Semakan Permohonan Guru Interim 2020: Cara Pengambilan

Permohonan Guru Interim 2020, Semakan Pengambilan Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah Sabah sarawak dan seluruh Malaysia bagi tahun ini

borang permohonan guru interim pengambilan 2020

Mypt3 difahamkan ada yang tidak faham apa itu guru interim untuk pengambilan jawatan kosong ini. Sebenarnya maksud guru interim sekolah menengah dalam bahasa mudahnya adalah penjawat awam yang layak menerima pelbagai kelebihan yang dinikmati kakitangan awam lain yang mohon melalui portal jawatan kosong spa 8

Ini termasuk peluang kenaikan gaji dan juga elaun, kemudahan pinjaman dan lain lain. Tetapi ada satu perbezaannya, iaitu jawatan seperti ini hanya ditawarkan kontrak. Yang mana tak layak dapat imbuhan persaraan, senioriti.

Samada dapat tetap atau tidak bergantung kepada keputusan temuduga SPP yang perlu dilaluinya. Berita baik kepada anda yang sedang tercari iklan pengambilan untuk ambilan 2020 kali ini terutamanya kalangan graduan hari ini. Ini halaman untuk mendapat butirannya.

Berdasarkan semakan mypt3 Kementerian Pendidikan malaysia KPm ada mengeluarkan iklan pengambilan guru interim 2020 untuk sekolah rendah dan sekolah menengah meliputi negeri Melaka, Johor, Pahang, Sabah, Sarawak, Perlis, Pulau Pinang, Kedah, Perak, Kuala Lumpur, Putrajaya, Selangor, Negeri Sembilan.

Semakan Permohonan Guru Interim 2020

Di mana anda boleh membuat dan hantar permohonan anda melalui sistem online yang dibangunkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia yang mana Mypt3 akan kongsikan pautannya di bawah ini

Kepada anda yang berminat boleh hantar permohonan ini secara online berdasarkan pautan ini, https://pismp.moe.gov.my

Syarat Kemasukan

Pastikan sebelum anda hantar permohonan guru interim online, anda mesti ikut segala syarat kelayakan yang telah ditetapkan. Ini kerana anda perlu tahu setiap tahun, sangat ramai yang hantar permohonan.

Jadi anda perlu jadi terbaik dikalangan yang terbaik untuk terpilih.

  1. Pastikan anda merupakan warganegara yang sah
  2. Anda memilih kesihatan yang baik yang telah pun disahkan
  3. Pada 1 Januari 2020 pastikan umur anda tidak lebih dartipada 35 tahun. Tidak boleh lebih daripada itu.
  4. Keputusan SPM yang anda perolehi mesti memperolehi kepujian dalam matapelajaran Bahasa Melayu
  5. Pastikan berdasarkan semakan secara online, http://www2.mqa.gov.my pastikan ijazah sarjana muda atau diploma yang anda perolehi mendaapatan pengiktirafan MQA

P/S : Semoga perkongsian anda dapat membantu anda hantar permohonan bagi jawatan kosong guru interim untuk ambilan 2020 kali ini.

PP/S: Kongsikan maklumat iklan ini di Facebook dan Whatapps dengan harapan lebih ramai yang mendapat manfaat perkongsian ini.