BSN Online: 7 Cara Register Dan Login Mybsn

Cara Register bsn online banking dan MYBSN login untuk Semak Baki Akaun bank simpanan nasional Online

mybsn login bsn online banking

Sebenarnya ramai yang menggunakan bank ini tetapi jumlah tersebut akan semakin bertambah selepas ini. Ini berikutan mekanisme semakan bshr yang baru-baru ini terutamanya kalangan yang tiada akaun bank memerlukan mereka untuk buka akaun bank.

Itu sebablah ramai yang banyak bertanya kepada Mypt3 mengenai persoalan ini. Bagaimana cara buka akaun dan register akaun bank di Bank Simpanan Nasional? Dengan adanya akaun bank ini bermakna dengan surat kelulusan yang anda terima dan bawa ke bank bagi membolehkan duit BSH disalurkan ke akaun bank anda dan tidak lupa juga beli no pin upu.

Selain daripada itu dengan anda register secara online, banyak faedah yang memudahkan urusan anda seharian. Jangan lupa juga buat simpanan sijil premium ssp, anda berpeluang cerah untuk dapat hadiah wang tunai sehingga RM1 juta. Menariknya boleh beli secara online sahaja

Antaranya ialah:

  1. dapat cek dan semak baki akaun Bank Simpanan Nasional online banking
  2. instant transfer online ke akaun anda yang lain termasuk ke Maybank Online, RHB, Affin Bank, Bank Islam, CIMB, Public Bank dan lain-lain lagi
  3. membayar bil utiliti anda dengan mudah dan senang tanpa perlu beratur panjang di mana-mana cawangan bank yang berdekatan dengan anda.

Cara Register BSN Online Banking

1) Semestinya anda perlu pergi ke mesin ATM untuk register nombor telefon anda.

2) Buat pilihan pada pembankan Internet atau cara buat bsn internet banking untuk pendaftaran

3) Daftar nombor telefon anda

4) Tentukan 6 angka PIN yang mana anda akan gunakan untuk register melalui internet banking. Urusan di mesin ATM telefon selesai

5) Mula akses portal rasmi bsnonline melalui pautan di jadual di bawah ini :

  • Portal Rasmi Bank Simpanan Nasional Online: https://www.mybsn.com.my/mybsn/register/register.do

BACA SINI: Pihak LHDN telah mengarakan mana-mana yang ada masalah bpn gagal kredit boleh terus tunai di mana-mana cawangan Bank Simpanan Nasional terdekat dnegan rumah anda

bank simpanan nasional online

6) Masukkan butiran yang diperlukan di bawah ini termasuk nombor kad bank anda, 6 nombor PIN yang telah anda tetapkan di mesin ATM sebelum ini dan juga nombor kad pengenalan.

my bsn login bsnonline

7) Tetapkan pula username dan password.

FAQ MYBSN

Kemudian anda sudah boleh login kali pertama dan terdapat beberapa maklumat yang perlu anda lengkapkan termasuk nombor telefon anda yang terkini dan alamat rumah anda yang terkini.

Nah, anda sudah boleh menggunakan pelbagai fungsi yang terdapat pada sistem online mereka

Jika anda ada sebarang persoalan seperti di bawah ini:

  1. Cara keluarkan duit dari mesin atm
  2. Cara dapatkan penyata bank
  3. Apa itu otp number
  4. Contoh no akaun

Segala persoalan di atas, anda boleh dapatkan jawapan terus di sini dalam bahasa Melayu, FAQ Bank Simpanan Nasional

P/S : Untuk anda yang belum maklum lagi, anda perlu perlu terus pergi ke kaunter untuk tujuan penukaran nombot telefon anda.

Jikalau anda mahu menukar nombor telefon yang berdaftar dengan akaun di mybsn anda, tidak boleh dilakukan di manap-mana mesin ATM.

Scroll to Top