≡ BACK

Maybank2u Online : Register dan Login Maybank Online Banking

Maybank2u Online : Register dan Login Maybank Online Banking

Ada banyak bank di Malaysia menyediakan kemudahan kewangan kepada pelanggan mereka. Dan juga semua bank di Malaysia menawarkan sistem online banking kepada pelanggan mereka yang gemar melakukan urusan secara online sahaja.

maybank2u

Bagi mypt3 sendiri tidak dinafikan jikalau dibandingkan antara sistem online bank cimb clicks dengan mbb2u, mypt3 telah memilih sistem online banking yang disediakan oleh pihak Maybank Malaysia.

Mesra pengguna, paparan yang ringkas tetapi menarik dan tidak timbul sebarang masalah untuk melakukan urusan termasuk transaksi sesama akaun Maybank atau ke akaun bank yang lain.

Dengan jumlah penggunakan online banking yang teramai di Malaysia, Maybank boleh kami katakan menjalankan langkah yang baik dalam memenuhi keperluan dan kehendak pengguan mereka.

Belum pernah dengar lagi sistem online Maybank mengalami masalah, malah akses untuk setiap kemudahan yang disediakan sangat mudah digunakan.

Jikalau CIMB Bank dengan sistem online cimb clicks, sistem online banking Maybank dikenali dengan Maybank2u

Dengan adanya sistem maybank2u login online ini anda boleh melakukan urusan seperti bayar bil utiliti, buat simpanan tabung haji, transfer duit ke akaun MBB yang lain atau ke bank selain MBB, bayar hutang kad kredit anda, bayar hutang kereta (car loan), bayar hutang rumah anda (housing loan), bayar hutang pinjaman peribadi (personal loan) dan banyak lagi kemudahaan yang disediakan sistem online Maybank ini.

Semuanya ini boleh dilakukan di telefon pintar (smartphone), komputer atau laptop atau di mana sahaja.

Walaupun begitu, berdasarkan dapatan yang Mypt3 perolehi masih ramai lagi yang belum register maybank2u online.

Oleh sebab itu, kami suka untuk berkongsi tutorial yang mudah, bagaimana register dan akses login maybank2u online seperti di bawah ini :

10 Langkah Untuk Register Maybank2u

1) Pergi ke mana ATM Maybank yang dekat dengan anda. Tidak kisah dekat mana

2) Apa yang perlu anda lakukan adalah, register nombor telefon anda melalui pilihan yang tertera pada gambar di bawah ini :

maybank2u login

maybank2u online

3) Isikan nombor telefon bimbit anda dan tekan YA. Selesai urusan di mesin ATM MBB

maybank2u mobile

4) Pergi ke portal rasmi maybank2u online dan tekan butang “maybank2u register now”

maybank2u register now

register now

5) Masukkan nombor kad debit anda dan juga juga PIN yang anad masukkan setiap kali anda akses akaun anda di mesin ATM

6) Selepas itu profil akaun anda dikemaskini dengan anda perlu isi usernama, password, dan email pilihan anda.

Bagi mengesahkan akaun ini adalah milik anda bagi mengelakkan ia disalahguna, anda perlu REQUEST TAC yang akan dihantar ke nombor telefon yang anda kemaskini di mesin ATM Maybank sebelum ini

7) Bah, selesai sudah. Anda sudah boleh akses melalui pautan yang kami kongsikan pada jadual di bawah ini :

Maybank2u Login Online

PerkaraButirannya
Maybank2u Login OnlineAKSES SINI

 

Jikalau anda tidak gemar dengan design terkini mbb2u ini, anda boleh tukarkan kepada design lama melalui pilihan “versi classic”

3 Soalan Lazim M2u Online

1) Adakah servis m2u dikenakan caj?

Tidak sama sekali. Ia adalah PERCUMA. Begitu juga jikalau anda mahu daftar m2u di ATM juga tidak dikenakan sebarang caj

2) Saya baru sahaja berjaya register maybank2u online, tapi malangnya saya lupa password? Bagaimana mypt3?

Jangan risau, pergi semula ke portal m2u dan tekan ‘Forgot Login Details’

3) Saya telah ada akaun maybank2u online, tetapi nombor telefon saya telah bertukar, bagaimana untuk tukar nombor telefon yang telah saya register untuk akaun mbb2u online saya ini?

sddw

P/S : Pendapat Mypt3 sendiri berpendapat, kami lebih selesa melakukan urusan online di portal M2u berbanding mobile app mereka. Bagaimana pula dengan anda?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sambung Baca Lagi Informasi Yang Berkaitan Seperti Di Bawah:

CIMB Clicks Hacked Sebab Recaptcha ? Ramai Mengadu Duit Hilang CIMB Clicks Hacked Sebab Recaptcha ? Ramai Mengadu Duit Hilang. Betulkan dakwaan ini Sejak semalam, ramai yang mengadu semakan yang mereka lakukan me…
Bank Rakyat Online : Cara Register di iRakyat Cara Register Bank Rakyat Online di iRakyat Mypt3 difahamkan ramai pengguna Bank Rakyat terutamanya dikalangan kakitangan kerajaan dan penjawat awam …
BSN Online : 7 Langkah Cara Register di MYBSN Cara Register BSN Online di MYBSN : Semak Baki Akaun Bsn Melalui Online Sebenarnya ramai yang menggunakan Bank Simpanan Nasional tetapi jumlah terseb…
PBE Login : 3 Cara Daftar Online Banking Akaun Public Bank Anda 5 Cara Daftar PBE Online Banking Untuk Akses Pbe Login Akaun Public Bank Anda Jikalau anda merupakan pemegang akaun Public Bank yang berdaftar, tetap…
Tabung Haji Online : Buka Akaun dan Login Dengan Mudah Sekarang Adakah Sudah Boleh Login Akaun Tabung Haji Online. Boleh buka akaun Tabung Haji di Maybank CIMB Bank Islam Bank Rakyat atau Pejabat Pos?Ramai yang…
Sistem ASB Online : Bagaimana Cara Login MyASNB Sistem ASB Online : Bagaimana Cara Login MyASNB Dahulu punya cara memang legend. Bawa buku pelaburan ke mana-mana cawangan Amanah Saham Bumiputera ya…