fbpx

Semakan Bantuan RISDA 2021: Permohonan Terkini


Semakan Bantuan RISDA 2021 untuk pekebun kecil dan penoreh getah: Dapatkan Borang Permohonan terkini, Status Lulus atau tidak tahun 2021

semakan permohonan bantuan terkini risda 2020

Masih ingat lagi dahulu industri getah adalah antara sumber pendapatan negara. pada masa itu harga getah terus melambung tinggi dek kerana permintaan yang sangat tinggi.

Pelbagai produk menggunapakai getah untuk barangan dan produk mereka. Tetapi hari ini harga getah terus merudum turun. Sudah pastinya situasi menimbulkan kerisauan dikalangan penoreh getah di Malaysia. Sudah banyak kebun kebun getah tidak diusahakan, malah ditukar untuk perusahaan lain serta tanaman lain.

BACA SINI: Semakan Bantuan Musim Tengkujuh 2021

Melihatkan situasi ini pihak Kemajuan Pekebun Kecil Perushaaan Getah (RISDA) telah mengambil langkah dastik bagi menjaga kepentingan penoreh getah dan pengusaha getah di Malaysia.

Semakan Bantuan RISDA 2021

RISDA telah perkenalkan bantuan getah kepada yang layak termasuk semakan bantuan musim tengkujuh Sudah pastinya untuk anda menerima tawaran bantuan terkini risda ini, anda perlu lakukan pendaftaran terlebih dahulu.

  1. Dapat baja RISDA 4
  2. Alat alat menoreh
  3. Alat yang kawal kecuraman menoreh
  4. Anda akan menerima insentif sejumlah RM500 untuk sehektar jikalau anda dari
  5. Semenanjung Malaysia. Manakala jikalau anda dari Sabah dan Sarawak, anda akan terima sebanyak RM650 sehektar

SUMBER: Pihak Berkuasa Kemajuan Pengkebun & Perusahaan Getah

Jikalau pada musim tengkujuh, anda tidak perlu risau. Boleh dapatkan bantuan musim tengkujuh risda

Ini kerajaan kerajaan Malaysia mensasarkan negara kita Malaysia mampu mengeluarkan sekurang-kurangnya Rm1800 kg sehektar pada setiap tahun. Itu hasrat dan pelan kerajaan sekarang.

Sekurang-kurangnya dengan bantuan yang diterima ini bakal meningkat motivasi dan minat rakyat Malaysia untuk terus menanam getah di kebun masing-masing

Semakan Borang Permohonan Bantuan Pekebun Kecil Getah 

  1. Untuk dapatkan borang permohonan mudah sahaja. Anda perlu pergi mana-mana cawangan RISDA yang berdekatan.
  2. Pegawai RISDA akan datang melihat sendiri kebun dan ladang anda untuk check dan buat laporan berdasarkan permohonan anda
  3. Nantikan semakan status samada lulus berjaya atau tidak

Semakan kerajaan sekarang ini sedang menyediakan satu jumlah dana yang besar untuk membantu kalangan peladang, penoreh getah dan pekebun kecil untuk memberikan pinjaman dan bantuan mudah. Ayuh rebut sekarang, sebelum dana habis.

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


3 artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.

Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia