≡ BACK

Cara Untuk Lakukan Pendaftaran Tahun 1 Untuk Tahun 2019 2020

Cara Untuk Lakukan Pendaftaran Tahun 1 Untuk Tahun 2019 2020

Maklumat terkini untuk sesiapa yang Nak masuk belajar ke tahun 1 hari ini tidak semudah seperti dahulu. Sekarang pelajar yang nak masuk ke tahun 1 sangatlah ramai.

pendaftaran tahun 1

Berebut-rebut untuk mendapat tempat untuk anak maisng-masing

Jadi untuk daftar anak anda ke tahun 1, perlu hantar permohonan yang mana Mypt3 dimaklumkan sedang dibuka ke umum sekarang ini.

  • Untuk makluman ada, andaikata anak anda lahir di antara tempoh 2 Januari 2012 hingga 1 Januari 2013 boleh lakukan pendaftaran tahun 1 untuk kemasukan tahun 2019.
  • Manakala jikalau anak anda lahir di antara tempoh 2 Januari 2013 hingga 1 Januari 2014 boleh lakukan pendaftaran tahun 1 untuk kemasukan tahun 2020.

Jikalau di Semenanjung Malaysia termasuk di negeri Selangor, Johor, melaka, Pahang, Perak, Pulau Pinang, Kedah, Perlis, Kelantan, Terengganu, Negeri Sembilan, Kuala Lumpur mereka perlu hantar permohonan tahun 1 (satu) secara online berbanding di sabah dan di sarawak boleh mohon secara manual sahaja.

Walaubagaimanapun, bermula tahun ini bagi ibu bapa dari Sabah dan Sarawak yang mahu daftar anak secara online. jadi tidak perlu lagi bersusah payah datang ke sekolah yang diinginkan untuk daftar menggunakan Sistem Pendaftaran Atas talian SPAT (public.moe.gov.my)

  • Permohonan Tahun 1 secara online : KLIK SINI

Info Penting Mengenai Pendaftaran Tahun 1

1. Kepada yang lulus berjaya masuk ke sekolah yang diingini, anda oleh bawa bersama surat tawaran pada hari pendaftaran

2. Yang tidak berjaya dan gagal, boleh cuba hantar surat rayuan

3. Jangan sama sekali suruh anak anda daftarkan diri sendiri, ia perlu dilakukan oleh kalangan ibu bapa atau penjaga

4. Pastikan anda segala dokumen yang perlu dibawa termasuk salinan yang telah pun disahkan selepas anda lakukan pendaftaran tahun 1 bagi kemasukan tahun 2018 atau kemasukan tahun 2019 untuk anak anda

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

Soalan Percubaan UPSR : Contoh Koleksi Soalan Ramalan Terbaik Koleksi Contoh Soalan Percubaan UPSR Seluruh Negeri di malaysia Pelajar dan murid darjah perlu jawab 6 kertas peperiksaan melibatkan 4 subjek iaitu B…
Prasekolah : Langkah Untuk Pendaftaran Anak Masuk Tahun 2019 Langkah Pendaftaran Prasekolah Untuk Anak Masuk Tahun 2019. Semakan Prasekolah secara prasekolah online Setiap tahun beratus ribu kalangan ibu bapa a…