Pelancaran Projek Rumah Mampu Milik Selangor 2.0

Pelancaran Projek Rumah Mampu Milik Selangor 2.0

Jikalau anda merasakan projek rumah Selangorku sudah menepati syarat dan kehendak rakyat Selangor yang mahukan rumah mampu milik Selangor.

rumah mampu milik selangor

Nampaknya kerajaan Selangor masih lagi tidak berpuas hati dengan prestasi dan kemajuan projek rumah Mampu milik Selangor

Beirta terkini yang kami terima kerajaan Selangor telah berbesar hati untuk melancarkan projek Rumah Selangorku versi 2.0 yang mana mekanisme dan dasarnya lebih luas serta mahu memudahkan rakyat memiliki unit rumah mampu milik Selangor ini.

Kepada yang berminat untuk cuba hantar permohonan rumah selangorku, boleh hantar sekarang

Tujuan Pengenalan Orjek Rumah mampu Milik Selangor 2.0

  1. Bagi mengawal harga rumah kos rendah daripada terus melonjak tinggi
  2. Mengawal kualiti unti rumah yang ditawarkan
  3. Mengawal projek rumah terbengkalai di Selangor

Ini dilakukan selepas kerajaan Selangor mula menyedari kalangan pemaju yang dilantik telah mula menggunakan kualiti struktur dan barangan yang kurang berkualiti bagi meningkatkan keuntungan syarikat pembinaan masing-masing serta menjimatkan kos mereka.

Ini membolehkan harga yang ditawarkan masih lagi pada lingkungan antara RM42 ribu hingga RM250 ribu dan dalam pada masa yang sama harga yang ditawarkan sesuai dengan kualiti yang diberikan.

Dan dalam pada masa yang sama nisbah tahap keuntungan untuk setiap pemaju yang ditawarkan untuk membina projek rumah mampu milik Selangorku ini dijaga. Jadi ‘win win situation’ di sini.

Kerajaan Selangor juga memberikan amaran keras kepada mana-mana pemaju yang gagal menyiapkan projek yang diberikan akan berada dalam senarai hitam pemaju serta akan dimaklumkan kepada pihak berkuasa tempatan PBT.