fbpx

DPLI 2021: Semakan Permohonan UM


Bagaimana Cara semakan permohonan dpli um 2021 / kpli untuk pengambilan diploma pendidikan lepasan ijazah tahun ini di universiti malaya

permohonan semakan dpli um 2021

Jikalau ada pernah berhajat untuk bergelar guru dahulu tetapi tidak mendapat peluang, mungkin ini peluang kedua bagi anda.

Peluang seterusnya tetap ada, jikalau anda tidak dapat mengikuti program Ijazah Sarjana Muda Perguruan PISMP melalui semakan ipg semasa lepasan SPM dahulu melalui permohonan temuduga ipg, pintu untuk menjadi tidak terus tertutup untuk anda.

Ini kerana sekarang dibuka pengambilan terbaru untuk kalangan yang sudah ada ijazah sarjana muda bukan pendidikan (degree) untuk mengambil program dpli 2021 universiti malaya sekaligus membolehkan anda selepas berjaya melepasi program ini, anda bakal bergelar sebagai seorang guru di sekolah-sekolah seluruh Malaysia termasuk juga sekolah berasrama penuh SBP di Malaysia.

Bagaimana, berminat atau tidak? Anda pernah dengar nama KPLI? Ya, dahulu cukup terkenal untuk kalangan lepasan ijazah untuk bergelar guru di sekolah. Terkini, ia telah digantikan dengan program DPLI UM

Senarai Kandungan Penting:

Semakan Dpli UM 2021

Di bawah ini kami kongsikan beberapa info penting yang perlu anda ketahui mengenai program ini.

Caranya mudah sahaja. Hanya perlu login pada pautan di bawah ini :

  • Daftar dan login pada pautan ini, https://maya.um.edu.my untuk memulakan proses menghantar permohonan dpli 2021 Universiti Malaya.

BACA SINI: Tarikh keputusan Cabutan sspn samada anda layak atau tidak

  • Selagi mana anda warganegara Malaysia, ada kelulusan iajazah sarjana muda (degree) baik dari IPTA atau IPTA, sihat tubuh badan anda sudah melepasi syarat kelayakan untuk mohon
  • Tiada Tarikh tutup setakat ini. Masih dibuka untuk permohonan kemasukan.

yuran dpli um 2021

Yuran Dpli UM 2021

Untuk makluman Yuran tidaklah terlalu tinggi munasabah dengan peluang untuk menjadi guru kelak. Hanya serendah Rm10 ribu sahaja untuk program pengajian selama tempoh 3 semester.. Murah sangat.

Semakan keputusan boleh diketahui di mana anda akan dimaklumkan samada anda berjaya tau tidak.

P/S : Ada yang mahu juga atau dpli upsi atau unisza? Semuanya bergantung kepada sasaran dan matlamat hidup anda sendiri.

Buatlah keputusan yang terbaik untuk diri anda dan semoga permohonan dpli um 2021 dipermudahkan!

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


3 artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.

Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia