Jadual TV Pendidikan: TV Okey Sepanjang PKP

Jadual dan saluran susunan rancangan serta pembelajaran TV Pendidikan TV Okey melalui Myklik RTM

jadual siaran pembelajaran melalui tv pendidikan okey

Pendekatan telah diambil oleh Kementerian Pendidikan (KPM) dengan mengadakan sesi pembelajaran melalui televisyen pendidikan susulan daripada Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang memasuki fasa kedua.

KLIK SINI: Bantuan Prihatin BPN Pelajar Sebanyak RM200

Bermula minggu ini, menerusi siran dan saluran baharu RTM, TV Okey, televisyen pendidikan ini akan disiarkan bagi membantu pembelajaran dikalangan pelajar sekolah rendah dan menengah.

Dr. Mohd Radzi Md Jidin, Menteri Pendidikan, berkata siri latihan kepada para pelajar yang bakal menduduki peperiksaan di negara ini khususnya bagi pelajar yang tidak mempunyai akses internet akan ditawarkan sesi pembelajaran menerusi televisyen pendidikan.

Senarai Kandungan Penting:

Jadual TV Pendidikan Okey

Bermula hari ini, 2 jam setiap hari sepanjang tempoh PKP berlangsung, akan disiarkan televisyen pendidikan melalui TV Okey RTM.

PERKARABUTIRANNYA
Pautan rasmi KPM untuk tahun 2020https://www.moe.gov.my/pemberitahuan/banner/rancangan-tvpendidikan
Tonton Live Streaming sekaranghttps://myklik.rtm.gov.my/channel/tv-3

Jadi buat adik-adik yang dikasihi, rebutlah peluang keemasan yang diberikan untuk mengikuti subjek-subjek pembelajaran menerusi televisyen ini.

myklik rtm

Segala info atau maklumat berkenaan jadual rancangan boleh didapati di semua platform media sosial Twitter, IG@Kem Pendidikan dan Facebook atau di laman sesawang www.moe.gov.my