Rumah Perakku: Borang Permohonan Harga Mampu Milik

Program Rumah Perakku : Borang Permohonan Rumah Mampu Milik Perak

rumah perakku

Bagi menampung rakyat negeri Perak yang sedang cari rumah mampu milik Perak, kerajaan baru negeri Perak tidak mengambil masa lama untuk memperkenalkan satu program khas bagi memenuhi harapan dan permintaan dari rakyat.

Terkini, Kerajaan negeri sediakan dalam tempoh 5 tahun sejumlah 50 ribu rumah akan disediakan oleh kerajaan negeri yang diletakkan di bawah program rumah perakku.

Antara tempat yang ditawarkan projek ini antaranya ialah seperti di Tanjung Malim, Seri Iskandar, Kuala Kangsar, Ipoh, Manjung, lenggong, Taiping dan Gerik.

Yang menariknya lagi projek ini banyak yang akan dijual pada umum pada harga yang dirasakan munasabah dengan kemampuan gaji dan pendapatan rakyat negeri Perak iaitu sekitar RM150 ribu sebuah.

5 Fakta Rumah Perakku

1) Projek ini akan diuruskan dan dileraskan oleh Lembaga Perumahan dan Hartanah Perak (LPHP) dan Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP). Ia akan juga melibatkan kerjasama yang erat dengan pemaju swasta

2) Borang permohonan program ini boleh anda dapati pada pautan  ini :

3) Ada 3 kategori projek rumah mampu milik ini iaitu :

  • Rumah Kos rendah : Bawah RM90 ribu
  • Rumah kos serdahana : Tak lebih Rm150 ribu
  • Rumah mampu milik perak : Bawah Rm250 ribu

rumah mampu milik perak

3) Jikalau anda perlukan maklumat dan butiran yang lebih lanjut termasuk butiran mengenai syarat kelayakan, berapa gaji dan pendapatan yang dibenarkan memohon, rayuan dan sebagainya boleh terus datang ke pejabat LPHP seperti di alamat bawah ini :

Hotline Rumah Mampu Milik Perak

Lembaga Perumahan Dan Hartanah Perak, Aras G, Bangunan Perak Darul Ridzuan, Jalan Panglima Bukit Gantang Wahab.
30000 Ipoh, Perak
Get Directions
Highlights info row image
05-209 5540

P/S : Kami difahamkan ramai yang tidak perasaan iklan projek di bawah program rumah perakku ini.

PP/S : Diharapkan mana-mana baca halaman ini boleh share dan war-warkan di Whatapps dan Facebook rakan dan kenalan anda supaya sama-sama dapat manfaatnya. Setakat ini kekosongan unit rumah ini masih banyak lagi untuk ditawarkan pada yang berminat

Baca Lagi 4 Info Berkaitan Di Bawah

Scroll to Top