Live Streaming Keputusan Malaysia vs Indonesia AFF Suzuki 2018

Live Streaming Malaysia vs Indonesia. Keputusan Malaysia vs Indonesia AFF Suzuki 2018

Negara kita Malaysia pernah bermusuh di zaman Soekarno dek kerana perselisihan faham dan ketegangan pada masa itu. Tetapi kita tetap negara Nusantara, yang mana air yang dicincang tidak akan putus.

malaysia vs indonesia

Daripada aspek ekonomi, Indonesia sudah jauh berubah jikalau nak dibandingkan pada era di zaman diktator Suharto.

Dengan kekuatan jumlah penduduk sejumlah lebih 300 juta, Ekonomi Indonesia dijangka menjadi antara 5 ekonomi terbesar di dunia tidak lama sahaja lagi.

Manakala untuk sukan bola sepak, prestasi Indonesia agak yoyo juga pada masa sekarang. Ada masa kalah ada masa menang. Terkini, keputusan perlawanan Indonesia vs Singapura menyaksikan negara garuda ini tumbang dengan negara Kota Singa pada saingan Piala aff suzuki 2018 baru baru ini.

Persoalannya apakah keputusan Malaysia vs Indonesia AFF Suzuki 2018 kali ini? Adakah Malaysia mampu menang?

Ramalan Keputusan Malaysia vs Indonesia

  1. Agak sukar sebenarnya. Sebab sejarah keputusan Malaysia lawan Indonesia AFF Suzuki ada masanya Malaysia menang, ada masanya Indonesia menang. Tetapi untuk edisi Piala AFF Suzuki 2018 ini, kami jangkakan Malaysia menang 1-0
  2. Akhir sekali besar harapan kami agar penyokong kedua dua pasukan baik penyokong bola sepak Malaysia dan terutama juga penyokong Indonesia supaya menjaga tatasusila dan adab ketika menyokong pasukan masing-masing di dalam stadium. Jangan sampai sikap ‘liar’ membahayakan orang lain.
keputusan malaysia vs indonesia

Live Streaming Malaysia vs Indonesia AFF Suzuki 2018

Saluran Radio Televisyen Malaysia RTM melalui TV2 menawarkan siaran langsung Malaysia vs Indonesia AFF Suzuki 2018 secara online yang mana anda boleh semak dan check di sini, https://myklik.rtm.gov.my/live/TV2

BACA SINI:
Keputusan Piala Malaysia 2019 : Jadual Perlawanan Secara Online
live streaming malaysia vs indonesia