≡ BACK

Berita : 10 Senarai Pemain Termahal Liga Perdana Inggeris

Inilah 10 Senarai Pemain Termahal Liga Perdana Inggeris

Sememangnya English premier League adalah liga yang menjadi tumpuan ramai pemain hebat untuk berkelana dan bermain bersama-sama dengan kelab dan pemian handalan dunia seperti Manchester United, Arsenal, Liverpool, Manchester United, Chelsea.

pemain termahal liga perdana inggeris

Inilah juga Liga yang cukup popular dikalangan Liga lain di dunia. Dengan kepopularan EPl, menyebabkan ia dilimpahkan keuntungan yang cukup besar dek kerana penonton yang semakin melonjak tinggi saban tahun.

Oleh sebab itulah, kelab kelab dari Liga perdana Inggeris juga mendapatkan limpahan kekayaan dengan populariti liga ini. Jenama jenama ternama dunia berani melaburkan jumlah yang baik kepada kelab-kelab di EPL dengan harapan jenama mereka terus melekat dikalangan peminat bola sepak Liga Perdana Inggeris hari ini.

Kami rasakan saingan keputusan epl musim ini akan menjadi lebih meriah dan sengit dikalangan kelab kelan di Liga perdan Inggeris

Dengan jumlah dana yang cukup banyak, menyebabkan kelab-kelab ternama dari EPL mula melaburkan dana yang mereka ada untuk menarik beberapa pemain dengan jumlah perpindahan yang cukup besar bersa-sama dengan tawaran gaji yang cukup tinggi setiap minggu

Senarai Pemain Termahal Liga Perdana Inggeris

1. Paul Pogba – Manchester United (£93.25 juta)

2. Romelu Lukaku – Manchester United (£75 juta)

3. Angel Di Maria – Manchester United (£59.7 juta)

4. Kevin De Bruyne – Manchester City (£54.5)

5. Alexandre Lacazette – Arsenal (£52 juta)

6. Fernando Torres – Chelsea (£50 juta)

7. Raheem Sterling – Manchester City (£49 juta)

8. John Stones – Manchester City (£47.5 juta)

9. Bernardo Silva – Manchester City (£43 juta)

10. Mesut Ozil – Arsenal (£42.5 juta)

Untuk 3 pemain termahal Liga Perdana Inggeris sahaja diungguli oleh pemain-pemain dari Manchester United, yang merupakan kelab terkaya di dunia.

Tetapi perpindahan mahal dan perbelanjaan besar yang dilakukan Manchester United sehingga ke hari ini belum memberikan pulangn setimpal termasuk terpaksa menunggu lagi bagi merangkul piala Liga Perdana Inggeris kepada seteru-seterunya.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Keputusan EPL Terkini Malam Tadi : Siapa Menang dan Kalah Siapa Menang dan Kalah keputusan EPL Terkini malam tadi Boleh dikatakan kualiti Bundesliga semakin meningkat naik melihatkan kualiti permainan di pen…