Jenama Tayar Kereta Terbaik 2023: Senarai Harga Murah


Senarai Harga, jenis dan Jenama Tayar Kereta Terbaik 2023 di Malaysia yang murah dan berkualiti samada kering atau hujan untuk Perodua Myvi, Proton Saga, Honda City dan Proton Persona

senarai jenama tayar kereta terbaik 2023 di malaysia

Ada kereta lawa, kereta mahal tidak guna. Jikalau pilih tayar yang kurang tepat. Ada kalangan yang kami pernah jumpa mengaku menggupakai tayar pada kenderaan miliknya sehingga tempoh 5 tahun lamanya. Katanya bunga pada tayar miliknya boleh tahan lebih lama.

Kami hanya mampu tersenyum sinis sahaja mendengarnya. Berdasarkan pengalaman kami sendiri yang sudah berpuluh tahun memandu kereta, kami sudah memakai pelbagai jenis jenama tayar.

Kadang-kadang ada yang ‘lost’ memikirkan apakah jenama tayar kereta yang terbaik untuk kegunaan kereta masing-masing. Terutamanya kalangan pemandu perempuan yang kurang arif dengan pemilihan tayar pada jenama kereta mereka .

Jadi disebabkan itulah kami terpanggil untuk berkongsi senarai tayar kereta antara terbaik kepada anda semua samada sesuai dengan kereta Myvi, harga honda civic, harga proton x50 dan lain-lain model lagi.

9 Jenama Tayar Kereta Terbaik 2023

Ini tayar terbaik yang pernah kami gunakan.

BACA SINI >> Senarai insuran kereta terbaik di Malaysia

Jenama dan Tahap Treadware

 1. Dunlop D1 – 410
 2. Falken Ziex 922 – 310
 3. Yokohama A Drive – 305
 4. Toyo T1R  – 280
 5. Aciles 123S – 280
 6. Acilera – 200
 7. Federal RSR – 140
 8. Toyo R1R – 140
 9. Hankok Ventus TD – 60

Bagaimana pula dengan anda? Cara pilih tayar kereta tidak semestinya treadware tinggi sehingga 400 atau 500 itu bagus. Ia sepatutnya disesuaikan dengan kereta anda.

Memanglah jikalau treadware tinggi, bagus daripada sudut bunga kereta anda sudah untuk terjejas. Masalahnya jikalau terlalu tinggi akan menyebabkan tayar anda akan menjadi lebih keras.

Kekurangannya anda akan perasan apabila anda cuba memberhentikan kereta, ia akan mengambil lebih masa dan adakalanya menyebabkan kereta anda sedikit tergelincir kereta ketika break.

Saranan dan nasihat kami, kami sarankan anda pilih sahaja treadware antara 200 hingga 300 sahaja. Itu sudah cukup sesuai untuk kereta dan permukaan jalan yang ada di Malaysia.

Jikalau tanya kami jenama tayar yang baik yang patut anda pilih adalah seperti di bawah ini:

1. Kategori Jenis Tayar Yang Bagus

 1. Jenis Tayar Bridgestone
 2. Jenis Tayar Continental
 3. Jenis Tayar Toyo Tyre
 4. Jenis Tayar Goodyear
 5. Jenis Tayar Michelin
 6. Jenis Tayar Pirelli
 7. JenisTayar Hankook
 8. Jenis Tayar Dunlop

Yang tertanya-tanya kelebihan tayar goodyear, michelin, toyo bagus ke ok tak, jawapan kami mudah sahaja. MEMANG BAGUS!

2. Kategori Kelas Pertengahan

 1. Tayar Falken
 2. Tayar Kumho
 3. Tayar Maxxis
 4. Tayar Yokohama

3. Kategori Tayar Kelas Ekonomi dan Murah

 1. Achilles

Senarai Harga Tayar Kereta 2023 Murah

senarai harga tayar kereta 2023 terkini

Akan dikemaskinikan juga senarai price harga tayar terkini di Malaysia untuk anda termasuk buatan mana jenama tayar toyo, farroad, maxxis, michelin, falken, corsa, continental, arivo, bridgestone, apollo, silverstone, giti malaysia, atlas, yokohama, aptany dunlop, deestone, hankook, chaoyang, powertrac tyre samada saiz tayar rim 15, 16, 17 dan size 18 inci

Ramai yang tertanya apakah saiz tayar yang sesuai dengan kereta seperti proton saga flx, honda city, civic, x50, x70, perodua kelisa, iriz, kenari, avanza, jazz, Toyota vios, yaris, aruz, Nissan Almera, persona, viva, axia, alza, bezza, waja, kancil, myvi, hrv, preve untuk mpv exora

TAYARHARGA
Sedang dikemaskinikan

Ramai yang mahu tayar yang senyap, bagus, berkualiti, selesa, tak bising, sesuai di jalan kering dan semasa hujan, walaubagaimanapun akhirnya ia berbalik kepada bajet anda.

P/S : Satu lagi kalau boleh jangan biarkan tayar kereta yang anda beli jangan sesekali lebih daripada 6 bulan daripada tarikh tayar itu dikeluarkan. Setiap kali beli tayar baru, boleh tanya tips pilih tayar kereta kepada tauke kedai.

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!

Semua artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2022 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia