fbpx

Syarat Kemasukan Kolej Komuniti: Borang Permohonan Masuk 2021


Cara Semakan borang permohonan dan syarat kemasukan kolej komuniti masuk tahun 2021 secara Online bagi senarai kursus di Malaysia

syarat kemasukan kolej komuniti 2021

Selain dari masuk ke universiti, ikbn ada baik lagi pilihan lain yang boleh menjadi pilihan terbaik untuk sambung ke peringkat yang lebih tinggi. Tahukah anda anda boleh jimat berbelanja apabila anda masuk ke sini dalam pada masa yang anda anda menerima ilmu kemahiran yang anda inginkan?

Jadi jikalau anda berminat untuk masuk ke sini, suka untuk kami maklumkan, yang kami akan kongsikan info terkini termasuk borang permohonan, tarikh yang penting serta panduan cara memohon buat anda bagi membantu anda hantar permohonan kolej komuniti sehingga berjaya.

Dan ramai yang berjaya masuk selepas baca dan semak panduan permohonan ke kolej komuniti di sini. Ada banyak pilihan permohonan kemasukan ke sini. Anda pilih sahaja. Samada sesi kemasukan Mac 2021, Julai 2021 atau November 2021. Mana satu yang menjadi pilihan hati anda dan juga berdasarkan kesediaan anda memulakan pengajian.

Buat anda yang tidak tahu dan belum maklum lagi, segala permohonan berkaitan dengan universiti awam di Malaysia, semakan permohonan politeknik, institut latihan kemahiran awam (ILKA)  semuanya boleh dibuat permohonannya melalui permohonan upu online. Ooooo…begitu. Tapi masih samar-samar lagi bukan? Nah…terus membaca. Ini panduan seterusnya buat anda

Senarai Kandungan Penting:

Borang Permohonan Kolej Komuniti 2021

1) Anda boleh milik untuk masuk belajar sesi yang mana satu samada anda mahu masuk Mac, sesi Julai ataupun pada sesi November. Ada 3 pengambilan setiap tahun.

2) Senarai kursus kolej komuniti 2020 & program pengajian yang boleh anda pilih samada untuk mendapatkan sijil :

  • Sijil
  • Sijil kemahiran Khas
  • Diploma
  • Kursus pendek
  • Permohonan sepenuh masa
  • Permohonan kursus pendek
  • Permohonan eusahawan Desa
  • Permohonan eRezeki

syarat borang permohonan masuk kolej komuniti

3) Untuk syarat kelayakan masuk kolej komuniti 2021 anda boleh terus di semak di portal rasmi jpkk.edu.my

4) Untuk hantar borang permohonan online, anda perlu dapatkan dan beli no pin bsn terlebih dahulu.

5) Anda sudah boleh mula hantar borang permohonan kolej komuniti melalui, http://ambilan.mypolycc.edu.my

6) Ataupun selain secara online, anda boleh terus datang secara walk in untuk mohon masuk ke pusat pengajian ini.

Tidak kira anda mahu masuk di cawangan kolej komuniti di Melaka, Perak, Kuala Lumpur, Selangor, sik Kedah, Negeri Sembilan, Johor, Pahang, Terengganu, Kelantan, Perlis, Pulau Pinang, Sabah, Sarawak ataupun di cawangan Kuantan, Kuala Kangsar, Selayang, Shah Alam, Kuala Langat, Klang, Sabak Bernam, Jasin, Sungai Petani, Ampang, Hulu Selangor anda boleh pilih.

Jikalau anda ada sebarang kesulitan dan masalah yang berbangkit termasuk masih ragu ragu samada anda lepas atau tidak syarat kemasukan kolej komuniti, anda boleh terus hubungi kakitangan sepenuh masa untuk menjawab persoalan anda di nombor seperti di bawah ini :

  • 03-88882633
  • anda boleh hubungi mereka bermula 8 pagi sehingga 5 petang

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


3 artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.

Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia