Portal Assist Perkeso Login (Bayar Caruman Online)

Portal Assist Perkeso Login : Majikan boleh Bayar Caruman Socso Secara Online

portal assist perkeso login

Jikalau anda sebagai majikan masih menggunakan cek untuk membayar caruman socso, ia adalah cara yang lapuk, cara lama. Mypt3 sarankan anda menggunakan sistem online yang disediakan oleh pihak Pertubuhan Keselamatan Sosial.

Sistem pembayaran online caruman ini dikenali dengan portal perkeso assist. Pernah dengar? Sangat mudah untuk digunakan. dalam pada masa yang sama semak servis eis malaysia yang disediakan juga oleh pihak perkeso malaysia.

Sebelum ini majikan menggunakan sistem iperkeso login. Tetapi sistem ini tidak diteruskan dan ditamatkan dan ia digantikan dengan sistem yang baru. Buat makluman anda, selepas ini bermula 1 mac ini sebarang urusan melibatkan butiran syarikat anda, pekerja dan bayaran caruman perkeso boleh terus dibuat melalui sistem portal assist perkeso online.

Dan sistem iperkeso login akan disekat untuk anda terus menggunakannya selepas ini. Jadi pihak socso sendiri menasihatkan anda yang menggunakan sistem iperkeso login boleh beralih terus ke sistem baru bermula daripada sekarang bagi mengelakkan kesulitan di kemudian hari.

Register & Login Portal Assist Perkeso

Dengan sistem ini anda sudah tidak perlu lagi membuang masa untuk pergi ke mesin atm untuk bayar caruman. Buang masa.

1) Download borang permohonan dan yang boleh anda download dan muat turun melalui pautan yang dikongsikan di bawah

PERKARABUTIRANNYA
Borang Pendaftaran Secara Onlinehttps://www.perkeso.gov.my
Email mereka[email protected]

portal assist socso login

2) Sila isi maklumat yang diperlukan dan selepas itu bawa dokumen tersebut ke cawangan yang berdekatan dengan pejabat anda untuk proses selanjutnya.

Tidak kira pejabat anda di Kuala Lumpur, Sabah, sarawak, Pahang, Terengganu, Kelantan, Perlis, Johor, Negeri Sembilan, Melaka, Pulau Pinang, Selangor, Perak, Kedah boleh rujuk lokasi cawangan yang terdekat di sini. Boleh terus pergi ke sana

Ataupun, CARA KEDUA adalah anda juga boleh terus hubungi mereka melalui email yang mypt3 kongsikan di jadual atas. Mereka akan proses permohonan pendaftaran butiran syarikat anda di sistem online yang disediakan mereka.

3) Kakitangan yang bertugas akan emel kepada anda username dan password untuk anda mula akses portal assist socso login selepas itu.

Akses Assist Socso Online

PERKARABUTIRANNYA
Pautan Portal Rasmihttps://matrix.perkeso.gov.my/mypass/login

 

portal iperkeso login majikan
how to pay via socso assist portal login
  1. Yang bagusnya sistem online ini akan kirakan secara automatik yang perlu anda bayar berdasarkan gaji pekerja anda
  2. Sistem akan kirakan berapa jumlah yang perlu anda bayar secara keseluruhan untuk anda bayar secara online

perkeso online

P/S : Mypt3 harapkan anda jelas dan faham dengan sistem baru yang dilaksanakan ini untuk portal online ini