Tiket Air Asia Murah: Cara Dapatkan Harga Promo

Bagaimana Cara Dapatkan Tiket Air Asia Murah Pada Harga tambang murah dan airasia Promo 2020

harga tiket air asia murah promo

Dahulu untuk terbang ke mana-mana bukannya mudah. Tiket mahal, pilihan dan akses penerbangan yang agak terhad. Itu dahulu sekarang tak lagi. Ini kerana kalau kena masa yang betul, anda boleh dapat harga tiket flight jauh lebih murah.

Dapat peluang naik flight, masa perjalanan dapat dipendekkan dan yang paling penting tak penat menampuh perjalanan. Tetapi semenjak ada Air Asia, boleh dikatakan 60 peratus rakyat Malaysia pernah naik kapal terbang dengan tambang murah yang ditawarkan Air Asia.

Ada orang kata sekarang harga tiket murah. Sesuailah dengan tagline mereka “Now Everyone can Fly”. Tetapi sebenarnya anda boleh dapat jauh lebih murah jikalau anda berjaya dapat tiket air asia promo. Semua orang mahu bukan? Dalam pada yang sama anda boleh juga try kad hebat ini, kad big pay untuk dapatkan yang berbaloi-baloi.

Tetapi persoalannya bagaimana cara, teknik, tips yang perlu anda ketahui bagi mendapatkan air asia tiket murah ini dan diskaun? Senang kah?

5 Tips Harga Tiket Air Asia Murah Promo

Ini antara tips dan cara yang anda boleh cuba dan praktikkan selama tempoh kami travel selama ini dengan Air Asia. Enjoys the tips!!

1) Lakukan Booking Air Asia Tiket Murah di Waktu Malam

Orang lain tidur, anda berjaga. Inilah waktu yang terbaik untuk anda book tiket murah yang ada promotion terbaik, contohnya di sini, https://www.airasia.com/my/en/promotion/super-sale.page

Ini kerana kami kesan adakalanya AirAsia menggunakan sistem bidding apabila terlampau ramai yang berminat dengan sesuatu tarikh dan waktu, harganya akan menjadi lebih tinggi.

Ditambah pula anda lakukan booking pada pukul 7 pagi atau 12 tengahari yang jauh lebih sesak daripada segi kehadiran trafik di portal Air Asia, ia bakal menyebabkan sistem AirAsia menjadi ‘hang’. Bertambah buruk lagi apabila anda online smeula, harganya akan meningkat.

Jadi kami sarankan lakukan booking pada waktu 3 pagi ke pagi pagi adalah waktu terbaik untuk dapatkan harga promo dan diskaun.

2) Clearkan Cache

Ini ramai yang terlepas pandang. Jikalau anda pernah melawat portal Air Asia untuk survey-survey harga dan meninggalkan web tanpa melakukan apa-apa traksaksi, akan ada kesan pada masa akan datang.

Tahukah anda selepas anda meninggalkan portal mereka, sebenarnya Air Asia berjaya menjejak anda. Itu sebablah anda melawat kali kedua portal Air Asia, harga yang anda pernah survey sebelum sudah jadi lain, harga tiket Air Asia murah akan terus meningkat.

Jadi untuk mengelakkan masalah ini anda cuba ‘clear cache’ di Browser anda. Jikalau anda menggunakan chrome boleh follow tutorial ringkas seperti di bawah :

  • Kik tab “History”
  • Klik “Show Full History”
  • Klik “Clear Browsing Data”
  • Setel!

Browser anda kembali ‘virgin’ tanpa sebarang jejak dari web AirAsia lagi. Dan Portal Air Asia akan mengesan anda ibarat baru pertama kali melawat ke web mereka

3) Jadi Subscriber AirAsia

Secara logiknya, pastinya AirAsia akan melayan pelanggan dan pengikut setia terlebih dahulu.

Sudah pastinya jikalau ada sebarang berita gembira, mereka akan warwarkan kepada pengikut newsletter.

Jadi, kami sarankan anda subscribe email mereka. Biasanya mereka akan kemaksini beirta terkini mengenai harga airasia tiket murah terus melalui email yang dihantar kepada anda.

air asia tiket murah

4) Pilih Jadual Penerbangan Pada Hari Biasa

Tidak dinafikan, ramai yang gemar memilih bercuti dan melancong pada hujung minggu atau pada cuti sekolah atau cuti perayaan.

Tetapi secara logiknya, semakin ramai yang berminat pada hari hri tertentu atau tarikh popular, ia akan menyebabkan harga melonjak naik.

Permintaan melebihi penawaran. Jadi jikalau anda mahukan harga tiket air asia promotion yang murah, nah cuba pilih dan book pada hari Selasa, Rabu dan Khamis. Ini kerana hari hari seperti ini lebih murah dan diskaun berbanding hari hari lain

5) Beli Tiket Lebih Awal

Kami sarankan jikalau anda mahu beli tiket 6 bulan hingga 12 bulan lebih awal. Jikalau anda beli pada harga last minit, memang tidak akan dapat harga tiket air asia murah yang anda harapkan.