≡ BACK

Soalan Geografi PT3 Tingkatan 3 Keluar iaitu Kegiatan Ekonomi

Soalan Geografi PT3 Tingkatan 3 Keluar : Kegiatan Ekonomi

Setelah menunggu ke sekian lamanya akhirnya soalan PT3 Geografi, akhirnya keluar juga sejak 15 Jun 2015 tempoh hari untuk anda download soalan PT3 Geografi.

geografi pt3

Pelajar Tingkatan 3 akan mula berperang daripada sekarang bagi menyiapkan tugasan dan kajian lapangan yang melibatkan pekerjaan penduduk setempat melibatkan kegiatan ekonomi yang mereka usahakan berdasarkan kawasan kajian yang telah dipilih oleh anda.

Berdasarkan semakan Mypt3, anda dikehendaki melihat dan memerharikan di sekitar kawasan sekolah atau tempat tinggal anda untuk membuat kajian melibatkan kegiatan ekonomi yang dijalankan dan diusahakan oleh penduduk di sekitar anda.

Adakah pertanian, perlombongan, perikanan, perkilangan atau lain-lain lagi? Yang mana satu? Dan tugasan Geografi Pt3 anda merangkumi 4 perkara yang boleh selesaikan antaranya ialah :

Semak Senarai Soalan Geografi PT3?

  • 3.1 Konsep dan takrifan kegiatan ekonomi. (contoh jawapan terbaik : KLIK SINI)
  • 3.2 Latar belakang kegiatan ekonomi di kawasan tersebut dan persembahan grafik yang sesuai tentang pekerjaan penduduk di kawasan kajian tersebut.
  • 3.3 Cadangan usaha-usaha untuk meningkatkan pendapatan penduduk di kawasan tersebut.
  • 3.4 Kegiatan ekonomi yang berpotensi dimajukan di kawasan kajian anda dan alasannya.

Kami doakan anda dapat membuat tugasan PT3 Geografi dengan baik dan menjawab semua solan Geografi Tingkatan 3 dengan cemerlang.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Kerja Kursus Geografi PT3 2019 Tingkatan 3: Panduan Tugasan? Contoh tugasan folio Kerja Kursus Geografi PT3 2019 Tingkatan 3: Panduan Tugasan bagi kajian taburan guna tanah dengan peta lakar? Alhamdulillah, rat…
Semak Format PT3 2019 : Matematik Sejarah Geografi English Sejarah Semak Format PT3 2019 Matematik Sejarah Geografi Bahasa Melayu Bahasa Inggeris (English) Sains Pihak Lembaga Peperiksaan Malaysia dan Kementerian Pen…
Semakan Aplikasi PT3 Online 2019 : Sistem Pentaksiran Tingkatan Tiga Semakan Aplikasi PT3 online 2019 : Sistem Pentaksiran Tingkatan Tiga PT3 Bagi memastikan perjalanan Pentaksiran Tingkatan 3 berjalan dengan baik dan …