Myportfolio : Download Contoh Templete Ikut Format Pekeliling MAMPU

Myportfolio mampu : Pekeliling MAMPU Sedia Contoh Templete Untuk Dirujuk Guru Sekolah termasuk fail meja juruteknik komputer

myportfolio

Nampaknya pada hujung tahun, kalangan penjawat awam terutamanya guru di malaysia akan berhadapan dengan beban tugas seperti yang diarahkan melalui pekeliling myportfolio yang dikeluarkan oleh Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (Mampu) baru baru ini.

Dahulu dikenali dengan fail meja sahaja. Benda yang sama rebranding sahaja.

Tidak kiralah anda penjawat awam KKM termasuk pembantu makmal, kakitangan KPM, penyelia asrama, fail meja juruteknik komputer, pembantu tadbir kewangan, polis, bomba, pembantu operasi anggota pembantu tadbir AKP, guru pra sekolah pendek kata semuanya yang terlibat dengan pengurusan sekolah perlu menyiapkan tugasan dan kerja akhir tahun ini.

Dan kalangan guru2 antara yang dikatakan terkesan apabila ada banyak lagi beban tugas guru yang lain perlu disiapkan dan dihabiskan tetapi dalam pada masa yang sama perlu menghantar myportfolio guru dalam tempoh yang bagi Mypt3 sendiri masa yang diberikan agak singkat.

Seperti yang ramai sedia maklum, guru banyak yang perlu dilakukan antara lain seperti siapkan kad laporan murid sekolah, mengambil semula buku dari pelajar sekolah dan banyak lagi.

Melihatkan beban tugas yang bertimbun dikalangan guru, Mypt3 berbesar hati untuk membantu untuk berkongsi contoh myportfolio terbaik yang mana anda boleh gunakan sebagai templete bagi menyiapkan tugasan yang dikeluarkan oleh pihak MAMPU ini.

Contoh Templete Myportfolio Guru secara online

1) Guru2, tidak perlu pening peningkan kepala. Hanya masukkan nama sekolah, nama anda sendiri, jawatan dan lain-lain. Selepas itu sudah boleh print dan filing.

2) Copy paste sahaja fail meja yang sudah pun tersedia ada seperti yang dikongsikan di bawah untuk dikemaskinikan oleh anda.

BACA SINI:
Lembaga Peperiksaan Malaysia Pt3 untuk Sejarah, Geografi
contoh myportfolio

3) Pastikan anda download contoh templete myportfolio melalui pautan ini sahaja, bagi memastikan anda mendapatkan templete yang mengikut prosedur dan format yang telah pun ditetapkan oleh pihak MAMPU melalui pautan laman web di bawah ini

4) Tidak kisah anda guru akademik biasa, pengetua, guru besar, penolong kalanan tingkatan 6, guru kaunseling, anggota kumpulan pelaksana dan lain lain lagi semuanya telah pun disediakan untuk anda dan boleh gunakannya melalui pautan di atas.

Masalah Pekeliling Myportfolio Mampu

KLIK SINI : Pekeliling MAMPU

myportfolio guru
  • Memang benar pekeliling MAMPU keluar pada 12 Julai yang lalu. Tetapi masalahnya, penjawat awam mengadu lagi 5 dan 6 minggu sebelum tarikh tutup hantar laporan baru dapat arahan yang jelas daripada pihak jabatan
  • Menteri dikatakan sedang dalam proses perbincangan dengan harapan sistem ini diperkemaskan pada tahun 2019 kelak.

Diharapkan anda share halaman artikel ini di facebook dan whatapps rakan-rakan supaya sama2 dapat manfaatnya. Kami akan kemaskinikan daripada semasa ke semasa untuk anda.