Panggilan Percuma ke Semua Rangkaian [CALL FREE]


Bantuan call Free dan Panggilan Percuma ke Semua Rangkaian pada hari Raya pertama tahun 2021 termasuk Maxis Umobile Yes Celcom Digi XOX dan TM Unifi Mobile

bantuan panggilan percuma ke semua rangkaian

Siapa sangka norma baru, semua rakyat Malaysia khususnya umat Islam di Malaysia dirahkan duduk di rumah beraya di rumah masing-masing.

Natijahnya, tiada yang boleh balik kampung ke rumah orang tua dan ziarah menziarah antara sanak saudara dan sahabat handai di pagi Hari Raya. Semuanya gara-gara covid 19 terus mengganas di bumi Malaysia. (Yang belum register, sila daftar vaksin sekarang)

Melihatkan situasi ini, Kerajaan Malaysia telah melakukan perbincangan antara Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia KKKM dan juga syarikat telekomunikasi yang lain.

Ini termasuk Maxis Celcom Digi TM Unifi Mobile Yes Prihatin Tune Talk Yoodo Time Dotcom Umobile Redtone Xox dan yang lain, bersetuju untuk memberikan bantuan panggilan percuma dan call free ke semua rangkaian kepada semua pengguna di Melaka Sabah Sarawak Pulau Pinang Penang Kedah Perak Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur KL Labuan Negeri Sembilan Kelantan Terengganu Pahang Perlis Johor Selangor.

Cara Mohon Panggilan Percuma ke Semua Rangkaian

Tidak perlu mohon dan daftar bantuan ini. Ia akan diberikan kepada semua pengguna secara automatik sepanjang tempoh yang telah ditetapkan.

Tempoh Bantuan Call Free

Bantuan ini diberikan kepada anda bermula pada malam Hari Raya iaitu pada tarikh 12 Mei 2021 bersamaan Hari Rabu sehinggalah pada hari Khamis bersamaan 13 Mei 2021 pada pukul 10 pagi. Selepas itu bantuan itu akan dihentikan.

SUMBER: https://web.facebook.com/KEMENTERIANKOMUNIKASI

Cadangan

Kami melihat bantuan panggilan percuma dan call free ke semua rangkaian ini tidak cukup.

Kita boleh lihat kebanyakan pakej dan pelan sekarang ini sudah memasukkan tawaran unlimited call kepada pengguna di Malaysia. Jadi bantuan yang diberikan tidak memberikan banyak nilai tambah kepada pengguna di Malaysia oleh kerajaan Malaysia.

Oleh itu kami mencadangkan agar untuk siri bantuan akan datang dapat diberikan panggilan video percuma dan free pada Hari Raya Pertama kelak.

Ini kerana kebanyakan sekarang ini sudah menggunakan panggilan video / video call untuk berhubung dengan ahli keluarga yang tersayang.

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


3 artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.

Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia