Maksud Guna Tanah Geografi Pt3 : Apa Definisi Yang Sesuai?


Apa Definisi dan Maksud Guna Tanah petempatan pertanian perniagaan Geografi Pt3. Senarai jenis guna tanah Tajuk Kerja Kursus geografi Pt3

maksud guna tanah pt3

Sebagai tidak mengecewakan kalangan pelajar PT3 yang sedang memahami tajuk kerja kursus geografi pt3, ayuh sama-sama lihat apa yang kami ingin kongsikan maklumat dan info yang anda perlukan.

Sebenarnya maksud guna tanah di kawasan tinggal rumah anda adalah merupakan penggunaan tanah yang sediaada seoptimum mungkin dengan harapan memberikan nilai tambah dan sesuai dengan keperluan masyarat di kawasan anda.

Semua ini dilakukan untuk tujuan kelangsungan kehidupan manusia setempat.

Sebenarnya ia dilakukan secara peringkat demi peringkat mengikut keperluan semasa berdasarkan tahap kemajuan dan kepadatan masyarakat di kawasan anda.

Huraian Maksud Guna Tanah Geografi Pt3

Definasi Maksud Guna Tanah boleh dipecahkan kepada beberapa kategori samada untuk tujuan :

  1. industri
  2. projek perumahan
  3. perancangan
  4. pembangunan bandar
  5. perkhidmatan awam
  6. Pelancongan
  7. Pertanian

Untuk negeri kita Malaysia, agensi kerajaan yang bertanggungjawab mengawal selia aktiviti guna tanah adalah Jabatan Perancang Bandar dan Desa yang diletakkan di bawah kuasa majlis perbandaran ataupun PBT (Pihak Berkuasa tempatan)

Senarai jenis Guna Tanah di Kawasan Kajian

Ada pelbagai jnenis guna tanah yang kami kongsikan melalui pautan di jadual bawah ini meliputi pelbagai sektor dan industri. Contohnya Petempatan, perumahan, perniagaan, perindustrian, kemudahan awam, rekreasi, pertanian, penternakan dan akuakultur. Semuanya ada kami kongisikan pada pautan di bawah ini. Ada 5 halaman kesemuanya.

Kongsikan di Facebook, Telegram & Group Whatapps Kawan2 dan Family Anda!


3 artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.

Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2021 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia