Simpeni Kafa 2022 UPKK: simpeni.islam.gov.my


Sistem semakan Simpeni KAFA 2022 Online : Akses Portal sempeni Maklumat Pendidikan Islam UPKK

semakan simpeni kafa 2022

Satu demi satu sistem online dibangunkan bagi memudahkan pengurusan dan pentadbiran pelbagai agensi kerajaan yang ada hari ini. Ia seiring dengan kemajuan ICT dan perkembangan penggunaan internet dikalangan pengguna di Malaysia sekarang.

Sekarang ini tiba giliran kalangan sekolah KAFA di Malaysia menggunapakai sistem online yang boleh membantu pelbagai urusan termasuklah untuk tujuan kemaskini maklumat data melibatkan sekolah KAFA di Malaysia. Nama sistem ini adalah simpeni UPKK ataupun sempeni kafa kedua-duanya adalah sama.

Jadi segala maklumat dan data yang diperlukan boleh diperolehi secara terus melalui sistem online ini. Sangat mudah untuk digunakan dan dikendalikan termasuklah untuk pembelajaran secara maya atau online.

Melalui sistem ini juga, anda boleh akses jadual waktu peperiksaan bagi ujian penilaian kelas KAFA dan juga semak keputusan upkk untuk tahun ini secara online melalui simpeni islam gov my semakan 2022. Dan banyak laagi kemudahan dan maklumat yang boleh anda perolehi terus di portal ini.

Semakan Sistem Simpeni KAFA UPKK 2022

Mypt3 dimaklumkan yang mana sistem sempeni KAFA masih lagi belum mahir diguna ramai. Jadi memandangkan masalah ini, Mypt3 berbesar hati untuk berkongsi bagaimana cara menggunakaan sistem online ini. Butirannya ada di bawah ini :

1) Boleh terus ke portal maklumat Pendidikan Islam, https://simpeni.islam.gov.my/simpeniv2/

2) Pastikan anda sudah register dan lakukan perdaftaran untuk anda mendapat akses untuk login sistem portal sempeni online ini

3) Jikalau anda berjaya login anda akan dibawa masuk dan akan terpapar nama sekolah anda

portal maklumat pendidikan islam

4) Jikalau anda mahu melakukan update dan kemaskini, boleh klik pada nama sekolah kafa anda itu untuk melakukannya termasuklah untuk tujuan menambah pelajar KAFA yang terbaru

Cara untuk menambah pelajar dan mengemaskinikan maklumat sangat mudah dan senang.

Ditambah sekarang ini kerajaan dalam proses untuk memperbaiki tahap kepantasan internet di Malaysia memudahkan kalangan guru kafa contohnya untuk menggunakan sistem online kafa ini.

P/S: Jika anda nak buat check result boleh terus ke link pautan, https simpeni islam gov my index php pages semakan semakan_upkk_kafa

PP/S : Jikalau anda ada melakukan kesilapan semasa memasukkan data. Tidak mengapa. Jangan risau. Anda boleh perbetulkan dengan data yang tepat dan terkini.

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!

Semua artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2022 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia