fbpx

Postpaid Plan Terbaik & Murah: Maxis Digi Celcom Umobile


Semak senarai Postpaid Plan Terbaik & Yang Paling Murah di Malaysia melibatkan pelan best Maxis Digi vs Celcom Umobile termasuk pelan untuk kakitangan kerajaan dan penjawat awam bagi tahun 2021

postpaid plan terbaik dan paling murah

Ramai acapkali mengalami dilema setiap kali memilih mana satu pelan best postpaid plan yang terbaik dan paling murah serta berbaloi yang akan jadi pilihan samada celcom vs maxis vs digi vs umobile.

Sudah pasti ada memilih pelan prepaid berbanding pelan postpaid yang sudah pasti atas sebab pakej harga dan kos komitmen setiap bulan.

Tetapi jika anda merupakan pengguna internet yang tegar tetapi tiada mempunyai sambungan wifi internet di rumah atau anda juga kerap menggunakan mobile hostspot (tethering) atau anda mahu ambil pakej pelan harga iphone 12 melalui maxis / digi / umobile / celcom, kami sarankan anda ambil postpaid plan berbanding prepaid.

Ada banyak pilihan yang ada pasaran Malaysia hari ditawarkan oleh pihak telco. Pilihan di tangan anda untuk memilih yang terbaik!

Pakej Best Postpaid Plan Terbaik

Sejujurnya berdasar pengalaman kami sendiri, Pelan Digi Postpaid Infinite 150 adalah yang terbaik.

Kami sendiri menggunakan plan postpaid Digi Infinate 150 ini, sangat best dan berbaloi-baloi.

Masakan tidak sepanjang kami menggunakan jarang sangat mengalami masalah sambungan internet, akses internet yang laju, dapat sambungan mobile hotspot di mana sahaja UNLIMITED, coverage Digi sekarang ini pun sudah bertambah baik.

Postpaid Plan Untuk Kakitangan Kerajaan

Senarai Postpaid Plan ini adalah antara pakej yang ditawar kepada pesara kerajaan, kakitangan kerajaan dan penjawat awam yang sedang bertugas di sektor awam Malaysia pada ketika ini.

PERKARALINK PAUTAN
PAKEJ MAXIS untuk Kakitangan Awamhttps://business.maxis.com.my
PAKEJ CELCOM untuk Penjawat Awamhttps://www.celcom.com.my
PAKEJ DIGI untuk kakitangan Kerajaanhttps://www.digi.com.my
PAKEJ UNIFI untuk Penjawat Awam dan kakitangan Kerajaanhttps://unifi.com.my/pekjasa

Panggilan Percuma Ke Semua Rangkaian

cara membuat free call

Bantuan call Free dan Panggilan Percuma ke Semua Rangkaian pada hari Raya pertama tahun 2021 termasuk Maxis Umobile Yes Celcom Digi XOX dan TM Unifi Mobile.

Siapa sangka norma baru, semua rakyat Malaysia khususnya umat Islam di Malaysia dirahkan duduk di rumah beraya di rumah masing-masing.

Natijahnya, tiada yang boleh balik kampung ke rumah orang tua dan ziarah menziarah antara sanak saudara dan sahabat handai di pagi Hari Raya. Semuanya gara-gara covid 19 terus mengganas di bumi Malaysia. (Yang belum register, sila daftar vaksin sekarang)

Melihatkan situasi ini, Kerajaan Malaysia telah melakukan perbincangan antara Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia KKKM dan juga syarikat telekomunikasi yang lain.

Ini termasuk Maxis Celcom Digi TM Unifi Mobile Yes Prihatin Tune Talk Yoodo Time Dotcom Umobile Redtone Xox dan yang lain, bersetuju untuk memberikan bantuan panggilan percuma dan free call ke semua rangkaian kepada semua pengguna di Melaka Sabah Sarawak Pulau Pinang Penang Kedah Perak Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur KL Labuan Negeri Sembilan Kelantan Terengganu Pahang Perlis Johor Selangor.

Cara Membuat Free Call

Tidak perlu rujuk cara membuat free call digi ke digi, maxis ke maxis, celcom ke celcom, umobile ke umobile contohnya.

Ini kerana anda sama sekali tidak perlu mohon dan daftar bantuan untuk cara buat panggilan percuma celcom ke celcom, digi ke digi, maxis ke maxis atau umobile ke umobile ini.

Ia akan diberikan kepada semua pengguna secara automatik sepanjang tempoh yang telah ditetapkan.

SUMBER: fb.com/KEMENTERIANKOMUNIKASIDANMULTIMEDIA

Pada pandangan anda pula mana satu pakej pelan best postpaid plan yang terbaik dan paling murah yang jadi pilihan anda sekarang, celcom vs digi vs maxis atau umobile?

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


3 artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.

Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia