Permohonan DPLI 2020

Bagaimana Cara semakan permohonan dpli um 2020 ambilan tahun ini untuk universiti malaya

program dpli um 2020

Jikalau ada pernah berhajat untuk bergelar guru dahulu tetapi tidak mendapat peluang, mungkin ini peluang kedua bagi anda.

Peluang seterusnya tetap ada, jikalau anda tidak dapat mengikuti program Ijazah Sarjana Muda Perguruan PISMP semasa lepasan SPM dahulu melalui permohonan temuduga ipg, pintu untuk menjadi tidak terus tertutup untuk anda.

Ini kerana sekarang dibuka pengambilan terbaru untuk kalangan yang sudah ada ijazah sarjana muda bukan pendidikan (degree) untuk mengambil program dpli 2020 universiti malaya sekaligus membolehkan anda selepas berjaya melepasi program ini, anda bakal bergelar sebagai seorang guru di sekolah-sekolah seluruh Malaysia termasuk juga sekolah berasrama penuh SBP di Malaysia.

Bagaimana, berminat atau tidak? Anda pernah dengar nama KPLI? Ya, dahulu cukup terkenal untuk kalangan lepasan ijazah untuk bergelar guru di sekolah. Terkini, ia telah digantikan dengan program DPLI UM

Semakan 4 Fakta Dpli UM

Di bawah ini kami kongsikan beberapa info penting yang perlu anda ketahui mengenai program ini.

Caranya mudah sahaja. Hanya perlu login pada pautan di bawah ini :

  • Daftar dan login pada pautan ini, https://maya.um.edu.my/ untuk memulakan proses menghantar permohonan dpli 2020 Universiti Malaya.

BACA SINI: Tarikh keputusan Cabutan sspn samada anda layak atau tidak

  • Selagi mana anda warganegara Malaysia, ada kelulusan iajazah sarjana muda (degree) baik dari IPTA atau IPTA, sihat tubuh badan anda sudah melepasi syarat kelayakan untuk mohon
  • Tiada Tarikh tutup setakat ini. Masih dibuka untuk permohonan kemasukan.

permohonan dpli 2020

Yuran Dpli UM 2020

Untuk makluman Yuran tidaklah terlalu tinggi munasabah dengan peluang untuk menjadi guru kelak. Hanya serendah Rm10 ribu sahaja untuk program pengajian selama tempoh 3 semester.. Murah sangat.

Semakan keputusan boleh diketahui di mana anda akan dimaklumkan samada anda berjaya tau tidak.

P/S : Ada yang mahu juga dpli Unisza atau dpli upsi? Semuanya bergantung kepada sasaran dan matlamat hidup anda sendiri. Buatlah keputusan yang terbaik untuk diri anda.

Categories UPU