SMPK Prasekolah: Sistem Maklumat Prasekolah Kebangsaan

Login SMPK Prasekolah Sistem Maklumat Prasekolah Kebangsaan kpm Bagi Kerajaan dan Swasta dapat diisikan dengan mudah dan senang. Teruskan membaca…

login smpk prasekolah

Satu demi satu sistem online dibangunkan dan disediakan oleh pihak Kementerian Pendidikan Malaysia Kpm. Dengan harapan ia memudahkan kalangan guru dan pelajar serta ibu bapa itu sendiri sebagai pengguna. Sesuai dengan perkembangan teknologi maklumat ICT dan kepantasan akses internet di Malaysia hari ini.

Terkini, sistem eprasekolah online ditawarkan kepada pengguna yang terlibat dengan harapan pendidikan prasekolah dapat dikawal dan diuruskan dengan lebih sistematik di Malaysia.

Sistem ini diberikan nama dengan sistem maklumat prasekolah kebangsaan. Secara ringkasnya sistem maklumat prasekolah kebangsaan ini bagi menyelaraskan prasekolah di Malaysia baik disediakan oleh kerajaan taupun daripada pihak swasta.

Semuanya digalakkan register dan daftar dengan sistem maklumat prasekolah kebangsaan ini. Ia bagi membolehkan semua prasekolah di Malaysia mengikut garis panduan yang telah ditetapkan bagi menjaga keselamatan dan keperluan anak anak yang belajar di setiap praskeolah kerajaan atau prasekolah swasta. Selain itu ia adalah pengkalan data terbesar mengumpul maklumat bagi murid murid prasekolah samada di kemas atau swasta untuk tahun sebelumnya, tahun semasa, dan tahun yang akan datang.

Login SMPK Prasekolah

1) Anda boleh lakukan smpk login secara online dengan ID dan password yang anda perolehi sebelum ini untuk akses ke pautan ini, https://moe.gov.my/

sistem maklumat prasekolah kebangsaan

2) Sila kemaskini sistem maklumat prasekolah kebangsaan bagi prasekolah anda. Jikalau anda adalah guru prasekolah kerajaan sila kemaskini maklumat kemas, jikalau anda pemilik tadika swasta, sila kemaskini maklumat institusi anda

3) Untuk anda yang mahu mendapatkan tutorial dan panduan untuk menggunakan sistem online boleh semak pautan di bawah ini. Sangat mudah!

Soalan Lazim & FAQ

1. Bagaimana jika lupa kata laluan smpk sistem maklumat prasekolah kebangsaan

Boleh hantarkan masalah ini terus ke e-mel, smpk@moe.gov.my

P/S : Dengan ada sistem maklumat prasekolah kebangsaan seperti ini membolehkan semua pendidikan prasekolah di Malaysia dapat dikawal dengan baik seiiring degan pemkembangan teknologi hari ini

PP/S : Kementerian Pendidikan Malaysia kpm mahukan guru sekolah ataupun pemilik tadika swasta supaya melakukan kemaskini dengan maklumat dan infor yang tepat dan terkini. Kerjasama yang anda berikan sangat dihargai.