Live Streaming Malaysia vs Indonesia

Live Streaming keputusan Malaysia vs Indonesia untuk kelayakan piala dunia dan piala asia

malaysia vs indonesia

Negara kita Malaysia pernah bermusuh di zaman Soekarno dek kerana perselisihan faham dan ketegangan pada masa itu. Tetapi kita tetap negara Nusantara, yang mana air yang dicincang tidak akan putus. Daripada aspek ekonomi, Indonesia sudah jauh berubah jikalau nak dibandingkan pada era di zaman diktator Suharto.

Jom menonton menonton perlawanan untuk live streaming malaysia vs Singapore

Dengan kekuatan jumlah penduduk sejumlah lebih 300 juta, Ekonomi Indonesia dijangka menjadi antara 5 ekonomi terbesar di dunia tidak lama sahaja lagi.

Manakala untuk sukan bola sepak, prestasi Indonesia agak yoyo juga pada masa sekarang. Ada masa kalah ada masa menang.

Ramalan Keputusan Malaysia vs Indonesia

Persoalannya apakah keputusan untuk sesi kelayakan Piala Dunia dan Piala Asia malam ini akan memihak kepada pasukan kita Malaysia? Adakah Malaysia mampu menang?

  1. Agak sukar sebenarnya. Sebab sejarah keputusan antara kedua-dua negara jiran ini ada masanya Malaysia menang, ada masanya Indonesia menang. Tetapi untuk edisi perlawanan malam ini, kami jangkakan Malaysia menang 1-0
  2. Akhir sekali besar harapan kami agar penyokong kedua dua pasukan baik penyokong bola sepak Malaysia dan terutama juga penyokong Indonesia supaya menjaga tatasusila dan adab ketika menyokong pasukan masing-masing di dalam stadium. Jangan sampai sikap ‘liar’ membahayakan orang lain.

keputusan malaysia vs indonesia

Live Streaming Malaysia vs Indonesia

Saluran Radio Televisyen Malaysia RTM melalui TV2 menawarkan siaran langsung Malaysia vs Indonesia secara online yang mana anda boleh semak dan check di sini, https://myklik.rtm.gov.my/

live streaming rtm

SUMBER: https://www.skysports.com/football/malaysia-vs-indonesia/stats/417447

Warwarkan talian live streaming dan siaran langsung secara online ini kepada rakan-rakan anda semua. Semoga sama-sama memberikan sokongan daripada jauh.