SSO PDRM Pengambilan Polis: Konstabel & Inspektor (2020)

SSO PDRM Semakan Status Pengambilan Polis 2020 iaitu untuk pangkat konstabel dan Inspektor

sso pdrm pengambilan polis 2020

Jom masuk polis. Kepada anda calon yang memohon jawatan kosong yang ditawarkan Polis Diraja Malaysia PDRM seperti jawatan konstabel polis gred YA1 lelaki ataupun pengambilan jawatan Polis boleh hantar permohonan melalui sistem yang disediakan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam, spa8i semakan temuduga.

Samada anda layak atau tidak untuk mengikuti peringkat seterusnya termasuk Eksesais Ujian Pemeriksaan ujian Fizikal, anda boleh lakukan melalui sistem sistem semakan online sso yang disediakan pihak Polis Diraja Malaysia pdrm

Senarai yang layak akan tersenarai dalam sistem status pengambilan.

Bila tarikh dan dan lokasi Eksesais Ujian Pemeriksaan Fizikal dijalankan, semuanya boleh anda perolehi pada sistem online ini.

Senarai Kandungan Penting:

Sistem SSO PDRM e Pengambilan Polis 2020

Maknanya di sini, sesiapa yang melepasi syarat kelayakan kemasukan yang telah ditetapkan, permohonan anda akan diluluskan bagi membolehkan nama anda tersenarai dalam sistem semakan online laman web e pengambilan untuk anda untuk membuat semakan status

PERKARAPAUTANNYA
 BUTIRANNYA Log Masuk Semakan e Pengambilan pdrmhttps://sso.rmp.gov.my/

Jangan salah faham. Tidak perlu register, tidak perlu daftar. Apa yang perlu anda lakukan, hanya masukkan nombor kad pengenalan.

Samada anda layak atau tidak, anda boleh gunakan pautan pada jadual di atas.

Jikalau tidak layak, boleh cuba sekali lagi mohon pada tahun depan.

Rayuan sama sekali tidak akan dilayan OLEH unit pengambilan PDRM. Untuk anda lebih jelas menggunakan sistem semakan online ini boleh rujuk pada gambarajah di bawah ini :

kata laluan boleh membuat semakan status eksais

Untuk pengetahuan anda, selain daripada anda boleh semak status pengambilan polis, anda juga boleh semak saman trafik yang terkumpul, dan juga semak report polis anda

SHARE dan maklumkan kepada rakan-rakan anda. Ini supaya mereka tidak terlepas info penting ini untuk diterima masuk dalam keluarga polis diraja Malaysia.