Ubat Gout Cara Tradisional : Rawatan Menghilangkan Tophi

Ubat Gout Cara Tradisional dan cara kampung : Rawatan Menghilangkan Tophi

Anda sepatutnya berasa risau apabila melihatkan diri atau ahli keluarga yang mengalami masalah bengkak bengkak di bahagian sendi.

ubat gout cara tradisional

Masalah ini banyak melibatkan kalangan orang lelaki yang mempunyai umur 30 tahun sehingga 60 tahun. Jadi perlu berhati hati daripada sekarang.

Antara bahagian sendi yang terlibat seperti di lutut, pergelangan tangan, jari, ataupun di bahagian buku lali.

Inilah yang dipanggil penyakit gout. Penyebab dan punca Gout adalah masalah yang yang disebabkan asid urik yang terlebih sehingga akhirnya ia berkumpul di bahagian sendi sehingga akhirnya ia mula membengkak dan membonjol selepas itu.

Ya. Ada cara untuk hilangkan gout samada ambil ubat di farmasi ataupun gunakan kaedah petua tradisional dan cara orang kampung.

Jikalau anda mahukan ubat gout farmasi, boleh cuba Allupurinol (dapatkan menurunkan kadar lebihan asid urik) atau Goutnor 0.6mg (mampu membantu anda mengurangkan rasa sakit di bahagian tophi)

ubat gout farmasi

Tetapi untuk artikel ini, Mypt3 akan berkongsi dengan bagaimana cara untuk menghilangkan gout.

Dan yang menariknya petua ubat gout cara tradisional ini telah berjaya hilangkan tophi dan sembuhkan gout untuk individu yang telah menderita penyakit ini untuk tempoh 15 tahun lamanya.

Cara Sediakan Ubat Gout Cara Tradisional

1) Antara bahan bahan yang diperlukan adalah 3 hiris lemon, 2 batang saderi dan tidak lupa juga 1 biji timun

2) Blend ketiga tiga bahan tersebut. Sehingga dijadikan sebagai jus

3) Mypt3 sarankan anda supaya minum sekurang-kuranya minum 2 kali sehari pada ketika anda bangun di awal pagi dan juga sebelum anda masuk tidur

makanan untuk pesakit gout

4) Sebenarnya selain jus kombinasi antara timun, batang saderi dan juga lemon, anda juga boleh cuba minum jus epal, amalkan makan pisang, amalkan makan buah ceri, jus halia suam

P/S : Pantang Gout adalah jangan makan kerang dengan berlebihan, air manis, garam yang berlebihan. Apabila sudah baik, jagalah pemakanan. Jangan makan sebarangan lagi. Ikut pantang gout ini dan makanan untuk pesakit gout