≡ BACK

Rumah Selangorku : Permohonan Projek Rumah Mampu Milik Selangor

Permohonan Rumah Selangorku : Pendaftaran Projek Rumah Mampu Milik di Selangor

Atas nama jenama Selangorku, rumah mampu milik di Selangor dilancarkan oleh kerajaan Malaysia. Nama skim dan projek perumahan mampu milik ini dipanggil projek rumah Selangorku untuk anak negeri Selangor yang diletakkan di bawah dasar Perumahan negeri Selangor.

rumah selangorku

Harapannya adalah satu, memastikan setiap ahli keluarga yang tinggal di Selangor memiliki rumah yang berada dalam keadaan baik, selesa dan selamat sebagai tempat berteduh pada harga mampu milik atau “Affordable Homes”.

Ada banyak pilihan untuk anda pilih berdasarkan gaji dan saiz keluarga anda yang ditawarkan pada harga yang murah untuk anda terutamanya rakyat Selangor.

Ada 4 jenis rumah yang ditawarkan untuk anda iaitu Rumah Kos Rendah, Rumah Kos Sederhana Rendah, Rumah Kos Sederhana dan Rumah Mampu milik.

Ini termasuklah dengan Eco Forest dan Ecoworld Rumah Selangorku. Yang bagusnya harga yang ditawarkan adalah tidak lebih RM250 ribu.

  • Kawasan Anda Dapat Wifi Percuma Selangor : KLIK SINI

Butiran Skim Rumah Selangorku

Butiran lebih lengkap boleh anda semak pautan dan butiran pada jadual yang ada di bawah :

Syarat Rumah Selangor

  1. Warganegara Malaysia
  2. Umur adalah 18 tahun ke atas
  3. Pastikan anda mahu tinggal di unit kediaman tersebut bukannya anda bagi sewa pada orang lain pula
  4. Masih belum ada rumah sendiri lagi
  5. Anda hanya boleh jual atau pindah milik kepada orang selepas tempoh 5 tahun lamanya

P/S : Hati-hati jikalau sudah daftar dan hantar permohonan secara online serta berjaya lulus, tetapi anda menolak tawaran tersebut, maka nama anda akan kena senarai hitam dan blacklist dalam Senarai Pendaftaran Rumah Selangorku.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Tawaran RUMAWIP KL : Rumah Mampu Milik DBKL di Wangsa Maju Kepong RUMAWIP KL Wangsa Maju Kepong Rumah Mampu Milik DBKL Kerajaan sedar isu rumah mampu milik semakin kritikal. Sesuatu perlu dilakukan dengan segera. Ma…
Rumah Mampu Milik di Malaysia : Senarai Tawaran Projek Perumahan Senarai Projek Perumahan Rumah Mampu Milik di Malaysia Di kalangan rakyat Malaysia, isu pemilikan memang merupakan satu isu yang sensitif.Walaupu…
Rumah PRIMA : Tawaran Rumah mampu Milik PR1MA RM100K – RM400K Tawaran Rumah PRIMA : Rumah mampu Milik PR1MA RM100K Hingga RM400K Melihatkan hari ini harga rumah di Malaysia semakin naik dan naik. Rakyat Malaysia…