Berita Terkini Rosmah Golden Bra : Fakta atau Auta

Berita terkini Rosmah Golden Bra. Rosmah Gold Bra.

gambar rosmah golden bra

Apa sahaja berita Rosmah Mansor seringkali menjadi perhatian Malaysia malahan dunia.

Ada yang betul ada yang disensasikan. Rosmah mansor seringkali namanya dibangkitkan oleh Pakatan Harapan semasa menjadi pembangkang yang dikatakan Rosmah Mansor adalah isteri Perdana Menteri yang cukup boros berbelanja mewah dan macam-macam lagi.

Terbaru, ramai yang sedia maklum barang-barang yang dirampas dari kediaman Najib, Rosmah dan keluarga oleh Bukit Aman. Barang-barang yang dirampas bernilai sekitar Rm1 bilion ringgit termasuk wang tunai.

Tetapi ramai yang terkejut ada dakwaan mengatakan salah satu barang milik yang dikatakan mereka Rosmah golden bar dirampas oleh Bukit Amana bakal dilelong.

Ha, betulkah?

Walaubagamanapun, kami tidak menerima dakwaan kononnya berita Rosmah gold bra kena lelong. Berdasarkan gambar tersebut, kami lihat dan periksa terlebih dahulu.

Cara Semak Keaslian Dakwaan Rosmah Golden Bra

1. Kami sendiri telah melakukan semakan menggunakan portal https://reverse.photos untuk menilai sendiri kesahihan dakwaan gambar Rosmah golden bra. Rupa-rupanya gambar yang jadi viral tersebut adalah gambar yang sempat dirakam oleh kalangan yang hadir di satu Kongres Emas China bertempat di Beijing pada bulan Julai yang lalu.

2. Bermakna gambar tersebut diambil oleh pihak yang tidak bertanggungjawab untuk menyebar berita palsu kepada orang ramai. Contoh seperti gambar di bawah ini :

3. Faktanya, Bukit Aman tidak pernah seskali dalam rekod mereka merampas Rosmah Gold bra

Kami berharap penyebaran gambar ini dihentikan untuk menimbulkan kekeliruan

Scroll to Top