PAJSK 2023: Ujian Segak Online KPM


Login Semakan PAJSK 2023 Online guru untuk Ujian segak Kokurikulum Kurikulum kpm di Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah, https://pajsk.moe.gov.my

login pajsk 2023 online guru

Nak masuk ke universiti awam, ipta, baik permohonan mrsm tingkatan 1 2023, Sekolah Berasrama Penuh semakan sbp untuk tingkatan 1 dan tingkatan 4 tidak semudah dahulu. Dahulu ada keputusan cemerlang sebelah kaki sudah menempah tempat untuk sambung belajar.

Sekarang tidak lagi. Dek kerana semakin ramai yang bijak pandai dalam bidang akademik dan kerajaan tidak mahukan pelajar hanya bijak pada akademik semata. Tetapi juga perilaku dan penglibatan dalam sebarang aktiviti dan sukan yang berlangsung pelajar sepanjang belajar.

Kementerian Pendidikan Malaysia KPM untuk melaksanakan PAJSK kpm bagi menilai pencapaian pelajar di sekolah rendah dan pelajar sekolah menengah di Malaysia. Manakala ssdm kpm membantu untuk memantau tingkahlaku pelajar dan disiplin murid secara online

Sistem Pentaksiran Aktiviti Jasmani Sukan dan Kurikulum ini terbahagi kepada penilaian untuk bagaimana segak anda, penglibatan dalam kokurikulum dan juga kurikulum. Kesemua ini menyumbang 10 peratus untuk markah bagi kemasukan ke MRSM, SBP, Universiti Awam di Malaysia.

PAJSK 2023 Login Online

Tidak kira anda sekolah menengah atau sekolah rendah di bawah adalah akses login Pentaksiran Aktiviti Jasmani Sukan dan Kurikulum :

pentaksiran aktiviti jasmani sukan dan kokurikulum pajsk

Cara Dapat 10 Peratus Merit

BACA SINI >> Semakan keputusan upkk secara online

  1. Buat persiapan awal bagi menghadapi ujian segak yang akan dijalankan dan diadakan pada bulan Mac dan bulan Ogos. Beberapa ujian perlu anda hadapi untuk menilai tahap fizikal dan kesihatan anda. Jadi mula bersukan dan berjongging daripada awal tahun bagi memastikan stamina dan kecergasan anda. Jadi jaga berat badan bagi mendapat BMI yang sesuai. (cara kira bmi online)
  2. Sepanjang tempoh belajar anda akan diwajidkan menyertai aktiviti berpersatuan, unit beruniform dan juga sukan sukan di sekolah. Penilaian melibatkan pencapaian dan penglibatan anda samada anda ada memegang sebarang jawatan, pencapaian dalam kokurikulum sampai peringkat apa? Sekolah, Daerah, Negeri atau Kebangsaan?
  3. Tidak lupa juga, penglibatan anda dengan sebarang aktiviti di luar waktu sekolah juga diambil kira termausk dengan syarikat swasta atau NGO yang ada di luar sana.

P/S : Mypt3 menyokong penuh pelaksanaan sistem semakan PAJSK 2023 online dan offline ini dengan harapan sekolah melahirkan murid dan pelajar yang seimbang daripada sudut akademik, sahsiah dan kokurikulum

Semua artikel di bawah ini sedang 'TRENDING', follower MYPT3 sedang rancak baca untuk dapatkan info berkaitan.


Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2022 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah

Berita baik, ada tawaran hadiah GOLD BAR / TABLET PERCUMA untuk follower Telegram

JOIN TELEGRAMLINK PAUTAN
Telegram Bantuan Kerajaan Malaysiahttps://t.me/bantuankerajaanmalaysia