Borang Permohonan Kolej Komuniti 2020: Syarat Kemasukan

Cara Semakan borang Permohonan Kolej Komuniti 2020 & syarat kemasukan secara Online bagi senarai kursus di Malaysia

semakan permohonan kolej komuniti 2020

Selain dari masuk ke universiti, ikbn ada baik lagi pilihan lain yang boleh menjadi pilihan terbaik untuk sambung ke peringkat yang lebih tinggi. Tahukah anda anda boleh jimat berbelanja apabila anda masuk ke sini dalam pada masa yang anda anda menerima ilmu kemahiran yang anda inginkan?

Jadi jikalau anda berminat untuk masuk ke sini, suka untuk kami maklumkan, yang kami akan kongsikan info terkini termasuk borang permohonan, tarikh yang penting serta panduan cara memohon buat anda bagi membantu anda hantar permohonan kolej komuniti sehingga berjaya.

Dan ramai yang berjaya masuk selepas baca dan semak panduan permohonan ke kolej komuniti di sini. Ada banyak pilihan permohonan kemasukan ke sini. Anda pilih sahaja. Samada sesi kemasukan November 2020, Mac 2021, Julai 2021 atau November 2021. Mana satu yang menjadi pilihan hati anda dan juga berdasarkan kesediaan anda memulakan pengajian.

Buat anda yang tidak tahu dan belum maklum lagi, segala permohonan berkaitan dengan universiti awam di Malaysia, semakan politeknik, institut latihan kemahiran awam (ILKA)  semuanya boleh dibuat permohonannya melalui permohonan upu online. Ooooo…begitu. Tapi masih samar-samar lagi bukan? Nah…terus membaca. Ini panduan seterusnya buat anda

Senarai Kandungan Penting:

Borang Permohonan Kolej Komuniti 2020

1) Anda boleh milik untuk masuk belajar sesi yang mana satu samada anda mahu masuk Mac, sesi Julai ataupun pada sesi November. Ada 3 pengambilan setiap tahun.

2) Senarai kursus kolej komuniti 2020 & program pengajian yang boleh anda pilih samada untuk mendapatkan sijil :

  • Sijil
  • Sijil kemahiran Khas
  • Diploma
  • Kursus pendek
  • Permohonan sepenuh masa
  • Permohonan kursus pendek
  • Permohonan eusahawan Desa
  • Permohonan eRezeki

senarai kursus kolej komuniti

3) Untuk syarat kemasukan kolej komuniti 2020 anda boleh terus di semak di portal rasmi jpkk.edu.my

4) Untuk hantar borang permohonan online kolej komuniti, anda perlu dapatkan dan beli no pin bsn terlebih dahulu.

5) Anda sudah boleh mula hantar borang permohonan kolej komuniti melalui, http://ambilan.mypolycc.edu.my

6) Ataupun selain secara online, anda boleh terus datang secara walk in untuk mohon masuk ke pusat pengajian ini.

Tidak kira anda mahu masuk di cawangan Melaka, Perak, Kuala Lumpur, Selangor, sik Kedah, Negeri Sembilan, Johor, Pahang, Terengganu, Kelantan, Perlis, Pulau Pinang, Sabah, Sarawak ataupun di cawangan Kuantan, Kuala Kangsar, Selayang, Shah Alam, Kuala Langat, Klang, Sabak Bernam, Jasin, Sungai Petani, Ampang, Hulu Selangor anda boleh pilih.

7) Jikalau anda ada sebarang kesulitan dan masalah yang berbangkit termasuk masih ragu ragu samada anda lepas atau tidak syarat kemasukan ke kolej komuniti, anda boleh terus hubungi kakitangan sepenuh masa untuk menjawab persoalan anda di nombor seperti di bawah ini :

  • 03-88882633
  • anda boleh hubungi mereka bermula 8 pagi sehingga 5 petang