≡ BACK

Permohonan Kolej Komuniti 2019 : Peluang Dapat Kerja Cerah

Cara Permohonan Kolej Komuniti 2019 Secara Online di Malaysia

Selain dari masuk ke universiti, ada baik lagi pilihan lain yang boleh menjadi pilihan terbaik untuk sambung ke peringkat yang lebih tinggi. Antaranya kolej komuniti di Malaysia. Tahukah anda anda boleh jimat berbelanja apabila anda masuk ke sini dalam pada masa yang anda anda menerima ilmu kemahiran yang anda inginkan?

permohonan kolej komuniti

Jadi jikalau anda berminat untuk masuk ke sini, suka untuk kami maklumkan, yang kami akan kongsikan info terkini termasuk borang permohonan, tarikh yang penting serta panduan cara memohon buat anda bagi membantu anda hantar permohonan kolej komuniti sehingga berjaya.

Dan ramai yang berjaya masuk selepas baca dan semak panduan di sini. Ada banyak pilihan sesia kemasukan. Anda pilih sahaja.

Samada sesi kemasukan November 2018, Mac 2019, Julai 2019 atau November 2019. Mana satu yang menjadi pilihan hati anda dan juga berdasarkan kesediaan anda memulakan pengajian.

Buat anda yang tidak tahu dan belum maklum lagi, segala permohonan berkaitan dengan universiti awam di Malaysia, politeknik, institut latihan kemahiran awam (ILKA) dan juga kolej komuniti semuanya boleh dibuat permohonannnya melalui permohonan upu online.

Ooooo…begitu. Tapi masih samar-samar lagi bukan? Nah…terus membaca. Ini panduan seterusnya buat anda

kolej komuniti

Bagaimana Cara Mohon Borang Permohonan Kolej Komuniti 2019

1) Anda boleh milik untuk masuk belajar sesi yang mana satu samada anda mahu masuk Mac 2019, sesi Julai 2019 ataupun pada sesi November 2019. Ada 3 pengambilan setiap tahun.

2) Senarai kursus kolej komuniti 2019 yang boleh anda pilih samada :

  • Sijil
  • Sijil kemahiran Khas
  • Diploma kolej komuniti
  • Kursus pendek
  • Permohonan sepenuh masa
  • Permohonan kursus pendek
  • Permohonan eusahawan Desa
  • Permohonan eRezeki

3) Untuk syarat kemasukan kolej komuniti boleh terus di semak di portal rasmi jpkk.edu.my

4) Untuk hantar borang permohonan online kolej komuniti, anda perlu dapatkan dan beli no pin bsn terlebih dahulu.

5) Anda sudah boleh mula hantar borang permohonan kolej komuniti 2019 online melalui jpkk.edu.my

6) Ataupun selain secara online, anda boleh terus datang secara walk in untuk mohon masuk ke pusat pengajian ini. Tidak kira anda mahu masuk di cawangan Melaka, Perak, Kuala Lumpur, Selangor, sik Kedah, Negeri Sembilan, Johor, Pahang, Terengganu, Kelantan, Perlis, Pulau Pinang, Sabah, Sarawak ataupun di cawangan Kuantan, Kuala Kangsar, Selayang, Shah Alam, Kuala Langat, Klang, Sabak Bernam, Jasin, Sungai Petani, Ampang, Hulu Selangor anda boleh pilih.

7) Jikalau anda ada sebarang kesulitan dan masalah yang berbangkit, anda boleh terus hubungi kakitangan sepenuh masa untuk menjawab persoalan anda di nombor seperti di bawah ini :

  • 03-88882633
  • anda boleh hubungi mereka bermula 8 pagi sehingga 5 petang
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

PIN UPU BSN 2019 : Tarikh Pembelian No dan Berapa Harga Tarikh Pembelian No pin UPU 2019 2019. Semak juga harga pin upu bsn, kegunaan dan tarikh tutup beli nombor Ada yang bertanya apa kegunaan pin upu BSN…
Permohonan UPU Online 2019 : Cara Terbaik Isi Borang Sehingga Berjaya Cara Isi Borang Permohonan UPU online 2019 Lepasan SPM Online dan Permohonan UPU 2019 Lepasan STPM, Matrikulasi, Diploma Sebelum tarikh tutup. Mesti L…
Ranking Universiti Terbaik Malaysia 2019 : 26 Senarai QS University Senarai 26 Ranking Universiti Terbaik Malaysia tahun 2019 dan best private university Sah, universiti Malaya, universiti Putra Malaysia dan juga Univ…
Permohonan ILP ADTEC JMTI : Borang Kemasukan Januari dan Julai 2019 Borang Permohonan ILP ADTEC JMTI sesi Kemasukan Januari 2019 dan Julai 2019 Jika anda sedang tercari cari untuk sambung belajar bagi lepasan SPM, Ins…
Permohonan IKBN IKTBN AKBG ILKBS : Hantar Borang Bagi Lepasan SPM Hantar Permohonan IKBN, IKTBN AKBG ILKBS Untuk Lepasan SPM Ada banyak pilihan untuk kalangan lepasan SPM untuk sambung belajar. Samada masuk ke unive…