Tabung Harapan Malaysia: Derma Dapat Pelepasan Cukai

Derma Ke Tabung Harapan Malaysia THM Dapat Pelepasan Cukai. Wujudkan tabung harapan Satu Tindakan zalim. Benarkah MOF Malaysia?

tabung harapan malaysia

Kepada Datuk Seri Najib Razak selaku bekas Perdana Menteri Malaysia, ini baru namanya derma. Bukan derma 2.6 bilion entah tidak pasti datang dari mana. Alih-alih masuk ke akaun bank Datuk Seri Najib Razak. Alih-alih pulang balik ke Pak Arab. Kartun.

Dengan harapan dapat kurangkan jumlah hutang negara Malaysia yang sekarang ini dikatakan mencacah RM1 trilion satu angka yang tidak disangka oleh rakyat Malaysia untuk disebut dibibir mereka sebelum ini, penubuhan Tabung Harapan Malaysia THM dilakukan.

Pengumuman tabung derma aka Malaysia donation ini dibuat sendiri Tun Dr Mahathir Mohamad yang mana diperincikan oleh Menteri Kewangan Lim Guan Eng

Disebabkan keborosan dan salah urus tadbir kewangan negara Malaysia di bawah kepimpinan Perdana Menteri Malaysia sebelum ini yang juga merupakan Menteri Kewangan, Datuk Seri Najib Razak, beban terpaksa digalas oeh Tun Mahathir supaya hutang negara Malaysia ini dapat dikurangkan.

Pembayaran Ke Tabung Harapan Malaysia

Tujuan penubuhan tabung ini dibuka kepada umum adalah jelas supaya dapat memberikan peluang kepada rakyat Malaysia yang perihatin untuk membantu mengurangkan sedikit sebanyak hutang negara Malaysia yang cukup tinggi ini.

  • Bank : Malayan Banking Berhad
  • Nombor Akaun Bank : 566010626452

SUMBER: https://www.thesundaily.my/local/rm205m-tabung-harapan-funds-used-to-pay-1mdb-debts-finance-ministry-MI1684196

Sumbangan Derma Dapat Pelepasan Cukai

  1. Berita baik buat anda di mana setiap sumbangan derma yang anda salurkan ke tabung ini akan mendapat pelepasan cukai
  2. Butiran akan dikemaskinikan lagi……..

P/S : Kerajaan berterus terang dengan kedudukan negara kita hari ini. Kerajaan tak rompak duit rakyat. Kerajaan nampaknya telus dan bersungguh-sungguh untuk bantu negara kita untuk dipulihkan, apasalah nya menyumbang bukan. Ayuh kita sebarkan berita ini supaya lebih ramai dapat menyumbang sesuatu kepada negara. Negara memerlukan kita semua