar dan register terlebih dahulu.

Bagaimana cara untuk register dan daftar?

Teruskan membaca Mypt3 akan bantu anda seperti yang kami kongsikan di bawah ini :

Cara Daftar EZHasil Online

1) Anda boleh pergi lembaga hasil dalam negeri jalan duta atau mana-mana cawangan LHDN yang dekat dengan anda.

Jumpa dengan kakitangan LHDN, cakap dengan mereka anda adalah pembayar cukai yang berdaftar dan mahu isi cukai pendapatan anda secara online.

Dan minta dengan kakitangan bertugas yang mana anda mahukan NO PIN digunakan untuk ezhasil login kali pertama

2) Pergi ke portal ezhasil untuk login kali pertama. Akses dan pautannya ada di bawah ini.

PerkaraPautannya
Ezhasil Login Kali PertamaKLIK SINI
Terlupa password atau kata laluanKLIK SINI

 

Contoh gambar adalah di bawah ini :

ezhasil login kali pertama

3) Masukkan NO PIN yang anda perolehi dan juga nombor kad pengenalan. Selepas itu anda ada akses untuk mula isi e filiong LHDN online. Mudah sahaja bukan?

P/S : Jangan lupa ikuti 3 artikel di bawah ini jikalau anda mahu tahu bagaimana cara isi e filing lhdn SELENGKAPNYA dan juga senarai pelepasan cukai pendapatan yang boleh anda perolehi bagi mengurangkan bayaran cukai anda.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

LHDN E Filing : 6 Langkah dan Cara Mengisi Secara Online Cara Mengisi LHDN E Filing : 6 Langkah Isi Secara Online Dahulu, kalau nak isi borang borang untuk declare or nyatakan berapa pendapatan untuk cukai …
Pelepasan Cukai Pendapatan 2018 Individu Untuk Efiling 2019 Senarai 22 Pelepasan Cukai Pendapatan 2018 untuk individu bagi Bayaran Efiling 2019 Disebabkan kita bergelar rakyat Malaysia, kita mempunyai tanggung…
Tabung Harapan Malaysia : Jikalau Derma Dapat Pelepasan Cukai Derma Ke Tabung Harapan Malaysia THM Dapat Pelepasan Cukai. Wujudkan tabung harapan Satu Tindakan zalim. Benarkah MOF Malaysia? Kepada Datuk Seri Naj…