BPPT 2020: Semakan Permohonan Bantuan RM100

Semakan permohonan Bank Rakyat BPPT 2020 dan Semakan Permohonan Anda Layak atau Tidak Bantuan RM100

semakan permohonan bank rakyat bppt 2020

Ramai sebenarnya kalangan pelajar pengajian tinggi di Malaysia yang bertanyakan kepada MYpt3, apa status bantuan pelajar? Masih ada lagikah? Jikalau ada bila dapat pembayaran kepada kami?

Macam-macam soalan yang diutarakan kepada kami. Mereka merasakan perlu perlu diberikan bantuan tunai seperti mana sebelum sebelum melalui bantuan pelajar pendidikan tinggi melalui kad pelajar bank rakyat.

Ini kerana mereka juga bergelumang dengan kos sara hidup sebagai seorang pelajar di peringkat pengajian tinggi. Akhirnya persoalan dan keresahan pelajar IPT terjawab dengan pengumuman terbaru dan terkini daripada pihak kerajaan Malaysia.

Kerajaan Malaysia melalui Kementerian Kewangan Malaysia (MOF) bersetuju untuk memberikan bayaran bantuan pelajar bank rakyat sebanyak Rm100 setiap seorang. Ini bermakna sejumlah 1.2 juta pelajar pengajian tinggi akan menerima manfaat yang berjumlah RM120 juta banyaknya.

Semakan Bank Rakyat BPPT 2020

Akan dikemaskinikan butiran permohonan termasuk syarat kelayakan tidak lama lagi.

Semakan Online

Akan dikemaskinikan butirannya samada anda layak atau tidak

SUMBER: https://www.bankrakyat.com.my

Bila Tarikh Pembayaran Dan Cara Bayaran

  • Kerajaan akan melakukan bayaran bankrakyat bppt pada akhir bulan Mac 2020 ini melalui kad debit bankrakyat.

 

Butiran lanjut menyusul

P/S : Sila war-war dan SHARE pengumuman dan berita gembira ini dengan rakan-rakan anda di universiti dan kolej di Facebook dan Whatapps mereka.

PP/S : Ini adalah satu lagi berita gembira selepas semakan pengumuman brim bujang atau brim bujang diteruskan dengan bayaran RM100 setiap seorang.

PPP/S : Sebenarnya selain anda boleh buat permohonan, memang ada bantuan pelajar lain yang ditawarkan oleh pelbagai agensi dan pihak kerajaan sendiri melalui kementerian yang terbabit. Anda boleh semak butiran lanjut seperti yang tertera di bawah ini

Categories UPU