Myeg Login: Semakan Roadtax dan Check Status Permit

Myeg login online Untuk Semak roadtax Dan Bayar Servis Agensi Kerajaan

portal myeg login

Myeg online adalah salah sebuah syarikat IT yang cukup dekat dengan kerajaan apabila seringkali menawarkan servis dan perkhidmatan online melibatkan agensi kerajaan di Malaysia.

Sebelum Pilihanraya Umum, saham syarikat di Bursa Malaysia dicatatkan sekitar RM3 lebih. Tetapi selepas kekalahan mengejut regim kerajaan Barisan Nasional kepada Pakatan Harapan saham syarikat telah mula merosot.

Walaubagaimanapun berdasarkan keuntungan yang dicatatkan pada tahun ini, keuntungan syarikat ini terus melonjak naik.

Antara agensi kerajaan yang bekerjasama dengan syarikat ini ialah Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Polis Diraja Malaysia (PDRM), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Jabatan Imigresen Malaysia, Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Jabatan Insolvensi Malaysia serta Pusat Zakat.

Pautan Penting Sistem Myeg Login

Boleh semak pautan di bawah ini

PERKARAPAUTANNYA
Register Secara OnlineRegister
Sila Login Di siniLogin

NOTA: Untuk yang pertama kali register, anda perlu masukkan kod semasa login pertama kali.

Jikalau ada sebarang masalah boleh hubungi khidmat pelanggan mereka menerusi sistem chat, mereka akan bantu termasuk aktifkan akaun anda

Senarai Servis Online

Ini antara servis yang disediakan melalui portal Myeg login  iaitu bayar untuk renew lesen memandu online, cek permit pekerja asing, bankrap online, cek saman dbkl, semak insurans kereta online dan banyak lagi termasuk senarai di bawah ini:

 1. Check status permit pekerja asing dan renew secara online
 2. Semak status pembantu rumah
 3. Bayar saman atau kompaun parking DBKL
 4. Semak saman trafik PDRM dan bayar secara online
 5. Semakan diskaun saman jpj
 6. Topup secara online
 7. Renew insuran kenderaan anda secara online
 8. Permohonan dan semak harga lesen memandu online
 9. Memohon resit cukai jalan atau semak harga roadtax motor atau kereta
 10. Sistem tukar milik kereta atau motor atau lain kenderaan secara online tanpa melalui JPJ
 11. Semak samada anda bangkrap, muflis atau tidak
 12. Ganti Kad pengenalan hilang atau sudah rosak secara online

Semak Roadtax Myeg & Renew Insuran Kereta

Terus terang Mypt3 katakan terdapat dua servis yang seringkali Mypt3 gunakan iaitu apabila mahu renew cukai jalan dan renew insuran kereta setiap kali sudah hampir tamat tempoh. Kedua-duanya Mypt3 lakukan secara online sahaja.

Berbanding dahulu, Mypt3 menggunakan khidmat agen yang pastinya dengan sistem myeg online sekarang dapat menjimatkan banyak masa dan kos setiap kali renew yang baru.

Yang bagusnya di portal ini ada banyak pilihan syarikat insuran yang boleh anda pilih.

Nak takaful atau tidak. Semestinya kita orang Islam akan pilih produk takaful bukan? Malah kita boleh tambah pilihan perlindungan tambahan untuk kereta kita sendiri termasuk cermin kereta dan perlindungan bencana.

Sistem akan kirakan berapa yang perlu anda bayar secara online selepas ditolak dengan NCD anda. Mudah sahaja. Road Tax dan insuran kereta anda akan dihantar secara pos. Akan ada seidkit caj dikenakan terhadap anda.

P/S : Bayar saman polis dan bayar diskaunb saman jpj juga antara pilihan servis yang kami juga gunakan dengan mudah dan pantas