Harga POCO X4 Pro & POCO M4 Pro Terbaik


Harga POCO X4 Pro 5g & telefon POCO M4 Pro di Malaysia, pilihan mid range hp terbaik, bagus yang murah untuk anda beli sekarang

xiaomi poco malaysia

Nampaknya jenama Poco phone terus mengorak langkah untuk tahun 2022 dengan mengukuhkan kedudukan mereka dalam dunia telefon pintar apabila memperkenalkan kepada dunia, 2 model baru iaitu Poco X4 Pro 5G dan juga POCO M4 Pro.

Yang masih belum tahu, henset Poco ini sememangnya terkenal dengan model mereka yang berprestasi tinggi tetapi dijual pada harga murah dan mampu milik.

Itu sebablah jenama ini mempunyai follower yang cukup ramai di seluruh dunia yang sentiasa ternanti-nanti apa lagi model baru yang bakal dikemaskini dan dinaiktaraf untuk kepuasan semua bakal pengguna.

Kepada anda yang menunggu kemaskini dan update dari kesinambungan model smart phone phone M3, akhirnya Poco M4 dilancarkan di seluruh dunia. Tidak cukup dengan ia disekalikan dengan pelancaran Poco X4 Pro 5G.

Harga Xiaomi Poco M4 Pro & POCO X4 Pro 5G di Malaysia

Melihatkan harga Poco M4 Pro dan Poco X4 Pro 5G yang ditawar oleh Xiaomi terjut juga, kerana sangat berbaloi baloi dan boleh boleh dikatakan murah dengan tawaran spesifikasi yang diberikan. Tidak percaya? Teruskan membaca…

PERKARAHARGA
POCO X4 Pro 5G (8+256GB)RM1,499.00
POCO X4 Pro 5G (6+128GB)RM1,199.00
POCO M4 Pro 4G (8+256GB)RM1,099.00
POCO M4 Pro 4G (6+256GB)RM899.00

Cara Beli Telefon POCO X4 Pro 5G & M4 Pro Online

Anda ada pilihan untuk beli telefon POCO X4 Pro 5G & Smartphone M4 Pro secara online samada di Shopee atau Lazada

BACA SINI >> Top up diamond ml: mobile legend codashop unipin seaGM

PERKARALINK PAUTAN
POCO X4 Pro 5G (6+128GB)SHOPEE
POCO X4 Pro 5G (8+256GB)SHOPEE
POCO M4 ProLAZADA

Handphone Poco M4 Pro

Telefon pintar Poco M4 Pro ini adalah yang pertama sekali menggunakan AMOLED pada model siri M, pastinya menawarkan keseronokan yang maksimum sepanjang menggunakan telefon dan henset ini.

Untuk anda yang sedang cari telefon pintar untuk segmen model pertengahan yang terbaik bagi tahun 2022 setakat ini, model POCO M4 Pro adalah jawab dan pilihan yang terbaik untuk anda. Tak perlu cari model smart phone yang lain lagi.

harga xiaomi poco x4 5g

Ini kerana telefon ini ada semua spesifikasi yang anda inginkan. Termasuk ciri 90Hz AMOLED DotDisplay yang pertama kali ditawarkan untuk skrin AMOLED untuk model siri M.

1) Handphone Guna Skrin AMOLED

Buat pertama kali dalam siri-M, ia menawarkan skrin yang terbaik menggunakan bahan berkualiti iaitu AMOLED.

Ia merupakan langkah berani dan juga langkah besar bagi menghargai penggunia setia yang sedia dan pengguna baru sekaligus menjadikan model dalam siri M terus menjadi smartphone dan telefon pintar terbaik dan paling bagus bagi kategori pertengahan untuk hiburan (mid range).

Sudah pastinya apabila menggunakan skrin AMOLED, apabila anda melihatkan skrin akan menjadi lebih terang, warna yang terpapar lebih optimum.

2) Skrin Kadar Segar Semula 90Hz (Refresh Rate)

HP ini terus menggunakan skrin yang menawarkan kadar segar semula 90Hz (refresh rate) yang mana sudah diperkenalkan sejak dari model model M-Pro dengan POCO M3 Pro 5G.

Sudah pastinya sepanjang pengalaman kami sendiri sepanjang menggunakan hp Poco M4 Pro dan telefon pintar cukup hebat semasa main game atau tonton video Youtube dan Netflix walaupun beli pada harga masih murah dan mampu milik tetapi masih mampu mendapat gabungan KOMBO kadar penyegaran segar semula yang tinggi (refresh rate) + skrin AMOLED. TERBAIK!

3) Gambar Kamera dan Video Yang Bagus 64MP

Sebelum ini spesifikasi kamera yang digunakan hanyalah 48MP dan setakat MP.

Rupa-rupanya kualiti kamera yang ditawarkan di bawah siri M terus ditingkatkan untuk model baru kepada 64MP (Mega Pixel) tiga kamera utam, kamera ultra lebar dan kanta makro.

Sudah pastinya ia mampu memberikan hasil fotografi yang lebih baik berbanding model sebelumnya.

4) Bateri Handphone 5000mAh Tahan Lebih Lama

Bateri dengan saiz 5000mAh terus ditawarkan bagi yang membolehkan handphone (hp) dan telefon pintar (smartphone) Handphone Poco M4 Pro dapat bertahan selama tempoh yang lebih lama iaitu sekitar 2 hari.

Dan yang bagusnya juga ia turut menawarkan fast charging / pengecasan pantas 33W Pro. Dengan gabungan MMT, pengecasan pantas 33W Pro mampu membuatkan bateri POCO M4 Pro kembali penuh dalam tempoh hanya 1 jam sahaja. TERBAIK!

5) MediaTek Helio G96

Menggunakan Pemproses 4G g yang bagus untuk hiburan

MediaTek Helio G96 ialah cipset julat pertengahan 4G yang hebat yang menawarkan prestasi hebat pada segmennya.

Buat pertama kalinya, ia telah menaik taraf telefon pintar siri-M dengan menawarkan pilihan 8GB RAM danmPilihan ROM 256GB. Membenarkan pengguna telefon ini mendapat prestasi yang lebih hebat untuk siri M.

Selain itu, slot SD mikro, storan boleh dapat sehingga 1TB, supaya memberikan pilihan untuk membolehkan anda semua menyimpan lebih banyak filem, imej dan muzik pada handphone POCO M4 Pro.

6) Reka bentuk & Pengalaman Pakai POCO M4 Pro

Reka bentuk M4 Pro telah dinaiktaraf dan dikemaskinikan dari segi kenipisan dan berat berbanding generasi sebelumnya

3 varian warna daripada siri M iaitu Power Black, Cool Blue dan POCO Yellow

Telefon ini hanya mempunyai kenipisan 8.09 sahaja sekaligus merupakan telefon pintar siri M paling nipis setakat ini. Ia bagi memastikan boleh menawarkan pengalaman yang lebih baik dan selesa setiap kali memegangnya secara keseluruhan.

Selain itu, telefon pintar Xioami POCO M4 Pro juga merupakan telefon pintar POCO yang paling ringan dalam keseluruhan jenama, seberat 179.5 gram.

Dengan ada teknologi LiquidCool Technology 1.0 Plus amat membantu dalam mengurangkan haba dan memastikan telefon sentiasa sejuk, dan dapat mengoptimumkan prestasi yang stabil

handphone xiaomi poco terbaik

SUMBER: https://mypt3.com/wp-content/uploads/siri-M4.pdf

Harga Telefon POCO X4 Pro 5G

harga xiaomi poco m4 pro 5g

Model hp handphone POCO X4 Pro 5G yang baru ini, boleh dikatakan perubahan yang menyeluruh dalam setiap segi.

Dengan harga telefon POCO X4 Pro 5G yang menawarkan prestasi kategori handphone pertengahan mid range, ada 5G, AMOLED 120Hz DotDisplay, kamera 108MP dan pengecasan hp pantas 67W, anda rasa berbaloi atau tidak? Teruskan membaca…

1) HP Guna Skrin AMOLED + 120Hz

Buat pertama kalinya, untuk Pocophone siri-X menawarkan skrin AMOLED yang sangat mendapatkan tempatkan dikalangan pengguna telefon pintar hari ini. Dengan kecerahan puncak sehingga 1200nits, pasti skrin anda akan sangat terang dan jelas dan mudah dilihat walaupun ketika waktu siang.

Denga gabungan kombo skrin AMOLED + 120 refresh rate, anda akan dapat pengalaman tontotan yang jauh lebih baik dan padu. TERBAIK!

https://www.youtube.com/watch?v=EsxFn3cVRXs

2) Kamera POCO X4 Pro 5G 108MP

Kamera utama menggunakan 108MP dalam telefon pintar POCO Kamera ultra lebar dan kanta makro.

Kamera 108MP ini mempunyai teknologi binning 9-dalam-1 yang membolehkan anda menangkap foto yang lebih jelas tidak kira dalam persekitaran apa pun berbanding dengan kamera 48MP yang ditawarkan untuk siri generasi sebelum ini.

Ia masih menampilkan fungsi video yang boleh memperkasakan kreativiti anda, seperti kaleidoskop, selang masa (time lapse), pendedahan panjang, gerakan perlahan (slow motion) dan dwi video.

Mempunyai kanta ultra lebar dan kanta makro, POCO X4 Pro 5G menawarkan pelbagai kanta yang boleh memenuhi keperluan anda. Kanta ultra lebar boleh merakam tangkapan pemandangan yang hebat.

YouTube video

3) Bateri 5000mAH + Pengecasan Turbo 67W

Sebagai tradisi untuk model siri X, bateri saiz kapasiti besar terus ditawarkan dengan menampilkan bateri 5000mAh.

Dengan pengecasan turbo 67W, ia mampu mengecas penuh dan hanya memerlukan kira-kira 40 hingga 45 minit.

4) Guna Snapdragon 695 5G

Telefon pintar ini menggunakan chipset 5G 600 siri terkini daripada Snapdragon, Snapdragon 695 dengan pemproses berprestasi tinggi 6nm

Snapdragon 695 ialah cipset julat kategori pertengahan 5G baharu yang menawarkan lebih prestasi daripada kebanyakan cipset siri Snapdragon 700 yang berada di pasaran seperti 750G, 765G dan 732G.

Dengan pemproses 6nm membolehkan penggunaan 5G
Dengan Snapdragon 695, boleh dikatakan ia menunjukkan prestasi yang hebat tatkala bermain beberapa game popular seperti League of Legends: Wild Rift, Mobile League Bang Bang.

Pilihan RAM + ROM untuk prestasi terus dikekalkan. Satu ialah 6GB + 128GB dan satu lagi sebagai 8GB + 256GB yang membantu mengekalkan model telefon ini dapat digunakan pada prestasi terbaik walupun ketika multitasking.

5) Reka bentuk & Pengalaman Guna POCO X4 Pro 5G

Yang menariknya tentang hp POCO X4 Pro 5G hadir dengan rebentuk yang lebih nipis dan berat yang lebih ringan jika dibandingkan dengan generasi sebelumnya.

 • Buat pertama kalinya, ia menawarkan pilihan warna kuning dalam siri-X.
 • Untuk berat, X4 Pro 5G hadir dengan berat hanya 205gram iaitu 10 gram lebih ringan daripada POCO X3 Pro yang menampilkan panel belakang kaca. Ia juga merupakan penambahbaikan daripada panel belakang plastik POCO X3 Pro.
 • Nak menunjukkan betapa tipisnya POCO X4 Pro 5G, ia hadir pada kelebaran hanya 8.12mm, yang merupakan telefon pintar siri X yang paling nipis. Berdasar pengalaman kami sendiri, kami dapat memegang telefon dengan kemas ditambah dengan berat yang ringan.
 • Dengan POCO X4 Pro 5G, ia akan menampilkan MIUI 13 out-of-the-box yang mempunyai pengoptimuman prestasi yang hebat berbanding versi MIUI 12.5 untuk versi sebelumnya.
harga hp poco

SUMBER: https://mypt3.com/wp-content/uploads/siri-X4.pdf

POCO M4 pro 4G vs M4 Pro 5G vs Redmi Note 11 vs Realme 9i

Jika nak dibandingkan antara telefon Poco M4 Pro 4G ini dengan handphone Xiaomi Poco M4 Pro 4G vs hp Redmi Note 11 vs Realme 9i, mana satu yang lebih bagus sdah semestinya smartphone Xiaomi Poco M4 Pro 4G menjadi pilihan kerana kelebihan yang ada. Kenapa?

 1. Paparan skrin menggunakan AMOLED dengan paparan refresh rate 90Hz, 700 nits dan pada prestasi kemuncak boleh mencapai 100nits
 2. Untuk GPU pula menggunakan Mali-G57 MC2. TERBAIK!
 3. Menggunakan ‘Cool Technology’ yang dikenali dengan LiquidCool Technology 1.0 Plus. Jadi pakai lama pun masih tidak panas. TERBAIK!
 4. Kamera POCO M4 pro 4G terbaik berbanding Xiaomi Poco M4 Pro 5G, Redmi Note 11, realme 9i
 5. Kapasti storan yang ditawarkan adalah yang terbaik berbanding model pesaing yang lain

Handphone Poco X4 Pro 5G vs Smartphone Realme 9 Pro

Jika ditanya, masa satu telefon pilihan kami antara handphone Handphone Poco X4 Pro 5G vs Smartphone Realme 9 Pro, sudah pastinya kami akan pilih hp Poco X4 Pro 5G, apa sebabnya?

 1. Ia menawarkan IP53, dust and splash protection
 2. Yang menariknya skrin yang digunakan adalah SUPER AMOLED
 3. Saiz skrin yang lebih besar
 4. Kamera lebih berkualiti dengan tawaran 108 mega pixels
 5. Loudspeaker ada tambahan STEREO SPEAKER
 6. Akhir sekali, dapat fast charging yang mana dapat 50 peratus dalam tempoh hanya 15 minit sahaja dan selama 42 minit sahaja dapat penuh bateri (100 peratus)

Video Pelancaran POCO X4 Pro 5G & M4 Pro 4g

YouTube video

Semoga perkongsian artikel menjawab beberapa persoalan anda termasuk, harga hp poco yang murah dan paling bagus, berapa xiaomi poco x4 pro 5g price in malaysia samada ada pilihan under 1000 atau tidak? 

Soalan Lazim & FAQ

1) Adakah telefon Poco X4 Pro 5G ini sesuai dan boleh guna untuk line 5G?

Ya. Sudah semestinya boleh.

2) Handphone Poco bagus atau tidak

Ya sangat bagus

Jika anda ada bajet sekitar RM1000 dan ke bawah, kami sarankan anda ambil handphone POCO X4 Pro ataupun POCO M4 Pro. Berbaloi-baloi!

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!

Semua artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2022 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia