Home » Kesihatan » Ubat Gastrik Di Farmasi Paling Berkesan Dan Cepat Baik

Ubat Gastrik Di Farmasi Paling Berkesan Dan Cepat Baik

Ubat Gastrik Di Farmasi Paling Berkesan Dan cara hilangkan gastrik dengan Cepat untuk Baik

Apabila kita tidak menjaga waktu makan, ini adalah antara bahan yang bakal anda terima, gastrik. Apa itu gastrik?

ubat gastrik di farmasi

Apabila tiba tiba anda merasakan dinding perut ada serba tidak kena, sakit secara tiba tiba seperti kena keradangan nah itu tanda gastrik menyerang dinding perut anda.

Gastrik pula ada macam macam jenis dan kategori. Ada yang biasa biasa (ringan) yang mana dinding perut anda mula membengkak, ada yang gastrik jenis berat di mana dinding perut anda sudah mula cedera dan ada juga gastrik kronik iaitu dikenali dengan ulser gastrik ataupun dipanggil juga dengan ulser perut.

Gastrik Ulser ini paling ditakuti sekali kerana peringkat ini dinding perut anda sudah mula luka sehingga adakalanya darah mula kelihatan apabila anda muntah muntah atau buang air besar.

Jadi apa yang perlu anda lakukan untuk mengatasi gastrik perut anda ini? Ada macam macam cara.

Ada yang selesa guna ubat gastrik tradisional cina ataupun cara rawatan tradisional atau ubat kampung, ada yang suka guna ubat gastrik gaviscon yang boleh didapati di banyak tempat termasuk di Watson atau Guardian, Caring.

Tetapi untuk mypt3, kami sarankan anda ambil ubat gastrik di farmasi.

Ini kerana sebenarnya ada ubat gastrik paling berkesan berdasarkan yang merupakan cara hilangkan gastrik dengan cepat berdasarkan pengalaman kami sendiri.

3 Senarai Terbaik Ubat Gastrik di Farmasi

Tambahan pula bila ambil ubat gastrik di farmasi anda boleh dapatkan nasihat pada yang pakar.

1) Antasid

Ubat ini sanggat berkesan untuk merawat asid perut yang terkumpul sehingga merosakkan dinding perut anda.

Ambil dan kunyah ubat antasid ini yang ada ditawarkan dalam bentuk tablet sebelum anda makan.

ubat gastrik paling berkesan

2) Antagonis H2

Ubat ini dapat menghalang daripada asid perut daripada terus dirembeskan yang memberikan kesan kepada dinding perut anda

cara hilangkan gastrik dengan cepat

3) Proton PumpInhibitor (PPI)

Jikalau anda mengalami gastrik kronik iaitu gastrik ulser anda patut menggunakan ubat ini. Tujuannya sama seperti Antagonis H2 tetapi lebih ‘power’ kesan dan efek kepada dinding perut anda.

gastrik ulser

3 Tips Tambahan Untuk Cara Hilangkan Gastrik Dengan Cepat

1) Banyakkan minum susu untuk gastrik dapatkan diredakan dengan cepat dan berkesan. Ini kerana kebaikan susu adalah ia mampu menjadi asid perut perut menjadi neutral.

2) Selain itu anda boleh ambil makanan seperti buah kurma dan amalkan sehingga perut anda mula reda daripada keradangan.

3) Dan ini Mypt3 boleh katakan antara yang cepat dan berkesan adalah amalkan minum air halia. Ia mampu buang angin dalam badan anda depat cepat sehingga pedih ulu hati cepat reda.

P/S : Selepas ini dah baik, jaga waktu makan dan cara tidur pesakit gastrik adalah mestilah jangan tidur lewat malam sehingga perut anda kosong ketika berjaga.

Scroll to Top