Semakan Tingkatan 6 2019: Permohonan SMAP LABU KISAS

Borang permohonan kolej Tingkatan 6 online, semakan keputusan tawaran form 6 KISAS dan Smap Labu bagi tarikh pendaftaran kemasukan tahun 2019 dengan syarat kelayakan mudah

Bagi anda yang tertanya tanya dan tercari cari cara bagaimana untuk hantar permohonan form 6, untuk pengetahuan anda Kementerian Pendidikan Malaysia sama sekali tidak menawarkan borang permohonan untuk anda.

permohonan tingkatan 6

Waima permohonan online sekalipun memang tidak wujud

Ini kerana Kementerian Pendidikan Malaysia sendiri yang hantar berikan surat tawaran tingkatan 6 kepada anda

Terpulang kepada anda untuk terima tawaran itu atau tidak bergantung kepada apa tawaran yang anda terima pada masa tersebut.

Tetapi, tetapi jikalau anda mahu masuk Kolej Tingkatan 6 SMAP Labu atau KISAS (Kolej Islam Sultan Alam Shah) anda mesti hantar borang permohonan tingkatan 6 untuk diterima masuk ke sana. Ia dibuka untuk pelajar aliran agama.

Bersama-sama ini kami kongsikan panduan dan cara bagaimana hantar pendaftaran permohonan tingkatan 6 online untuk tarikh tahun 2019 termasuk kemasukan ke SMAP LABU dan KISAS.

Semakan Permohonan Tingkatan 6 2019 KISAS dan SMAP Labu

PerkaraButirannya
Pautan Permohonan ke KISAS dan SMAP LABUKLIK SINI

 

borang kemasukan tingkatan 6

Kelebihan Belajar di Form 6

1) Jikalau anda belajar form 6, anda akan menggunakan bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi sepanjang proses pengajian anda.

2) Pelajar Form 6 sama sekali tidak akan dianaktirikan untuk mendapatkan tawaran biasiswa untuk anda sambung belajar di universiti dalam dan luar negara kelak melalui keputusan cemerlang yang anda capai

3) Tahukah anda apabila anda dapat dan lulus semakan tawaran belajar tingkatan 6 2019, anda diibaratkan belajar di peringkat A Level.

Masih ramai yang menganggap belajar form 6 sekadar picisan semata. Sebenar tidak benar sama sekali.!

4) Yang bagusnya anda boleh ada pilihan sekolah yang dekat dengan kediaman anda.

Kos pun banyak jimat. Kos pengangkutan, tempat tinggal dan makanan seharian

5) Berdasarkan dapatan yang kami perolehi, jikalau anda mahu sambung belajar ke universiti di peringkat degree (ijazah sarjana muda) pastikan anda perolehi pointer hanya 2.8 dan ke atas.

Untuk dapatkan 2.8 dalam keputusan sangat mudah.

tarikh pendaftaran tingkatan 6 2019

6) Jikalau anda tidak berpuas hati dengan semakan keputusan anda, anda masih ada peluang yang kedua.

Anda boleh ulang semula ambil ujian dengan harapan dapat memperbaiki result tersebut

7) Banyak masa dapat dijimatkan. Ini kerana dalam tempoh 3 sem bersamaan satu tahun setengah, anda sudah ada peluang untuk sambung belajar berbanding peringkat diploma yang mana anda terpaksa tunggu sekurang-kurangnya 2 tahun setengah untuk dapat peluang sambung degree. Lamanya……

8) Dan paling penting sekali, kos kemasukan ke Tingkatan 6 dan pendaftaran jauh lebih murah berbanding tempat pengajian yang lain.

Dapat kerja belum tentu pasti.

P/S : Berdasarkan info yang kami terima, pengajian perniagaan dan jurusan sains sosial antara yang selalu menjadi pilihan pelajar. Pilihan di tangan anda.

PP/S : Untuk semakan tawaran kemasukan Tingkatan 6 boleh gunakan pautan yang ada di bawah ini termasuk rayuan form 6

Baca 3 Lagi 3 Artikel Berkaitan Di Bawah: