Home » kementerian pendidikan malaysia » Semakan UPSR, PT3, SPM Melalui Portal SPPAT LPM

Semakan UPSR, PT3, SPM Melalui Portal SPPAT LPM

Semakan Keputusan Peperiksaan UPSR, PT3, SPM di SPPAT LPM Online

sppat

Ingat dahulu jikalau jikalau mahu ambil keputusan peperiksaan besar seperti UPSR, PMR dan SPM perlu pergi ke sekolah.

Jadi sepanjang perjalanan ke sekolah memang mendebarkan.

Semakin dekat ke kawasan sekolah semakin berdegup laju jantung sehingga kadangkala seperti menghentak-hentak tulang rusuk di dalamnya.

Selaras dengan kemajuan teknologi maklumat hari ini, selain portal saps anda sudah ada peluang untuk melakukan semakan keputusan upsr, PT3 dan semakan keputusan SPM secara online seperti mana disediakan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia melalui portal SPPAT LPM ataupun dikenali dengan Sistem Pengurusan Peperiksaan Atas Talian

Pautan Semakan Keputusan Peperiksaan di SPPAT LPM

PERKARAPAUTANNYA
Semakan keputusan peperiksaanKLIK SINI

 

Untuk makluman anda Lembaga Peperiksaan Malaysia LPm dan Kementerian pendidikan Malaysia KPM hanya akan mula aktifkan fungsi tersebut pada masa dan ketika bermulanya pengumuman tarikh dan masa bagi setiap peperiksaan UPSR, PT3 dan SPM.

Cara untuk melakukan semakan keputusan peperiksaan sekolah saps nkra berlainan dengan semakan result SPM, PT3 dan UPSR secara online dengan mudah sahaja.

Cara Semakan

  1. Anda hanya perlu masukkan kad pengenalan (IC) dan nombor angka giliran anda yang sah dan betul.
  2. Selepas itu akan terpapar keputusan peperiksaan mengikut exam yang anda ambil ketika itu samada SPM, PT3 dan UPSR secara online. Walaubagaimanapun result yang terpapar adalah sceara ringkas sahaja.

Anda tetap perlu pergi ke sekolah atau JPN untuk ambil salinan slip peperiksaan.

Semoga dengan panduan yang diberikan ini dapat membantu anda mendapatkan keputusan peperiksaan dengan cepat dan pantas terus di telefon bimbit atau komputer anda melalui portal rasmi sppat lpm.

Scroll to Top