BSN Micro Kredit Prihatin: Pinjaman Mikro Sehingga RM75 Ribu

Cara Mohon pinjaman Mikro BSN Micro Kredit Prihatin. Pembiayaan Diterima Sehingga RM75,000

pinjaman mikro bsn micro kredit prihatin

Untuk membantu usahawan mikro serta perusahaan kecil dan sederhana yang terjejas akibat wabak COVID-19, pemansuhan kadar faedah dua peratus kepada kosong peratus bagi BSN Micro-i Kredit Prihatin oleh Bank Simpanan Nasional (BSN).

Langkah pemansuhan ini bertujuan untuk menyokong usaha dan keprihatinan kerajaan yang telah menyediakan pakej prihatin PKS tambahan bernilai RM10 bilion dan diharapkan beban kewangan PKS dapat terus dibantu. Setiap usahawan mikro disediakan pelbagai segmen iaitu sebanyak RM75,000 amaun pembiayaan maksimum di bawah BSN Micro/i-Kredit Prihatin dalam tempoh pembiayaan atau pinjaman antara satu hingga 5.5 tahun.

BACA SINI: Itekad Bank Islam ada juga menawarkan pinjaman mudah sehingga RM5 ribu

Sila ikuti perkongsian di bawah bagi usaha mikro yang terjejas kesan daripada wabak COVID-19 dan bagi mengetahui syarat kelayakan dan cara membuat permohonan pembiayaan ini.

Cara Memohon BSN Micro Kredit Prihatin

Pegawai BSN yang berhampiran hendaklah dihubungi oleh anda untuk melakukan permohonan bagi usahawan mikro yang memenuhi kelayakan yang ditetapkan.

PERKARABUTIRANNYA
Download Borang Permohonan di mybsnhttps://www.mybsn.com.my/formdownload?formDownloadId=2265
Hubungi Pegawai Bertugas Mengikut Cawangan Terdekat Andahttps://www.mybsn.com.my/formdownload?formDownloadId=2211
  • Untuk urusan ini, sila semak senarai Pegawai BSN yang ingin dihubungi.
  • Perlu diingatkan kepada pelanggan dan orang ramai, permohonan hanya boleh dilakukan menerusi BSN sahaja, serta harus sentiasa berhati-hati dengan pihak yang cuba menyamar sebagai pegawai BSN.

BACA SINI: Senarai pinjaman perniagaan 2020, https://mypt3.com/pinjaman-perniagaan

Syarat Kelayakan

Untuk memohon BSN Micro / i-Kredit Prihatin iaitu usahawan mikro yang perniagaan mereka terjejas kesan daripada wabak COVID-19 melanda, beberapa syarat kelayakan telah ditetapkan oleh BSN.

  1. Perusahaan mestilah dimiliki oleh warganegara Malaysia;
  2. Perusahaan Mikro (Perkongsian, milikan tunggal atau Syarikat Sdn Bhd);
  3. Tidak kurang daripada enam bulan, perniagaan telah beroperasi dan
  4. Perniagaan dijalankan secara sepenuh atau separuh masa

Yang bagusnya pinjaman ini memberikan anda tempoh bertenang, anda yang perlu mula bayar bayaran bulanan 6 bulan selepas tempoh kelulusan. Dan juga tiada kadar faedah keuntungan yang dikenakan terhadap anda. Bagusnya.

Pinjaman ini memang ditawarkan untuk mengurangkan beban dikalangan usahawan, peniaga, penjaja sepanjang gelombang COVID 19 ini.

Ayuh kongsikan bersama berita baik pengumuman pinjaman bsn micro kredit prihatin ini di Facebook dan Whatapps ahli keluarga anda yang turut buat bisnes, semoga mereka juga mendapat kelulusan yang mudah daripada pihak Bank Simpanan Nasional