SSO PDRM Status Pengambilan Konstabel Polis dan Inspektor

SSO PDRM Status Pengambilan Konstabel Polis dan Inspektor

Jom masuk polis. Kepada yang mahu melakukan permohonan jawatan kosong yang ditawarkan Polis Diraja Malaysia PDRM seperti jawatan Konstabel Polis ataupun Inspektor Polis boleh hantar permohonan melalui sistem yang disediakan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam, spa8i semakan.

sso pdrm

Samada anda layak atau tidak untuk mengikuti peringkat seterusnya termasuk Eksesais Ujian Pemeriksaan Fizikal, anda boleh lakukan melalui sistem online yang disediakan pihak Polis Diraja Malaysia melalui sso pdrm.

Senarai yang layak akan tersenarai dalam sistem sso pdrm status pengambilan.

Bila tarikh dan dan lokasi Eksesais Ujian Pemeriksaan Fizikal dijalankan, semuanya boleh anda perolehi pada sistem online ini.

Maknanya di sini, sesiapa yang melepasi syarat kelayakan kemasukan yang telah ditetapkan, permohonan anda akan diluluskan bagi membolehkan nama anda tersenarai dalam sistem semakan online sso pdrm untuk anda semak dan check.

Cara Semakan Online SSO PDRM Status Pengambilan

PerkaraButirannya
Semakan SSO PDRM Status PengambilanKLIK SINI

 

Jangan salah faham. Tidak perlu register, tidak perlu daftar. Apa yang perlu anda lakukan, hanya masukkan nombor kad pengenalan.

Samada anda layak atau tidak, anda boleh gunakan pautan pada jadual di atas.

Jikalau tidak layak, boleh cuba sekali lagi pada tahun depan.

Rayuan sama sekali tidak akan dilayan. Untuk anda lebih jelas menggunakan sistem semakan online ini boleh rujuk pada gambarajah di bawah ini :

semakan sso pdrm

Untuk pengetahuan anda, selain daripada anda boleh semak status pengambilan polis, anda juga boleh semak saman trafik yang terkumpul, dan juga semak report polis anda

SUDAH BACA

bsh bantuan sara hidup

Lebih 150,000 Berjaya Tuntut Duit BSH Terus di BSN [MUDAH]

20 Isu Popular BSH Bantuan Sara Hidup Fasa 2 + JAWAPAN termasuk isu nama pemohon atas nama isteri tetapi akaun bank suami yang ramai...