Senarai Tempat Menarik di Cameron Highland : Itinerary 3 hari 2 malam

Senarai Tempat Menarik di Cameron Highland : Trip Itinerary Cameron Highlands 3 hari 2 malam 3d2n

Assalammualaikum. Disebabkan dah nak cuti Chinese New Year, jadi nak share my trip itinerary pergi bercuti tempat tempat menarik di cameron highland. Harap dapat dijadikan panduan.

tempat menarik di cameron highland

Semoga perkongsian kali ini membantu anda merancang percutian tempat tempat menarik di Cameron Highland.

Anda boleh ikut contoh trip Itinerary cameron highlands untuk percutian selama 3 hari 2 malam bergantung kepada bajet dan tempoh percutian anda kelak.

Itinerary 3 hari 2 malam Bercuti Tempat Menarik di Cameron Highland

DAY 1 (LALU TOL TAPAH)

  • cameron valley tea shop
  • strawberry farm ringlet
  • ARK Strawberry park
  • kampung taman sedia
  • KHM strawbeey and farm
  • taman agro almashor
  • signature cameron highland
  • check in century pine resort
  • pasar malam golden hills sungai ruil
  • atilla boxport steamboat

DAY 2

  • 200 seeds cafe kampung Taman sedia
  • pasar tani ahad brinchang
  • cafe lorong
  • kea farm
  • kea garden guesthouse
  • ladang boh sungai Palas
  • ladang lebah ee feng hui
  • cameron square
  • lavender garden
  • cactus point
  • kwang & son grape and tomato farm
  • avant chocolate and greenview hills

TURUN TOL SIMPANG PULAI KE IPOH

  • lubuk timah
  • laksa telur bersarang taman seri botani
  • lost world hotel
  • lost world hotspring and spa

DAY 3

  • Ipoh mural streets
  • concubine lane
  • kellie’s castle
  • balik batu pahat…

Singgah 15 Tempat Menarik di Cameron Highland

Senarai
Gambar Ladang Teh Boh Sungai palas
Gambar Cactus Valley
Gambar Big Red Stawberry Farm
Gambar Cameron Adventurous
Gambar Lavender Garden
Pasar Malam Pekan Brinchang
Gambar Rose Centre
Gambar Air Terjun Lata Iskandar
Gambar Muzium Time Tunnel
Gambar Mardi Agrotechnology Park
Gambar 5D Muzium
Gambar Kea Farm Taman Rama rama
Ladang Lebah Ee Feng Gu
Ladang Anggur Lembah Bertam
Gambar Mossy Forest

Senarai lain, boleh anda semak di sini

tempat menarik di cameron highlands

Tips Percutian ke Cameron Highland ~

  1. Pergi waktu cuti sekolah orang lebih pack so rancang awal kemana hang nak pi.
  2. Kami exit tol Tapah dari duta. Jalan dari Tapah ke Cameron sangat teruk, tapi kereta tak banyak, tak nampak gaung sangat. Jalan simpang pulai lebih elok dan besar tapi gaung dia. Serammm…hehehe
  3. Kalau dari tanah rata nak ke brinchang sila gerak awal. Sebabnya pukul 10 jalan dah sesak..pukul 8.30 jalan masih lengang
  4. Alternative lain exit simpang pulai yang lebih selesa
  5. Kami check in Hotel Kea Garden Guest House (kami book online 3hari 2 malam dekat booking.com, RM360 katil King)
  6. Boleh juga tempah hotel di traveloka sebab dia sentiasa ada discount dan harga tertera termasuk tax. which kadang-kadang lebih murah dari booking, agoda, expedia dll
  7. Hotel Kea Garden memang terbaik sebab ada taman bunga sendiri (orang luar pun datang nak ambil gambar). Hotel kami sebelah sahaja dengan pasar Kea Farm
  8. So jalan nak ke Kea Farm sangat jam dan parking susah kalau dari tanah rata dan brinchang
  9. Sayur jual dalam RM10 7 jenis
  10. Kemudian kami pergi ke Cameron Lavender Garden
  11. (Waze dalam 15 minit sebab jam). Masuk dalam seorang RM10
  12. Waffle Chocolate + Peanut butter dlm RM4 + sedap
    BOH Sungai Palas tutup pukul 5PM
  13. Sediakan payung takut hujan sebab kena jalan jalan kaki dan naik tangga dari parking
  14. Steamboat Taman Abang yang viral tu dalam RM40 seorang. Frozen food tiada banyak sangat. Buffet akan tambah kalau habis (ada Nasi Lemak, Bihun n Nasi Goreng). Overall tempat sahaja menarik kualiti makanan kurang
  15. Nasi lemak sambal strawberry dekat Kampung Sedia dalam RM10. Hot Chocolate sedap
  16. Cameron Valley Tea House mmg terbaik. Air Teh semua mahal hahaha
  17. Beli lah cactus dekat Cactus Point. RM11 dapat 6 pot kecik
  18. Pasar malam tiada best mana. Kalau tak puas pergi pasar malam hari sabtu boleh pergi pasar tani hari ahad di brinchang
  19. Harga barang di pasar malam dan kea farm lebih kurang sama. Tapi bagi i kea farm lebih banyak pilihan dan lebih murah sikit
  20. Kalau nak beli sayur beli di cafe lorong aunty viral 16 bag RM10 sahaja
  21. Ticket entrance lost world hotspring i beli di 11streets which 70 peratus cheaper than walk in…
  22. Balik lalu Tapah juga
  23. Makesure gerak sebelum malam sebab tiada lampu jalan dan jalan yang teruk

So tunggu apa lagi. Sediakan duit yang banyak semua benda mahal dan banyak tempat menarik di Cameron Highland.

Sebab dalam Malaysia pun macam melancong di Europe. Sedia kan sweater, cuaca berubah-ubah. Nak berak RM0.50 sen.

Boleh cuba try Pergi ke 36 Tempat menarik di Melaka pula

SUDAH BACA

bsh bantuan sara hidup

Lebih 150,000 Berjaya Tuntut Duit BSH Terus di BSN [MUDAH]

20 Isu Popular BSH Bantuan Sara Hidup Fasa 2 + JAWAPAN termasuk isu nama pemohon atas nama isteri tetapi akaun bank suami yang ramai...