Assist Perkeso Login : Portal Rasmi Bayar Caruman Socso Secara Online

Portal Assist Perkeso Login : Bayar Caruman Socso Secara Online

Jikalau anda sebagai majikan masih menggunakan cek untuk membayar caruman socso, ia adalah cara yang lapuk, cara lama. Mypt3 sarankan anda menggunakan sistem online yang disediakan oleh pihak Pertubuhan Keselamatan Sosial.

assist perkeso

Sistem pembayaran online caruman ini dikenali dengan portal assist perkeso. Pernah dengar? Sangat mudah untuk digunakan.

Sebelum ini majikan menggunakan sistem iperkeso. Tetapi sistem ini tidak diteruskan dan ditamatkan dan ia digantikan dengan sistem yang baru.

Buat makluman anda, selepas ini bermula 1 mac 2019 sebarang urusan melibatkan butiran syarikat anda, pekerja dan bayaran caruman perkeso boleh terus dibuat melalui sistem portal assist perkeso online.

Dan sistem iperkeso login akan disekat untuk anda terus menggunakannya selepas ini.

Jadi pihak socso sendiri menasihatkan anda yang menggunakan sistem iperkeso login boleh beralih terus ke sistem baru bermula daripada sekarang bagi mengelakkan kesulitan di kemudain hari.

Jadi dengan sistem ini anda sudah tidak perlu lagi membuang masa untuk pergi ke mesin atm untuk bayar caruman. Buang masa.

Cara Register dan Daftar Portal Assist Perkeso Login

1) Download borang permohonan dan yang boleh anda download dan muat turun melalui pautan yang dikongsikan di bawah

PerkaraButirannya
Borang Pendaftaran Secara OnlineDownload Sini
Email mereka[email protected]

 

portal assist perkeso

2) Sila isi maklumat yang diperlukan dan selepas itu bawa dokumen tersebut ke cawangan yang berdekatan dengan pejabat anda untuk proses selanjutnya.

Tidak kira pejabat anda di Kuala Lumpur, Sabah, sarawak, Pahang, Terengganu, Kelantan, Perlis, Johor, Negeri Sembilan, Melaka, Pulau Pinang, Selangor, Perak, Kedah boleh rujuk lokasi cawangan yang terdekat di sini. Boleh terus pergi ke sana

Ataupun, CARA KEDUA adalah anda juga boleh terus hubungi mereka melalui email yang mypt3 kongsikan di jadual atas. Mereka akan proses permohonan pendaftaran butiran syarikat anda di sistem online yang disediakan mereka.

3) Kakitangan yang bertugas akan emel kepada anda username dan password untuk anda mula akses portal assist  selepas itu.

Akses Socso Assist Perkeso Online

PerkaraButirannya
Portal Assist Perkeso OnlineMasuk Sini

 

iperkeso
how to pay socso via assist portal

  1. Yang bagusnya sistem online ini akan kirakan secara automatik yang perlu anda bayar berdasarkan gaji pekerja anda
  2. Sistem akan kirakan berapa jumlah yang perlu anda bayar secara keseluruhan untuk anda bayar secara online

perkeso login

P/S : Mypt3 harapkan anda jelas dan faham dengan sistem baru yang dilaksanakan ini untuk portal assist perkeso online ini

SUDAH BACA

bsh bantuan sara hidup

Lebih 150,000 Berjaya Tuntut Duit BSH Terus di BSN [MUDAH]

20 Isu Popular BSH Bantuan Sara Hidup Fasa 2 + JAWAPAN termasuk isu nama pemohon atas nama isteri tetapi akaun bank suami yang ramai...