Puspakom Login : Sistem Online Booking Pemeriksaan di Mypuspakom

Puspakom Login : Sistem Online Puspakom Booking Pemeriksaan di Mypuspakom

puspakom

Dahulu cukup main susah untuk buat inspection. Kadang-kadang perlu lantik ejen untuk untuk melakukan pemeriksaan puspakom.

Menyedari masalah ini bagi mengurangkan kebergantungan orang tengah dan memberikan peluang kepada pemilik kenderaan sendiri untuk tentukan appointment melalui sistem online, pihak Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer telah pun membangunkan sistem puspakom online mereka sendiri yang diberi nama mypuspakom online.

Tindakan pantas pihak Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer membangunkan sistem online seiring dengan perkembangkan teknologi hari ini disambut baik oleh orang ramai.

Buktinya sudah lebih 100,000 pengguna menggunakan sistem mypuspakom login.

Sudah pastinya ia dapat mengurangkan kesesakan teruk di Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer yang memaksa pengguna menunggu lama sepanjang hari di sana sebelum ini.

Bermakna di sini, tidak kira mana-mana cawangan di sleuruh negeri di malaysia baik di melaka, negeri Sembilan, Pahang, Sabah, Sarawak, Perlis, Terengganu, Kelantan, Perak, Pulau Pinang, Kedah, Selangor, Kuala Lumpur dan Johor sudah boleh dilakukan temujanji secara online.

Cara Buat Puspakom Login & Online Appointment

1) Boleh terus pergi ke portal rasmi Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer

PerkaraPautannya
Register & Puspakom LoginKLIK SINI
Sekarang ini anda sudah boleh bayar road tax kereta dan bayar insuran kereta secara onlineGunakan portal myeg

 

2) Melalui sistem online www.puspakom.com.my online booking ini, anda boleh mohon temujanji dan menariknya lagi, pembayaran boleh dilakukan juga secara online.

3) Selain itu, segala butiran mengenai pemeriksaan kenderaan anda boleh juga anda semak secara online. Selain daripada sistem online, pihak Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer turut menyediakan aplikasi yang boleh anda download dan muat turun ke telefon pintar untuk digunakan anda.

BACA SINI:
Semak Saman Trafik : Cara Check Saman JPJ dan Polis Online

4) Jikalau anda perlu sebarang bantuan boleh terus hubungi nombor hotline mereka di nombor ini, 1-800-22-2210. Kakitangan yang bertugas bersedia untuk membantu anda.

P/S : Yang bagusnya pihak Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer mengatakan pemeriksaan yang akan dilakukan mereka akan dipercepatkan tanpa berkompromi aspek keselamatan dan ketelitian pemeriksaan yang hanya akan mengambil masa anda selama hanya 60 minit sahaja