Semakan Keputusan Pt3 2020: Check Result Online

Semakan keputusan pt3 2020 dengan cara Check Result pt3 Online dan sms di mana tarikh keluar diumumkan melalui saps sistem analisis peperiksaan sekolah pt3

keputusan pt3

Alhamdulillah ini semua untuk memudahkan para pelajar Tingkatan 3 yang bakal ambil semakan keputusan tidak lama lagi. Kejap masa berlalu bukan. Mypt3 pasti yang mana kalangan adik-adik di sini yang sedang tunggu dan terus menunggu tarikh result PT3, sedang berdebar-debar menunggu

Agak agak berapa sebenarnya yang boleh mereka perolehi hasil penat lelah, tenaga, masa, dan juga kerahan akal fikiran bagi memberikan yang terbaik bagi Peperiksaan Tingkatan 3 kali ini. Seperti yang telah Mypt3 kongsikan sebelum ini di portal ini, tarikh keputusan PT3 keluar dalam bulan Disember sekitar minggu kedua dan hari ini anda sudah boleh lakukan semakan keputusan pt3 2019.

Boleh dikatakan tahun ini merupakan tahun yang panjang bagi pelajar Tingkatan 3 dengan tugasan kerja kursus Sejarah mahupun geografi yang perlu disudahkan termasuk tugasan-tugasan yang lain selaras dengan format Pentaksiran Tingkatan 3.

Kami pasti anda telah membuat yang terbaik. Perbanyakan berdoa daripada sekarang. Semoga dipermudahkan permintaan anda.

semakan keputusan pt3

1. Semakan Keputusan Pt3 2020

Jikalau sebelum ini, untuk tahun-tahun yang lepas, pelajar diberikan beberapa pilihan untuk check result PT3 anda samada secara online ataupun sms ataupun boleh terus datang ke sekolah atau JPN untuk mendapatkan semakan PT3 yang lebih lengkap dan terperinci.

Untuk semakan sebelum ini, jikalau secara online untuk tahun ini anda tidak boleh lagi semakan keputusan peperiksaan pt3 2020 online. Kemudahan semakan secara SMS juga tidak disediakan.

result pt3

2. Semakan Semula Result Pt3

Jikalau anda tidak berpuas hati dengan result pt3 yang anda terima, boleh buat rayuan untuk semak semula. Cara dan panduan anda di bawah ini :

  1. Berapa caj untuk semak semula
  2. Berapa lama tempoh diberikan untuk hantar permohonan
  3. Bagaimana format permohonan
  4. Borang permohonan hantar kepada siapa
  5. Download Borang Semakan Semula keputusan
  6. Bila tarikh semakan semula keputusan pt3 2020 keluar
  7. Baca notis penting ini sebelum hantar

Sumber : Lembaga peperiksaan Malaysia

P/S : Mypt3 difahamkan statistik keputusan pt3 2020 adalah lebih baik daripada tahun 2019. Boleh tonton video reaksi kalangan pelajar tingkatan pada ketika mereka mengambil keputusan masing-masing mellaui video yang dikongsikan di atas.

Tahniah, semoga anda juga begitu. Sila sharekan kepada rakan-rakan anda di Whatapps, Facebook

Categories KPM