CIMB Clicks Login Online Banking Malaysia

Cara Login portal CIMB Clicks Online Banking Malaysia dengan selamat. Terus Membaca…

login cimb clicks online banking

Selain daripada Maybank2u, Cimb Clicks ini adalah menjadi bank pilihan kami untuk kegunaan online banking. Jikalau ditanya Maybank online adalah pilihan pertama kami. Keduanya barulah Cimb Click.

Walaubagaimanapun, kami lihat pihak CIMB Malaysia tampak bekerja keras untuk sentiasa memberikan yang tampak bagi memudahkan kami dan anda semua untuk login secara online.

Cuma kami harapkan, janganlah masalah dan problem tak boleh buka berulang-ulang kali seperti yang terjadi sebelum ini. Pihak bank perlu memastikan uptime server mereka berada dalam keadaan optimum sepanjang masa.

KLIK SINI: Jika anda merupakan kad atm Public Bank, sila semak cara daftar pbe online supaya mudah anda semak baki terkini secara online

Cara Tukar Password Cimb Clicks Login

Sebelum ini, ada kes kena hack tetpi dengan tindakan pantas yang dilakukan kes ini berjaya diselesaikan dengan jayanya oleh pihak keselamatan bank. Alhamdulillah. Jadi kami sarakan anda juga, supaya tukar password akaun bank anda daripada masa ke semasa

  1. Anda perlu log masuk dengan cara klik sini, https://www.cimbclicks.com.my/
  2. Masukkan maklumat username dan password anda.
  3. Akan tertera recaptcha, masukkan butiran seperti yang diminta, samada dalam bentuk gambar atau perkataan
  4. Kemudian akan tertera halaman akaun anda yang telah berjaya masuk
  5. Di bahagian bawah sekali sebelah kiri ada ikon setting, KLIK
  6. Masukkan password lama anda, masukkan pula password baru anda dua kali untuk pengesahan dan tidak lupa juga masukkan TAC Nombor
  7. Siap!! Tutorial how to change password cimb click login

Adakah Recaptcha Punca Kena Hack

Ramai yang mengatakan sejak daripada semalam punca problem dan masalah sebenar akaun adalah kerana fungsi recaptcha yang tertera di halaman untuk anda memasukkan butiranĀ  username dan password anda.

Walaubagaimanapun, pihak CIMB Malaysia telah tampil memberikan maklum balas yang mana penggunaan recaptcha yang tertera secara tiba-tiba sejak semalam adalah langkah awal pihak bank menggunakan recaptcha bagi memperlahankan proses hack daripada menjadi bertambah teruk.

Ia adalah langkah keselamatan tambahan buat masa sekarang ini. Ini kerana dengan adanya sistem recaptcha cimb ini dapat memastikan anda akses menjadi lebih selamat.

cimb bank online banking

Respond Pakar Keselamatan Cimb Clicks Login

Berdasarkan tweet yang dikongsikan oleh seorang wartawan yang pakar dalam soal keselamatan web ini mengatakan hacker mungkin telah memperolehi sejumlah besar nombor kad cimb yang digunakan untuk melakukan kerja kerja hack cimbclick.

cimb hack

Pengumuman CIMB Malaysia

Pihak bank telah tampil mengatakan yang mana sistem online mereka telah dinaiktaraf sistem keselamatan mereka dan memberikan jaminan duit anda semua selamat.

PP/S : Sila share pengumuman ini di Whatapps dan Facebook kenalan dan ahli keluarga anda supaya masing masing dapat manfaatnya bagi mengelakkan lebih ramai menjadi mangsa kerakusan hacker yang cuba menceroboh masuk sistem keselamatan bank ini