≡ BACK

Skim Myhome : Bantuan RM30 Ribu Untuk Beli Rumah Pertama

Bantuan RM30 Ribu Untuk Beli Rumah Pertama Di bawah Skim Myhome

Satu demi satu program rumah mampu milik diperkenalkan. Kalau boleh kerajaan malaysia mahu menyediakan kepada semua lapisan dan golongan di Malaysia. Tidak kira yang kaya atau miskin atau golongnan pertengahan.

skim myhome

Semua orang ada hak untuk mendapat pelindungan dan rumah mampu milik di Malaysia.

Oleh itu satu program yang dikenali dengan skim myhome telah mula diperkenalkan kepada ramai dengan harapan lebih ramai dapat memiliki rumah mampu milik di Malaysia terutamanya kalangan pekerja swasta di malaysia.

Tahukah anda di bawah skim ini, anda mampu menikmati bantuan kerajaan sehingga RM30,000 secara maksimum ketika anda beli rumah pertama dalam hidup anda. Apa maksudnya dengan bantuan daripada kerajaan Malaysia?

Anda boleh semak buitrannya seperti di bawah ini :

Bagaimana Cara Untuk Hantar Permohonan Skim Myhome

1) Sebelum itu, anda perlu pastikan sebelum anda hantar permohonan skim myhome ini, syarat kelayakan yang telah ditetapkan perlulah anda patuhi.

2) Anda boleh mula buat permohonan ini yang mana pautannya ada di bawah ini :

  • Permohonan skim myhome secara online : KLIK SINI

3) Dan perlu diingatkan di sini, setiap permohonan yang anda hantar itu perlu disertakan bersama dokumen-dokumen yang pihak kerajaan mahukan. Ini kerana mereka perlu meneliti permohonan berserta dokumen yang anda sertakan samada anda layak atau tidak.

4) Skim ini terbuka kepada semua, tidak kira anda anda anak negeri Selangor, Melaka, Putrajaya, Kuala Lumpur, Pahang, Perlis, Terengganu, Kelantan, Sabah, sarawak, Pulau Pinang, Kedah, Perak, Negeri Sembilan atau pun Johor.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Deposit Rumah Pertama : Semakan Keputusan Skim Mydeposit Mydeposit : Semakan Keputusan Skim Deposit Rumah Pertama Kerajaan KPKT Nampaknya kerajaan Malaysia ada pelbagai idea dan buah fikirkan yang dirasakan…
Rumah Mampu Milik di Malaysia : Senarai Tawaran Projek Perumahan Senarai Projek Perumahan Rumah Mampu Milik di Malaysia Di kalangan rakyat Malaysia, isu pemilikan memang merupakan satu isu yang sensitif.Walaupu…