Syarat Buka Akaun Maybank Di Cawangan MBB Terdekat

Syarat Buka Akaun Maybank Di Cawangan MBB Terdekat

Boleh dikatakan akaun Maybank antara ramai nak register dan buka baik untuk simpanan sendiri ataupun untuk tujuan perniagaan iaitu akaun semasa.

syarat buka akaun maybank

Mana tidaknya dengan status Maybank sebagai sebuah bank yang terbesar di Malaysia yang menawarkan pelbagai kemudahan pembankan kepada pelanggan ditambah dengan jumlah pelanggan bank ini yang cukup ramai, membuatkan ia pilihan nombor satu berbanding bank lain.

Menjadi persoalannya sekarang buat yang pertama kali mahu register dengan bank ini, ramai yang bertanya kepada Mypt3 apa syarat buka akaun maybank, sukarkah?

Apa dokumen yang perlu disediakan untuk buat akaun? Berapa pula kena deposit kena bayar?

Jadi, bersama-sama bagi memudahkan semua kami kongsikan prosedur buka akaun bank serta syarat buka akaun Maybank yang dikenakan baik kepada orang biasa, warga asing, untuk pelajar

10 Langkah dan Syarat Buka Akaun Maybank

1) Anda pergi ke mana-mana cawangan Maybank yang berdekatan dengan anda.

Sebelum itu anda perlu pastikan yang anda mahu buka akaun simpanan biasa atau akaun semasa untuk tujuan perniagaan

2) Macam kami sebelum buka akaun simpanan, anda hanya perlu bawa RM250 untuk tujuan deposit.

Dan masukkan lebih daripada itu pun boleh. Itu lebih baik Manakala untuk akaun semasa sebanyak minimum Rm500 diperlukan untuk tujuan deposit dan seorang intoducer (yang ini terus terang Mypt3 katakan susah untuk jumpa)

  • Untuk akaun Maybank, jikalau anda student atau pelajar perlu bawa bersama kad matrik atau kad pelajar untuk membuktikan yang anda maish lagi belajar
  • Bagaimana pula yang sudah habis belajar? Boleh bawa transkrip peperiksaan anda pada semester terakhir bagi membuktikan status anda sudah habis belajar

Begitu ketat syarat buka akaun Maybank sekarang

3) Di Maybank ada akaun Konvensional atau MBB Islamic. Pilih salah satu.

4) Boleh minta kakitangan MBB untuk buatkan satu kad debit Maybank sekali untuk anda, Mudah untuk anda berbelanja di stesen minyak atau beli barangan di pusat membeli belah tanpa membawa wang.

5) Apabila anda sudah ada account Maybank, kad debit maybank. buka juga Maybank2u. Ia bakal memudahkan lagi urusan seharian anda.

Boleh bayar bil, buat transaksi secara online dan macam-macam lagilah. Semuanya di hujung jari.

SUDAH BACA

bsh bantuan sara hidup

Lebih 150,000 Berjaya Tuntut Duit BSH Terus di BSN [MUDAH]

20 Isu Popular BSH Bantuan Sara Hidup Fasa 2 + JAWAPAN termasuk isu nama pemohon atas nama isteri tetapi akaun bank suami yang ramai...