ePerolehan Login Masuk Portal Perolehan Kerajaan

sistem log masuk ePerolehan login masuk : Login Masuk Portal Perolehan Tender Kerajaan Secara Online

sistem eperolehan login masuk tender

Sesuai dengan negara kita hari ini sedang mengadaptasi dalam sistem eperolehan online disetiap sistem kerajaan hari ini. Banyak maklumat dan pengumuman kerajaan disalurkan melalui secara media sosial dan online.

JANGAN LUPA: Bayar cukai melalui sistem LHDN e filing

Begitu juga, pelbagai portal kerajaan dibangunkan melalui Kementerian Kewangan Malaysia dengan harapan sistem perkhidmatan kerajaan diuruskan secara online dengan harapan memudahkan interaksi antara rakyat Malaysia dan kerajaan lebih telus, efisien dan memudahkan semua pihak.

Tidak terlepas juga sistem perolehan kerajaan yang selama ini hanya menggunakan cara lama iaitu cara manual sahaja. Tetapi telah dinaiktaraf dengan sistem portal eperolehan mof. Ini sangat membantu kalangan kalangan peniaga, usahawan dan kontraktor serta pembekal untuk hantar permohonan bagi menawarkan produk dan perkhidmatan secara online dengan pihak kerajaan Malaysia. Cuba mohon bsh dan semak cara check bsh 2020

5 FAKTA Sistem ePerolehan Login Masuk

1) Anda boleh login masuk laman utama melalui pautan dengan cara klik di sini, https://www.eperolehan.gov.my

2) Di pihak kerajaan dengan ada sistem seperti ini, kerajaan dapat memantau setiap pembelian dan perbelanjaan aset, servis dengan lebih efisien dan menjimatkan masa semua pihak.

e-perolehan mof

Ini termasuk dikalangan penjawat awam yang terbabit termasuk dapat mengurangkan lagi risiko terdedah untuk berlakunya masalah penyelewengan dan rasuah perbelanjaan aset, projek dan servis

3) Dengan data yang diperolehi melalui sistem online, kerajaan lebih mudah untuk memantau dan merancang keperluan perbelanjaan semasa dan ketepatan peruntukkan bagi perbelanjaan aset, projek dan servis pada tahun tahun yang akan datang

Pelbagai perkara yang anda boleh perolehi di portal ini antaranya ialah sistem mudah log masuk selepas anda berjaya lakukan pendaftaran sebagai pembekal baru, senarai katelog, carian kos item dan banyak lagi, semuanya boleh diperolehi di portal mof ini.

Tutorial Eperolehan MOF

Sayang jika anda tidak berebut peluang untuk berniaga dengan kerajaan. Peluang cukup besar untuk semua. Pulangan pun lumayan.

Nah, sekarang mari kami tunjukkan bagaimana cara daftar bisnes dan perniagaan dengan eperolehan menggunakan syarikat enterprise. Mudah sahaja.

1)Klik butang Pendaftaran Pembekal Baharu

sijil digital

2) Akan keluar paparan seperti di bawah ini dan sila pilih pilihan Akaun Asas. Ini kerana akaun ini tidak perlu anda bayar apa-apa. Tetapi limit projek sehingga RM20 ribu sahaja.

Tetapi jikalau anda mahu akaun MOF anda perlu bayar RM450. Terpulang

pendaftaran pembekal baru kerajaan

3) Jadi anda ikut sahaja halaman yang keluar. Sehingga keluar paparan di bawah ini. 

register tender baharu

Untuk anda lebih fahamkan bagaimana untuk daftar sehingga anda berjaya ada akaun sendiri di portal ini, boleh tonton video panduan yang kami sediakan dan kongsikan untuk anda.

Alhamdulillah ramai yang dah berjaya. Sekarang ini giliran anda pula.

Soalan Lazim

1. Apa Itu & Maksud Sijil Digital Eperolehan

Sekarang mana-mana pembekal produk dan perkhidmatan perlu ada sijil digital untuk dapat tender, projek dari kerajaan

2. Cara perbaharui sijil digital

Tidak perlu renew

3. Apa itu tandatangan digital

Tandatangan akan dibuat semasa mendapatkan sijil digital tersebut

Penambahbaikan Sistem

Kerajaan baru- baru ini telah melakukan pelbagai penambaikan dengan harapan pengguna yang menggunakan sistem log masuk baharu ini dengan lebih mudah.

Ini kerana ada ramai pengguna yang terdiri dikalangan ‘orang lama’ yang kurang mahir dengan sistem ini yang kurang mesra pengguna.

Mypt3 difahamkan yang mana ia telah pun dinaiktaraf.

P/S : Harapan ramai semua kelajuan akses dipertingkatkan dengan menggunakan spesifikasi server yang lebih baik dan menjadikan setiap pautan permohonan dipermudahkan dan mesra pengguna terutamanya yang bukannya ‘teknologi savvy’.

Tidak kira pengguna Pulau Pinang (Penang), Sabah, Sarawak, Kedah, Perlis, Kuala Lumpur, Selangor, melaka, Perak, Negeri Sembilan, Johor, Pahang, Kelantan, Terengganu, Kelantan semua mahukan sistem eperolehan tender terus dipantau dipertingkatkan prestasinya. Setuju?