7 Cara Register BSN Online (Sistem Mybsn)

Cara Register bsn online di MYBSN : Semak Baki Akaun Secara Online

bsn online

Sebenarnya ramai yang menggunakan Bank Simpanan Nasional tetapi jumlah tersebut akan semakin bertambah selepas ini. Ini berikutan mekanisme semakan bshr yang baru-baru ini terutamanya kalangan yang tiada akaun bank memerlukan mereka untuk buka akaun bank di Bank Simpanan Nasional.

Itu sebablah ramai yang banyak bertanya kepada Mypt3 mengenai persoalan ini. Bagaimana register akaun bank di Bank Simpanan Nasional?

Dengan adanya akaun bank ini bermakna dengan surat kelulusan BSN yang anda terima dan bawa ke Bank Simpanan Nasional membolehkan duit BSH disalurkan ke akaun bank anda dan tidak lupa juga beli no pin upu bsn.

Selain daripada itu dengan anda register secara online, banyak faedah yang memudahkan urusan anda seharian. Jangan lupa juga buat simpanan sijil premium ssp, anda berpeluang cerah untuk dapat hadiah wang tunai sehingga RM1 juta. Menariknya boleh beli secara online sahaja

Antaranya ialah:

  1. dapat semak baki akaun Bank Simpanan Nasional melalui online
  2. instant transfer ke kauan bank anda yang lain termasuk ke Maybank, RHB, Bank Islam, CIMB, Public Bank dan lain-lain lagi
  3. membayar bil utiliti anda dengan mudah dan senang tanpa perlu beratur panjang di mana-mana cawangan Bank Simpanan Nasional yang berdekatan dengan anda.

Daftar BSN Online di MYBSN

1) Semestinya anda perlu pergi ke mesin ATM BSN untuk register nombor telefon anda.

2) Buat pilihan pada pembankan Internet atau Internet untuk pendaftaran

3) Daftar nombor telefon anda

4) Tentukan 6 angka PIN yang mana anda akan gunakan untuk register di MYBSN. Urusan di mesin ATM telefon selesai

5) Mula akses portal rasmi mereka melalui pautan di jadual di bawah ini :

PERKARABUTIRANNYA
Portal Rasmi Bank Simpanan NasionalKLIK SINI

 

mybsn

6) Masukkan butiran yang diperlukan di bawah ini termasuk nombor kad BSN anda, 6 nombor PIN yang telah anda tetapkan di mesin ATM sebelum ini dan juga nombor kad pengenalan.

bank simpanan nasional

7) Tetapkan pula username dan password.

Kemudian anda sudah boleh login kali pertama dan terdapat beberapa maklumat yang perlu anda lengkapkan termasuk nombor telefon anda yang terkini dan alamat rumah anda yang terkini.

Nah, anda sudah boleh menggunakan pelbagai fungsi yang terdapat pada sistem online mereka

P/S : Untuk anda yang belum maklum lagi, anda perlu perlu terus pergi ke kaunter untuk tujuan penukaran nombot telefon anda.

Jikalau anda mahu menukar nombor telefon yang berdaftar dengan akaun bsn Online di mybsn anda, tidak boleh dilakukan di manap-mana mesin ATM.

Baca Lagi 4 Info Berkaitan Di Bawah

Scroll to Top