fbpx

Daftar Rebat 200: Claim Baucer RM200 Shopee


Daftar bantuan Program SAVE 2.0, Cara claim shopee kredit percuma dan tebus rebat 200 bagi melayakkan anda dapat free baucer atau baucar RM200 shopee untuk potongan dan diskaun bagi harga lebih murah semasa beli Aircond dan Peti Sejuk (fridge)

semakan cara claim rebat 200 shopee

Bantuan Kerajaan bagi rm200 shopee Baucar atau baucer untuk setiap pembelian peti sejuk atau penyaman udara di Shopee dengan syarat anda mendaftar dalam program SAVE 2.0 dan ini adalah khusus bagi anda yang berkira-kira untuk membeli penyaman udara (aircond) ataupun peti sejuk (fridge).

Program SAVE 2.0 merupakan rebat bantuan subsidi kerajaan rm200 diberikan kepada isi rumah yang membeli peti sejuk atau penyaman udara berlabel 4 atau 5 bintang yang diperakui oleh Suruhanjaya Tenaga (ST). Senarai aircond dan peti sejuk yang menyediakan diskaun sehingga 50 peratus pada harga bermula dari RM500 sahaja di Shopee.

Sebanyak RM30 juta telah diumumkan oleh Kerajaan dalam Belanjawan 2021 bagi pelaksanaan Program SAVE 2.0 yang dijangka memanfaatkan dan memberi faedah kepada sebanyak 140,000 isi rumah di seluruh Malaysia.

Untuk makluman, Sustainable Energy Development Authority Malaysia (SEDA Malaysia) iaitu sebuah badan berkanun yang ditubuhkan di bawah Akta Pihak Berkuasa Pembangunan Lestari 2011 telah melaksanakan program melibatkan shopee ini. Dengan hasil kerjasama Suruhanjaya Tenaga dan juga kolaborasi Shopee telah melaksanakan Program SAVE 2.0 ini.

Apa itu Program Save 2.0

Melalui pelaksanaan Program SAVE 2.0, objektif pelaksanaan yang digariskan oleh pihak SEDA adalah:

RUJUK INI: Senarai jenama aircond paling jimat elektrik yang terbaik

 • Kesedaran orang awam dapat dapat ditingkatkan bagi membeli kelengkapan elektrik yang cekap tenaga yang menjimatkan tenaga elektrik pengguna khususnya pengguna domestik.
 • Jumlah bilangan peralatan cekap tenaga dan kelengkapan elektrik cekap tenaga yang bertaraf 4 dan 5 bintang di pasaran dapat ditingkatkan.

Syarat Bantuan Baucer RM200 Shopee

Cara tebus voucher shopee rm200 mudah sahaja.

Syarat-syarat kelayakan perlu dipenuhi jika orang ramai ingin daftar, claim, tebus e-rebate dan tuntut bagi program SAVE 2.0 seperti:

BACA SINI: Bantuan e penjana shopee

 1. Pemohon rebet aircond (penghawa dingin) / fridget (peti sejuk) hendaklah warganegara Malaysia
 2. Mesti pemilik akaun elektrik berdaftar (domestik) atau pengguna di syarikat utiliti elektrik seperti TNB, SEB atau SESB.
 3. Pada tahun 2021, e-Rebat digunakan untuk membeli peti sejuk atau penyaman udara berlabel 4 atau 5 bintang Cekap Tenaga bagi tahun 2021.
 4. 1 akaun bil untuk 1 e-Rebat sahaja (siapa cepat dia dapat)
daftar claim program save 2.0
cara claim baucer rm200 shopee

Cara Claim Rebat 200 Shopee

Sila ikuti langkah-langkah berikut untuk semak cara daftar dan register e-Rebat 200 melalui Program SAVE 2.0 Malaysia ini:

 1. Sila klik pada link ini, https://shopee.com.my/m/program-save
 2. Anda boleh cari senarai peti sejuk atau aircond yang anda inginkan untuk beli di portal online shopping Shopee Malaysia
 3. Anda boleh hubungi dan contact seller Shopee yang menjadi pilihan anda untuk beli produk miliknya. Penjual / Shopee seller ini sendiri akan bantu anda tebus & claim rebat RM200
 4. Jika dilulus, seller akan share dengan anda voucher Shopee bernilai RM200 kepada anda untuk anda claim / tebus baucar tersebut semasa proses pembelian aircond / fridge yang anda inginkan
 5. Semasa proses pembelian anda boleh masukkan untuk claim rebate baucar 200 tersebut di bahagian ‘Shop Voucher’
beli aircond fridge save 2.0 shopee
bantuan shopee RM200

Ada banyak jenama barangan elektrik untuk produk fridge (peti sejuk) & aircond yang terlibat di bawah rebat 200 bantuan shopee kredit RM200 percuma melibatkan program save 2.0 seperti Haier Samsung Toshiba Hisense court mammoth LG dan banyak lagi.

Info & Butiran Lanjut

Sila layari https://shopee.com.my/m/program-save untuk info dan butiran lanjut berkenaan shopee rm200 rebate program SAVE 2.0 ini.

YouTube video

Semoga perkongsian ini memudahkan anda beli barangaan elektrik seperti aircond / fridge pada harga diskaun & harga lebih murah dengan claim rebat / vouceher / baucer melalui bantuan shopee RM200 2021

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


3 artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.

Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia