Semakan Rebat Bil Elektrik ‌RM40 : Jumlah Letrik Diberikan Free dan Percuma

Semakan Rebat Bil Elektrik ‌RM40 : Jumlah Letrik Diberikan Free dan Percuma

Untuk mengurangkan beban kos sara hidup terutamanya dikalangan isi rumah di Malaysia sekaligus menambah perbelanjaan boleh guna setiap bulan, kerajan tampil dengan pelbagai insiatif.

semakan rebat bil elektrik

Antaranya ialah rebat bil lektrik.

Jikalau sebelum ini kalangan yang layak hanya menerima diskaun dan rebat sejumlah RM20 sahaja, tetapi jumlah tersebut dinaikkan kepada rebet RM40 sebulan.

Satu jumlah yang besar untuk kebanyakan isi rumah di Malaysia terutamanya golongan b40 yang tersenarai dalam pengkalan data ekasih icu.

Semoga degan bantuan yang anda terima ini dapat membantu anda lebihan tunai setiap untuk tujuan lain bagi kebaikan keluarga anda.

Cara Semakan Rebat Bil Elektrik

Untuk semak status samada anda layak atau tidak boleh gunakan pautan di bawah ini untuk melakukan semakan.

PerkaraButirannya
Semakan rebat bil elektrik TNBKLIK SINI
Cara masujkkan nama dalam sistem ekasihRUJUK SINI

 

Bagaimana Untuk Saya Tersenarai Dalam Semakan Rebat Bil Elektrik

rebat bil elektrik

1) Anda perlu pastikan yang anda tergolong dalam kalangan golongan miskin dan miskin tegar di Malaysia

2) Untuk sahkan anda anda adalah pemberi yang layak dan disahkan tergolong dalam kalangan yang diberikan keutamaaan oleh kerajaan Malaysia untuk menerima bantuan rebat ini, anda perlu pastikan anda sebagai ketua isi rumah tersenarai dalamn sistem ekasih icu Jabatan Perdana Menteri JPM.

3) Jikalau anda layak bil TNB yang anda terima setiap bulan akan ditolak siap-siap sebanyak RM40. Jikalau bil anda pada bulan Januari contohnya adalah RM50 sebulan.

Anda akan dapat diskaun sebanyak RM40 dan anda hanya perlu bayar RM10 sahaja

Manakala pada bulan Februari bil TNB anda hanya RM30, ini bermakna anda tidak perlu bayar apa-apa pada bulan tersebut

Ini bermakna jikalau potongan yang anda terima pada bulan tersebut kurang daripada yang diperuntukkan, jumlah baki potongan tersebut sama sekali tidak akan di bawa ke bulan hadapan

4) Jikalau anda ada banyak akaun TNB sekalipun, anda hanya layak untuk terima bantuan rebat untuk satu akaun TNB sahaja. Tidak boleh lebih daripada itu.