Semakan Markah Kokurikulum 2020: Penilaian EMKOKO Online

Semakan Markah Kokurikulum 2020 : Penilaian 10 markah kokurikulum EMKOKO Online Tingkatan 3, Tingkatan 5

semakan markah kokurikulum emkoko

Pastinya kalangan yang sedang tunggu keputusan pt3, keputusan stam, keputusan spm, keputusan STPM, akan ternanti-nanti berapa yang bakal diperolehi melalui penilaian 10 markah kokurikulum. Adakah akan dapat markah penuh?

Markah kokurikulum penting adalah penting kalangan lepasan SPM dan lepasan STPM untuk sambung belajar ke universiti awam di Malaysia (IPTA), lepasan PT3 yang mahu sambung kemasukan MRSM Tingkatan 4 atau SBP Tingkatan 4.

Penilaian 10 markah kokurikulum adalah salah satu usaha Kementerian Pendidikan Malaysia KPM untuk melahirkan pelajar yang bukan sahaja arif di bidang akademik tetapi juga pandai seimbangkan masa untuk aktiviti kokurilum yang akan dinilai daripada masa ke semasa.

Sistem semakan markah kokurikulum ini dinamakan EMKOKO online. Ini bermakna apa sahaja aktiviti yang anda terlibat baik di persatuan, aktiviti bersama pasukan beruniform serta sukan dan permainan yang anda sertai di sekolah menengah akan dinilai dan dirangkumkan dengan keputusan PT3, keputusan SPm, keputusan stpm dan keputusan stam anda.

Senarai Kandungan Penting:

Semakan Markah Kokurikulum EMKOKO

Hanya perlu masukkan butiran nombor kad pengenalan anda sahaja. MUDAH!

1) Anda boleh lakukan semakan online menggunakan sistem online ini dengan syarat sekolah anda TIDAK menggunakan sistem aplikasi apdm kehadiran melalui Aplikasi Pengkalan Data Murid

2) Walaubagaimanapun, jikalau sekolah anda sedang menggunakan sistem APDM, anda boleh semak menggunakan sistem pajsk online

P/S : Berkenaan makluman mengenai sijil kokurikulum tingkatan 5, kami akan kemaskinikan tidak lama lagi. Sila BOOKMARk dan share halaman ini.