SPPAT Semakan UPSR PT3 SPM 2022


Semakan Keputusan Peperiksaan UPSR, PT3, SPM 2022 SPMU dan STAM di sppat KPM LPM secara online (sistem pengurusan peperiksaan atas talian)

portal sppat kpm moe gov my lpm

Ingat dahulu jikalau jikalau mahu ambil keputusan peperiksaan besar seperti tarikh Pt3 dan result spm perlu pergi ke sekolah.

Jadi sepanjang perjalanan ke sekolah memang mendebarkan.

Semakin dekat ke kawasan sekolah semakin berdegup laju jantung sehingga kadangkala seperti menghentak-hentak tulang rusuk di dalamnya.

Selaras dengan kemajuan teknologi maklumat hari ini, selain portal saps spm anda sudah ada peluang untuk melakukan semakan keputusan upsr, PT3 dan semakan keputusan spm secara online seperti mana disediakan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia melalui portal SPPAT moe gov my ataupun dikenali dengan Sistem Pengurusan Peperiksaan Atas Talian

Semakan SPPAT KPM di LPM 2022

Anda boleh result secara online di bawah ini

PERKARA PAUTANNYA
Semakan keputusan peperiksaan sppat.moe.gov.my semakan upsr pt3 spm spmu stam 2022

Untuk makluman anda Lembaga Peperiksaan Malaysia LPm dan Kementerian pendidikan Malaysia KPM hanya akan mula aktifkan fungsi tersebut pada masa dan ketika bermulanya pengumuman tarikh dan masa bagi setiap peperiksaan UPSR, PT3 dan SPM.

Cara untuk melakukan semakan keputusan peperiksaan sekolah saps nkra berlainan dengan semakan result SPM, PT3 dan UPSR secara online dengan mudah sahaja.

Cara Semakan

sistem pengurusan peperiksaan atas talian

  1. Anda hanya perlu masukkan kad pengenalan (IC) dan nombor angka giliran anda yang sah dan betul.
  2. Selepas itu akan terpapar semakan keputusan peperiksaan mengikut exam yang anda ambil ketika itu samada SPM, PT3 dan UPSR SPMU STAM secara online. Walaubagaimanapun result yang terpapar adalah sceara ringkas sahaja.

Anda tetap perlu pergi ke sekolah atau JPN untuk ambil salinan slip peperiksaan.

Semoga dengan panduan untuk sistem peperiksaan atas talian, termasuk pendaftaran spm atas talian yang diberikan ini dapat membantu anda mendapatkan keputusan peperiksaan dengan cepat dan pantas terus di telefon bimbit atau komputer anda melalui portal rasmi sppat lpm.

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!

Semua artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2022 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia