≡ BACK

SPS SSO Sistem Single On : Login Mudah APDM, EMIS Eoperasi

SPS SSO KPM Sistem Single On. KPM beri login Mudah APDM, EMIS Eoperasi?

Pelbagai rungutan yang boleh kita dengar daripada kalangan guru dengan sistem yang dilihat speerti kacau bilau dan tidak terurus?

sps sso

Dengan perkembangan teknologi ICT hari ini Kementerian Pendidikan Malaysia KPM memperkenalkan beberapa portal dan sistem online bagi memudahkan pengurusan sekolah dan kalangan guru hari ini.

Terbaru dan terkini, Kementerian Pendidikan Malaysia KPM memperkenalkan sistem online yang dikenali dengan SPS SSO Sistem Single On.

Apa itu SPS SSO?

Sebelum ini dengan pelbagai portal dan sistem online yang disediakan oleh KPM menyebabkan guru perlu ingat dengan pelbagai ID pengguna dan kata kunci untuk akses ke setiapnya.

PerkaraButirannya
Sistem Semakan Onlinehttps://sps1.moe.gov.my/indexsso.php

 

Dengan sistem SPS SSO ini, dengan hanya satu akses sahaja yang mana untuk pergi ke mana-mana sistem online yang di bawah kawalan Kementerian Pendidikan Malaysia KPM dengan hanya satu ID dan kata kunci sahaja. Tidak pelru banyak kali.

sso kpm

Untuk makluman anda ada beberapa portal yang boleh anda akses dengan menggunakan sistem ini antara lainnya ialah e operasi, EMIS, eGraduan, EProfil e Prestasi, ePangkat, egtukar dan juga APDM (Aplikasi Pengkalan Data Murid)

Mudah bukan sekarang ini? Tetapi anda diingat untuk untuk log out setiap kali anda tidak menggunakannya lagi

P/S : Mypt3 juga dimaklumkan ada lebih banyak kemaskinikan dan penambaikan di masa akan datang. Sama-sama kita semua nantikan.

PP/S : Adakah anda berpuas hati dengan prestasi portal sso kpm ini?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

eOperasi : Sistem Keberadaan Guru Online KPM eOperasi Keberadaan Guru Online KPM Sekarang dunia tanpa sempadan. Guru-guru pun tidak terkecuali. Kementerian Pendidikan malaysia KPM menyedari tren…
egTukar 2019 : Keputusan Pertukaran Guru Sesi Januari atau Jun Keputusan egtukar 2019 Untuk Permohonan Egtukar. Tarikh Pertukaran guru Sesi Januari dan Jun Melihatkan kepada lambakan permintaan yang kalangan guru…
APDM Kehadiran Murid : Login Maklumat Pelajar Sekolah Login APDM Kehadiran Murid Sekolah dan Maklumat Pelajar Tidak dinafikan Kementerian Pendidikan malaysia ada begitu banyak sistem online yang ditawark…
EPangkat : Sistem Semakan Kenaikan Pangkat Online KPM EPangkat : Sistem Semakan Kenaikan Pangkat Online KPM Kementerian Pendidikan Malaysia Bagi memudahkan sistem semakan kenaikan pangkat, Kementerian Pe…