fbpx

Susu Formula Terbaik: Bayi Bawah Dua Tahun (PROVEN)

Kisah yang dikongsikan ini adalah perkongsian daripada pembaca setia Mypt3 yang ingin pengalaman mengenai susu formula terbaik untuk bayi

harga susu formula terbaik

Niat di hati mahu anak pertama kami menyusu badan dengan maknya. Yelah ramai pakar-pakar mengatakan susu ibu adalah yang terbaik untuk bayi.

Tetapi apakan daya, tidak kesampaian apabila sempat sampai 6 bulan sahaja. Ibunya dapat cuti bersalin kerajaan selama 3 bulan selepas itu mula bekerja. Sepanjaang cuti bersalin itu dapatlah juga buat stok untuk bulan-bulan yang mendatang.

Tetapi apabila anak pertama kami mula meningkat umurnya 4 bulan dan ke atas, permintaan untuk untuk minum susu pun meningkat. Setakat 5 ounz (150ml) sekejap sahaja. Kena pula anak kami adalah anak lelaki, lagilah larap susu habis. Akhirnya stok susu ibu yang yang dibuat sebelumnya semakin menyusut.

Apabila ibunya mula bekerja, stok susu yang berjaya dibuat setiap semakin berkurang. Mana tidaknya. Pam susu menggunakan mesin tak sama dengan sedutan terus daripada mulut bayi. Akhirnya, kami berdua telah bersetuju untuk mencari susu formula bayi terbaik untuk anak lelaki pertama kami setelah usianya mula menginjak 5 bulan lebih.

2 Susu Formula Terbaik Untuk Anak 1-3 tahun

(i) Susu Nankid OptiPro

Berdasarkan dapatan kami masa mula-mula mencari-cari susu terbaik buat anak kami pada usia 5 bulan lebih.

Kalangan doktor mengesyorkan Susu formula bayi Nankid Optipro adalah susu untuk bayi antara terbaik. Malah ramai kalangan doktor memilih susu formula bayi ini untuk anak mereka. Sebab susu ini ada probiotik.

Bagi kami, ini susu formula terbaik untuk bayi sembelit. Sangat bagus untuk ketahanan usus anak anda. Hasilnya anak kami tiada masalah sembelit. Ini kerana bakteria yang terkandung dalamnya baik untuk meningkat sistem metabiolisme anak kami, buang toksin dalam badannya.

Akhirnya sejak melepaskan dari susu ibunya, kami terus memilih susu baby Nan sehingga ke umur 1 tahun 10 bulan. Kami sangat-sangat berpuas hati.

susu bayi

  • Susu Nankid Optipro Step 1 (Dari 5 bulan hingga 10 bulan)
  • Susu Nankid Optipro Step 2 (Dari 10 bulan hingga 16 bulan)
  • Susu Nankid Optipro Step 3 (Dari 16 bulan hingga 22 bulan)

(ii) Susu Anmum Essential Langkah 3

Kemudian apabila anak kami menginjak ke usia 1 tahun 9 bulan, kami sudah mula nampak anak kami agak sukar untuk habiskan susu yang kami buat. Jadi kami mula mencari-cari susu formula terbaik lain yang ada perasa.

Kami ada membandingkan dengan Anmum Essential, Friso, S26, Pediasure, Dumex Mamex, Enfalac A+, Lactogen, Enfagrow, Similac. Akhirnya kami memilih susu Anmum Essential. Kena dengan bajet kami untuk pembelian dan pengunaan yang konsisten untuk anak kami.

susu anmum untuk bayi

Dan yang paling pentingnya, kami lihat Anmum Essential ini ia seimbang dengan kandungan DHA, ARA, Kalsium dan kandungan lain yang mampu menghubungkan sel-sel otak, bagi kami inilah susu formula bayi yang bagus untuk perkembangan otak. Pada peringkat umur ini kami merasakan ia sangat penting untuk perkembangan daripada aspek emosi, kecergasan dan kecerdasannya.

Alhamdulillah setakat ini disebabkan usus anak kami sudah kuat, tiada masalah sembelit. Hari-hari buang air besar. Dan sekarang kalau buat susu memanjang je habis. Susu sangat anak kami dengan susu ini. Alhamdulillah

Kelebihan Susu Terbaik Untuk Bayi

susu terbaik untuk bayi

Inilah waktu dan ketikanya anak-anak membesar dengan baik sekali dengan mendapatkan makanan yang terbaik untuk tumbesaran.

Bagi kami apa salahnya berbelanja lebih untuk susu formula terbaik untuk anda kami. Apa kata anda pula?

Scroll to Top